Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zlín vyhrál i šestý zápas, Ocelářům končí sezóna

12.04.2014 · Daniel Ježek
Z l í n - Oceláři jeli do Zlína s cílem vyrovnat sérii a prodloužit ji do sedmého zápasu. Plány třineckého celku ale ztroskotaly hned v úvodní pětiminutovce, kdy se domácí dostali do dvoubrankového vedení a to již nepustili. Čestný gól Slezanů vstřelil Jakub Orsava.
SF6, sobota 12.4.2014
Zlín
Třinec
5:1
Třetiny: 2:0, 1:0, 2:1  Branky a nahrávky: 1. Čajánek (Honejsek, Zámorský), 5. Veselý (Čajánek, Honejsek), 34. Balaštík (Köhler, Kotvan), 50. Köhler (Balaštík), 54. Honejsek (Čajánek) – 41. Orsava (Galvas, Hrubec) . Rozhodčí: Šindler, Minář – Bádal, Pouzar . Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 000 (vyprodáno). Střely na branku: 26:33. Zblokované střely: 5:10. Hity: 5:16. Vhazování: 37:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1. Konečný stav série: 4:2. 
Kašík – Zámorský, Kotvan, Horák, Marušák, Řezníček, Matějíček – Veselý, Čajánek, Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – Sedláček.
Hrubec - Galvas, Roth, Linhart, Nosek, Krejčí, Trončinský, Foltýn, Matyáš - Polák, Bonk, M. Růžička - Adamský, Peterek, Polanský - Hrňa, D. Květoň, VARAĎA - Rufer, Rákos, Orsava.

Komentář k zápasu

Šestý duel semifinále začal pěkně zhurta. Sudí hned po prvním buly poprvé vylučovali, trestnou lavici navštívili Růžička s Veselým. Ha čtyři proti čtyřem více svědčila domácím, kteří dokázali ještě v první minutě zápasu skórovat. Petr Čajánek prokličkoval mezi bránícími Oceláři a střelou pod horní tyč nedal Hrubcovi šanci.

Aktivita domácích pokračovala i v dalším průběhu první dvacetiminutovky, v páté minutě už Zlín vedl o dvě branky. Opět byl u branky domácí kapitán, který vyhrál buly přesně na hůl Ondřeje Veselého. Ten bombou z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Oceláři se do hry výrazněji dostali až po deseti minutách, svou přesilovku ale zužitkovat nedokázali. Navrátilec do sestavy Varaďa, ani později Rufer na Kašíka vyzrát nedokázali.

Největší šanci na korekci stavu měli hosté v úvodu druhé periody, když svého soka pořádně zatlačili do defenzívy. V největší šanci byl Adamský, jeho pokus ale trefil jen tyč Kašíkovy branky. Domácí se ale z tlaku dokázali vymanit a pak i převzít otěže zápasu do svých rukou. Největší potíže třinecké obraně dělala hlavně formace Petra Lešky, která v polovině zápasu mohla navýšit domácí vedení. Köhler ale Leškovu nabídku zužitkovat nedokázal.

Berani však nemuseli smutnit dlouho. Ve dvaatřicáté minutě si zahráli přesilovku, tu sice Zámorský ještě využít nedokázal. O pár vteřin později však Jaroslav Balaštík dokázal do sítě doklepnout střelu Köhlera a zajistil svému týmu nadějné vedení 3:0.

Oceláři nechtěli složit zbraně, výborný nástup do poslední třetiny a rychlá branka Jakuba Orsavy jim dodala sil. Třinečtí pak dlouho drželi Zlín pod velkým tlakem, Kašíka už ale znovu překonat nedokázali. Naopak to byli domácí, kdo se dokázal opět prosadit. Bedřich Köhler v padesáté minutě dokázal využít špatné třinecké střídání a vrátit na zlínskou stranu tříbrankové vedení.

Ševci už zápas dohrávali ve velké pohodě, na hole Ocelářů se drala křeč a nemohoucnost vytvořit kloudnou akci. Hřebíček do pomyslné rakve za třineckou sezónou pak ve čtyřiapadesáté minutě přidal Antonín Honejsek, jenž blafákem překonal bezmocného Hrubce.

Oceláři tak končí svou pouť v play-off opět v semifinále, Zlín se podruhé v řadě raduje z postupu mezi nejlepší dvojici soutěže. O konečném umístění Třince v této sezóně rozhodne sedmý zápas série Sparta – Brno.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (Zlín): "Měli jsme ideální vstup, z první šance jsme hned dali gól. To nám pomohlo. Třinečtí už pak věděli, že musí. Vydařila se nám první třetina a pak už jsme se soustředili na obranu, protože jsme věděli, že Třinec se bude muset do nás nutit a to nám vyhovovalo. Menší komplikací byl gól na 3:1 na začátku třetí třetiny, ale gólem Bédi (Köhlera) se to převalilo a pak už jsme si to užívali s diváky až do konce. Porazit tak silné mužstvo, jako Třinec letos byl, čtyřikrát za sebou, je úspěch. Náš postup je zasloužený."

Jiří Kalous (Třinec): "Bohužel jsme zápas nezvládli a končíme sezonu, což nás mrzí. Měli jsme špatný vstup do utkání a domácí se dostali do herní pohody. Dvoubrankové vedení je nakoplo. I když jsme zbraně neskládali, tak jsme nebyli schopní se střelecky prosadit a dostat se do pohody. Dnes byli lepší a zaslouženě vyhráli. I jejich postup byl zasloužený."