Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ze Zlína s prázdnou

07.04.2014 · Tomáš Vacho
Třinečtí hokejisté nedokázali ani ve druhém velice vyrovnaném zápase semifinálové série na půdě Zlína soupeře přetlačit. Série se tak přesouvá zpět do Třince za stavu 2:2.
SF4, pondělí 7.4.2014
Zlín
Třinec
4:3
Třetiny: 1:1, 1:1, 2:1  Branky a nahrávky: 15. Čech (Melenovský, Urbanec), 38. Köhler, 43. Marušák (Kotvan, Leška), 53. Veselý (Čajánek, Řezníček) - 1. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 40. D. Nosek (Roth, Bonk), 53. Bonk (Hrňa, Linhart). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 5115. Stav série: 2:2. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3. Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Bláha, Kostka.  
Kašík – Urbanec, Kotvan, Horák, Marušák, Řezníček, Matějíček – Veselý, Čajánek, Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – P. Sedláček
Hrubec – Galvas, Nosek, Linhart, Zíb, Trončinský, Roth, Foltýn, Matyáš – Adamský, Polanský, M.Růžička – Polák, Bonk, Orsava – Rufer Rákos, Květoň – Hrňa, Peterek, Matuš

Komentář k zápasu

Oceláři nastoupili do zápasu jako uragán a od první sekundy měli navrch. Již ve dvaatřicáté sekundě se mohli třinečtí hráči radovat, protože Martin Růžička zužitkoval skvělou Polanského přihrávku a otevřel skóre. V šesté minutě se v dobré šanci zjevil Vojtěch Polák, ale jeho prudká rána skončila pouze v Kašíkově výstroji.

Zlín pak musel čelit velkému tlaku Třince, ale odolal. V patnácté minutě se navíc domácím podařilo vyrovnat zásluhou přesně mířené bomby Filipa Čecha, který uniknul obráncům.

Jenže Ocelářům převaha do druhé třetiny nevydržela, soupeř byl ve druhé dvacetiminutovce lepší. Začalo to v pětadvacáté minutě, když Matějíček málem zužitkoval dobrou příležitost střelou od modré čáry, ta ale zamířila těsně vedle.

Chvíli před polovinou zápasu ohrožovala Hrubcovu svatyni dvojice Leška – Kotvan, přičemž druhý jmenovaný nebezpečně zakončoval a trefil třineckého brankáře do masky. Zlínská převaha ve druhé třetině vygradovala v osmatřicáté minutě ve vedoucí branku. Bedřich Köhler krásně vystřelil technickým způsobem a trefil přesně růžek Hrubcovy klece.

Druhá třetina se chýlila ke konci a vypadalo to, že Oceláři zamíří do šaten za nepříznivého stavu. Jenže Melenovský fauloval a vyfasoval čtyřminutový trest, který Třinec dokázal zužitkovat k vyrovnání. David Nosek byl dvacet sekund před druhou sirénou na konci přesilovkového kolotoče a střelou z příklepu se nemýlil.

Přesilová hra pokračovala i na začátku třetí periody, nicméně Oceláři ji podruhé nevyužili, ba naopak se ve vlastním oslabení mohl vydat na Hrubce, jenže Řezníčkova příhra jej nenašla.

Ve třiačtyřicáté minutě zahrávali přesilovou hru naopak domácí, a bohužel pro Třinec, radovali se potřetí; Jiří Marušák totiž vyslal od modré čáry prudký projektil, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Třinec ale nepolevil, naopak zabral a měl dobré pasáže. V pětačtyřicáté minutě dvakrát dorážel na Kašíka Bonk, o tři minuty později se před bránu natlačil Květoň. V obou případech ale Kašík nekapituloval. To ale naštěstí nemůžeme říci o situaci z třiapadesáté minuty, protože tehdy už Kašík musel kotouč ze sítě lovit potřetí. Stalo se tak po přesné ráně Radka Bonka, která prošla Kašíkovi mezi betony.

Jenže radost třineckého týmu vydržela pouhých devatenáct sekund, prakticky z protiakce se Beranům podařilo jít opět do vedení. Postaral se o to Ondřej Veselý, který přesnou střelou trefil znovu růžek Hrubcovy brány.

Oceláři se snažili s výsledkem něco udělat, zkusili, stejně jako včera, hru bez brankáře, ale Kašík ve Zlínské brance čaroval a pochytal několik vyložených gólových šancí, tu největší měl Vojtěch Polák.

Třinec tak ze Zlína neveze ani jeden bod a bude muset opět spoléhat na domácí prostředí.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HCO Třinec):
Začali jsme výborně, dali jsme první gól, měli jsme spoustu dalších šancí, ale žádná se neujala. Ve druhé třetině nám to moc nešlo, měli jsme málo střel, dostali jsme se pod tlak, nechávali jsme se vylučovat. Utkání bylo vyrovnané, ale musíme zapracovat na disciplíně. Zápas podle mě rozhodlo to, že jsme po naší vyrovnávací brance nepřidali další, šance jsme na to měli.

Juraj Jurík (PSG Zlín):
První třetinu byl soupeř aktivnější, naštěstí jsme stačili ještě v první třetině srovnat, ten gól nám moc pomohl. Od druhé třetiny se hra srovnala, myslím si že z celkového pohledu to bylo úplně vyrovnané utkání. Štěstí přeje připraveným, dnes jsme připraveni byli. Jsme velice rádi, že je série vyrovnána.