Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mečbol se zatím nekoná, třetí duel vyhrál Zlín

06.04.2014 · Daniel Ježek
Z l í n - Semifinále mezi Oceláři a Zlínem dnes pokračovalo třetím kláním. V třetím měření sil byli o něco lepší domácí hráči, kteří dokráčeli k výhře 2:0 a urvali na svou stranu první výhru v sérii. Oceláři dnes vyšli střelecky naprázdno.
SF3, neděle 6.4.2014
Zlín
Třinec
2:0
Třetiny: 0:0, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 21. Matějíček (Veselý, Čajánek), 60. Veselý. Rozhodčí: Minář, Šír – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5401. Střely na branku: 31:27. Zblokované střely: 4:7. Hity: 11:13. Vhazování: 35:32. Průběh utkání: 2:0. Stav série: 1:2  
Kašík (Štůrala) – Horák, Marušák, Urbanec, Kotvan, Řezníček, Matějíček – Köhler, Leška, Balaštík – Veselý, Čajánek, Honejsek – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – P. Sedláček.
Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Nosek, Linhart, Zíb, Trončinský, Matyáš, Foltýn, Roth – Adamský, Polanský, M. Růžička – Polák, Bonk, Orsava – Rákos, Matuš, Květoň – Hrňa, Peterek, Rufer.

Komentář k zápasu

Série se po dvou třineckých zápasech přesunula na Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně. V třetím zápase byli o krůček lepší domácí hokejisté, kteří si dokráčeli k výhře 2:0.

Berani začali aktivně již od první minuty. Hned ve druhé minutě se na střeleckou listinu mohl zapsat Kubiš, ten ale jen vyniknout výborného Hrubce. Oceláři se do zápasu dostávali poněkud pomaleji, první vážnější šanci si vytvořili až v polovině zápasu. Ránu navrátilce Rotha před Kašíkem tečoval Köhler, hostující brankář ale dokázal zareagovat.

Také další průběh úvodní periody byl v režii domácího týu. Oceláři ohrožovali Kašíka jen sporadicky, uchylovali se také k faulům. Berani si v první třetině zahráli tři přesilovky, ani jednu ale nevyužili. Nejblíže ke skórování byl v šestnácté minutě Ondráček, také on si ale vylámal zuby na pozorném Hrubcovi.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupili domácí s výhodou přesilové hry a tu dokázali využít. Z druhého dějství uplynulo třicet šest vteřin, když se dělovkou od modré prosadil Martin Matějíček. Hrubec byl v tuto chvíli bezmocný.

Na Matějíčkův gól mohl vzápětí navázat Balaštík, jeho střelu ale třinecký gólman dokázal pokrýt. Slezané poté přidali na tempu, vynutili si dvě početní výhody, stále však nemohli najít recept na překonání domácí defenzívy. Na Kašíkovi si vylámal zuby Polák, později domácího brankáře nepřekonal ani Linhart.

Slezané tak do poslední periody vstupovali s jednobrankovým mankem, to se jim nakonec i přes velkou snahu umazat nepovedlo. Blízko ke srovnání byl v třiačtyřicáté minutě Hrňa, jeho pokus ale úspěšný nebyl. Recept na překonání domácího brankáře později nenašli ani Adamský s Orsavou, když první jmenovaný trefil tyč, Orsavu pak zastavil brankář Zlína.

Oceláři nepolevovali na tempu, v závěrečné pětiminutovce si vybojovali dvě přesilovky, zkusili i hru bez brankáře. V dobré šanci se v osmapadesáté minutě ocitl Růžička, střelou ze své parkety ale trefil jen Kašíkovu lapačku. A když čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou poslal Ondřej Veselý kotouč do prázdné branky, bylo o vítězi rozhodnuto.

Tým PSG Zlín tak dokázal snížit stav série na 2:1 na zápasy. Semifinále pokračuje zítra v 17:10 opět na Zimním stadionu Luďka Čajky.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): Pomohlo nám, že jsme šli se silným soupeřem do vedení. V podstatě rozhodla jedna podařená střela v přesilovce. Od 30. minuty Třinec přidal, byly tam nějaké problémy, ale naštěstí jsme to ustáli. Rozhodlo naše větší srdíčko.

Jiří Kalous (Oceláři Třinec): První polovinu utkání byli domácí lepší. Dostali nás pod tlak a vytěžili z toho jednu branku. Od druhé třetiny jsme hru vyrovnali, možná jsme měli i opticky malinko více ze hry. Byly tam dobré pasáže, ale byli jsme jaloví směrem dopředu a nevstřelili jsme branku. Měli jsme menší tlak do brány, takový ten drajv nám dneska chyběl.