Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři po tuhém boji z Brna body nevezou

28.01.2020 · Martin Stebel
Dvě výhry a dvě prohry. Taková je bilance čtyřzápasového putování ocelářského kolektivu po ledech extraligových soupeřů. Úterní střetnutí v Brně nabídlo střeleckou převahu hostů, fantastické zákroky Petra Kváči a také pouze jedinou branku, o kterou se zasloužil při přesilové hře v závěrečné třetině americký útočník Mueller. Další souboj čeká Oceláře v pátek, kdy doma budou od 17:00 hostit Spartu.
41.kolo, úterý 28.1.2020
Kometa Brno
Třinec
1:0
DRFG arena
Třetiny: 0:0, 0:0, 1:0  Branky a nahrávky: 46. Mueller (Zaťovič, M. Erat). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Jindra, Zíka Vyloučení: 4:3 + Plekanec (10 min. OT) Využití: 1:0. Střely na branku: 20:24. Střely mimo: 13:9. Zblokované střely: 6:8. Hity: 5:3. Vhazování: 35:19. Diváci: 7131. Nejlepší hráči utkání: Vejmelka - Kváča.  
HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Mlčák, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič (C), Š. Stránský, Mueller – Orsava, Plekanec (A), M. Erat – Kusko, Rákos, Kucsera – Plášek ml., Střondala, L. Horký.
HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Zahradníček, M. Adámek, Galvinš, Roth, Gernát – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Polanský, Adamský (C) – Hrehorčák.

Komentář k zápasu

Také pro duel na ledě Brna dostal v třinecké brance důvěru Petr Kváča. Ve druhé obranné dvojici nahradil Filipa Hamana Marian Adámek. Od úvodu se hrál hokej ve svižném tempu. V prvním minutách měla opticky více ze hry Kometa. Hodně vidět byl velezkušený Plekanec, který v ofenzivní zóně zakombinoval spolu s exOcelářem Rákosem, ale pohotová reakce Kváči rezolutně ukončila snahu domácí ekipy. Ocelářům mohl naopak udělat radost Vrána, který v závěru desáté minuty trefil z mezikruží tyč Vejmelkovy branky.

Skóre zápasu se nezměnilo ani po šanci brněnského mladíka Pláška, kterému adresoval přesný pas ještě nedávno vítkovický Šimon Stránský. Krátce poté se pohotovým zákrokem připomenul také domácí strážce svatyně, kdy v jasné šanci vychytal Ondřeje Kovařčíka, kterému optimálně nahrál po chybné rozehrávce Brna jeho mladší bratr. Na konci úvodní části ještě stála za zmínku příležitost Draveckého, který se zjevil před Vejmelkou, jenže bekhendové zakončení mu nevyšlo podle představ.

Na startu prostřední třetiny diváci sledovali územní převahu svěřenců Libora Zábranského. Nejprve zahrozil nejlepší střelec Zaťovič, po něm se do kotouče z voleje razantně opřel veterán Erat, ale Kváča byl znovu bezchybný. Nesmírnou aktivitou hýřil znovu Rákos, který z nepřehledné skrumáže zasáhl tyč. Stav nula nula vydržel také po bekhendovém pokusu Pláška, kterého třinecký brankář rovněž perfektně vychytal.

Šancí hostů nebylo mnoho. Po polovině utkání pálil Adámek, jehož ránu tečoval Dravecký těsně vedle brankové konstrukce. Oceláři se neprosadili ani během početní převahy, kdy několikrát pálil Roth či Růžička. Těsně před druhou sirénou se do slibné střelecké pozice probil Wolski, ale také jeho projektil z mezikruží se stal kořiští Karla Vejmelky.

Skóre se poprvé změnilo ve 46. minutě a to v době, kdy za katr usedl Wojtek Wolski. Brnu stačilo pouhých čtrnáct vteřin. Rychlou kombinační akci brankově zhodnotil Peter Mueller, kterého křižnou nahrávkou přesně našel Zaťovič. Jen o několik chvil později musel Kváča ukázat to nejlepší ze svého gólmanského umění, kdy báječně uhasil sólový nájezd Kucsery. Blízko vyrovnávací brance byl poté Wolski, který v signalizované výhodě bombou trefil tyč za Vejmelkou.

Oceláři mocně tlačili při přesilovce, kdy velmi nadějně vypadaly rány Gernáta či Rotha, ale domácím znovu pomáhaly tyče a paní Štěstěna. V závěrečných minutách hostující celek ještě vyvinul enormní úsilí o vyrovnání, zkusil hru bez gólmana, jenže brněnské mužstvo díky obrovské obětavosti skromný náskok uhájilo.

Po čtyřech venkovních zápasech se Oceláři v pátek konečně znovu vrátí na vlastní led, ve WERK ARENĚ od sedmnácti hodin vyzvou pražskou Spartu.

Foto: Ivo Dostál

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): "Byl to výborný zápas, vyrovnaný v první třetině. Ve druhé stále bez branek, i když si myslím, že jsme tam měli velké možnosti na to dát gól. Celé mužstvo si zaslouží pochvalu, jak odehrálo zápas směrem dozadu a jak bojovalo. Chci vyzdvihnout čtyři juniory, kteří odehráli proti takto zkušenému týmu skvělý zápas a Kometa na ně může být pyšná. Nakonec se to štěstí k nám přiklonilo zásluhou skvěle sehrané přesilovky a Karla Vejmelky, který udržel nulu. Máme tři body, jsme spokojeni s přístupem hráčů a divákům se to dnes muselo líbit."

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Dneska jsme viděli vyrovnané utkání, šance byly na obou stranách. Narazily na sebe dva kvalitní týmy a věděli jsme, že může rozhodnout přesilovka, což se dnes stalo. My jsme s našimi přesilovkami nenaložili dobře a víme, že Kometa má dobré hráče na početní výhody. To se potvrdilo a v průběhu zápasu se bohužel odklonilo z naší strany i štěstí, když jsme trefili dvě nebo tři tyčky. Chtěli jsme alespoň nějaký bod odtud vydolovat, což se nepovedlo. Brno hrálo dobře zezadu, pohlídalo si střední pásmo a bohužel jsme prohráli."

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice