Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Po Bílou věží se Ocelářům nedařilo

13.02.2023 · Daniel Ježek, Foto: Stanislav Souček
Po reprezentační přestávce se Oceláři vrátili do extraligy dohrávkou osmého kola na ledě Hradce Králové. Souboj o čtvrtou příčku nakonec dopadl lépe pro domácí hokejisty, kteří zvítězili 4:3. Snížení Hudáčka z poslední minuty přišlo pozdě, Oceláři již nedokázali srovnat.
8., pondělí 13.2.2023
Mountfield HK
Třinec
4:3
ČPP Aréna
Třetiny: 2:2, 0:0, 2:1  Branky a nahrávky: 1. Pilař (Eberle, McCormack), 9. Jergl (F. Pavlík, Lalancette), 47. Okuliar (Werek, Lev), 50. Zachar (Okuliar) – 4. Marinčin (M. Doudera, Nestrašil), 8. Roth (M. Roman, Hrehorčák), 60. Hudáček (Roth, M. Růžička). Rozhodčí: Jeřábek, Stano - Kis, Rampír. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 542. Střely na branku: 36:28. Zblokované střely: 10:11. Hity: 10:3. Vhazování: 30:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3.  
Mountfield HK: Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Lev (A), Pilař – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Zachar, Okuliar.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Čukste, Smith, Roth – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Voženílek, Hudáček – Chmielewski, Dravecký (A), Hrňa – Buček, M. Roman, Hrehorčák.

Komentář k zápasu

Důležitá bitva o čtvrtou příčku začala pěkně zostra. Hned po devětadvaceti vteřinách se poprvé měnilo skóre, po bleskové akci se radovali domácí, když Mazance překonal Radek Pilař. Hradecké vedení ale trvalo jen tři minuty. Martin Marinčin napřáhl na modré po Douderově přihrávce a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Divoká první desetiminutovka pokračovala. Chmielewski na konci sedmé minuty hledal Hrňu, ten ale Kiviaha nepřekonal. O minutu později už Oceláři šli do vedení. Hrehorčák stáhl hru před brankou na Vladimíra Rotha, útočně laděný bek pak prostřelil brankáře domácích pod vyrážečkou. A hned v další minutě padla čtvrtá branka, Aleš Jergl tvrdou ránou z levé strany srovnal stav.

Hra se poté uklidnila, branky přestaly padat. Velké šance ale stále byly k vidění. V patnácté minutě si Klíma našel sraženou přihrávku, Mazanec však předvedl skvělý zákrok. O tři minuty později pak strážce třinecké svatyně zastavil i dvakrát zakončujícího Perreta. Ke konci periody pak sudí poprvé vylučovali. Nejprve po vzájemné potyčce Klímu s Marcinkem, třináct vteřin před sirénou za katr usedl Jeřábek.


Foto: Stanislav Souček (Mountfield HK).

Mountfield si přenesl přesilovku do druhé části, domácí ale nepotrestali ani tento, ani následující prohřešek třineckého beka. V osmadvacáté minutě se na modré do kotouče opřel Marcel, Mazanec zasáhl maskou. V pokračující akci pak třinecký brankář zastavil pokusy Pavlíka s Werekem. Třinec si od dvacáté deváté minuty zahrál svou první přesilovku, Oceláři ale svou největší zbraň neukázali.

Ve dvaatřicáté minutě byl potřetí v utkání vyloučen Jeřábek, ani tento faul ale Hradec nepotrestal. Dvě a půl minuty před druhou přestávkou nebezpečně střílel Doudera, Kiviaho si ale tuto střelu pohlídal. Po vzájemné potyčce pak na trestnou usedli Kalina s Daněm.


Foto: Stanislav Souček (Mountfield HK).

Šest vteřin po startu třetího dějství mohl vedení Třinci vrátit Růžička, z mezikruží ale třinecký kapitán pálil jen do vyrážečky domácího brankáře. Hosté následně doplatili na další nedisciplinovanost. Faul Marinčina ještě Hradec nepotrestal, přesilovku po vyloučení Daňa už ano. K Mazancem vyraženému puku se v předbrankovém prostoru nejrychleji dostal Oliver Okuliar, který jej uklidil do sítě.

Za další tři minuty navíc čtvrtou branku východočeského celku přidal Marek Zachar, který překvapivým bekhendovým zakončením poslal kotouč za Mazance. Oceláři se následně dlouho nemohli dostat k příležitosti korigovat skóre, až dvě minuty před koncem, kdy byl vyloučen Lalancette.

Kouč Moták si před přesilovkou čtyř proti třem vzal oddechový čas, Třinec zkusil hru bez brankáře. Rothovi při střele od modré sice sjel kotouč z čepele, šikovná teč Libora Hudáčka ale vykřesala Ocelářům naději. V poslední minutě se ale hráči s drakem na prsou do větší šance nedostali, jedinou střelu Doudery zablokoval bránící hráč.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Hradec Králové): „Zápas byl pro obě strany hodně náročný, se spoustou soubojů. Dobře jsme do něj vstoupili a dali gól, Třinec pak otočil, ale bylo důležité, že jsme dlouho neprohrávali a srovnali. Druhá třetina byla rozkouskovaná vyloučeními, ve třetí jsme si pomohli přesilovkou a tam si myslím, že se zápas zlomil. Po dobrém forčeku jsme dali čtvrtý gól. Pak jsme měli zbytečné vyloučení, Třinec má zkušené hráče a hru pět na tři dokáže proměnit. Jsme ale strašně moc rádi, že jsme to uhráli. V boji o čtyřku bude rozhodovat každý bod, musíme jich urvat co nejvíc.“

Vladimír Orzságh (Třinec): „I když se hrálo po reprezentační přestávce, zápas měl parametry play off. Špatně jsme do něj vstoupili a v prvním střídání dostali gól, potom jsme se zlepšili a šli do vedení. Celkově to byl vyrovnaný zápas, my jsme ale byli velmi nediciplinovaní a některá zbytečná vyloučení nás stála hodně sil. Nakonec nás domácí přetlačili. Měli jsme v závěru nějaké šance, ale už jsme jen dotahovali a odcházíme s prázdnou. Každý zápas teď už pro nás bude jako play off.“