Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z výjezdu s jednou výhrou

27.02.2024 · Michal Samiec
S bilancí jedné výhry a dvou porážek se Oceláři vracejí z posledního vícezápasového tripu této základní části. Třinečtí vyhráli v Karlových Varech, pojistili si třetí místo v tabulce a následně si připsali dvě porážky – v neděli na Kladně a dnes v Českých Budějovicích. Dnešní zápas zvládl Motor vyhrát tříbrankovým rozdílem.
50.kolo, úterý 27.2.2024
HC Motor České Budějovice
HC Oceláři Třinec
5:2
Budvar aréna
Třetiny: 2:0, 2:0, 1:2  Branky a nahrávky: 10. F. Přikryl (Štencel), 19. Pýcha (Harris, Kubík), 27. Ordoš, 38. Gulaš (Ordoš, Kondelík), 55. Ordoš (Pech, Štencel) – 54. M. Daňo, 58. P. Vrána (Miloš Roman, Marinčin). Rozhodčí: Úlehla, Jakub Šindel – D. Hynek, Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 5 883. Střely na branku: 25:18. Střely mimo: 11:7. Zblokované střely: 10:8. Hity: 3:2. Vhazování: 27:29. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2. 
Banes Motor České Budějovice: Strmeň – Hovorka, Gulaši, Kachyňa, M. Doudera, Pýcha, Štencel – Gulaš, Kondelík, Ordoš – F. Přikryl, Harris, Beránek – Valský, Pech, Kubík – Vopelka, Koláček, M. Toman.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Polášek, Kundrátek, Nedomlel, M. Adámek, J. Jeřábek, Mrtka – Martin Růžička, A. Nestrašil, M. Daňo – Hrehorčák, P. Vrána, Miloš Roman – Kurovský, Čacho, L. Hudáček – Spěváček, Dravecký.

Komentář k zápasu

Třinečtí Oceláři, kteří nasadili do branky Kacetla – oba brankáři se tak o výjezdový trip podělili zhruba stejným dílem – a v poli se museli obejít bez potrestaného obránce Smithe a útočníka Voženílka, nezačali v ideálním rozpoložení ani utkání na jihu Čech. Po třech minutách se nechal vyloučit benjamínek ve třineckých obranných řadách Mrtka a hosté tak museli brzo čelit početní převaze domácího týmu. Třinečtí se ubránili a sami pak měli na druhé straně v desáté minutě šanci z hole Daňa. Platnost hokejové fráze „nedáš – dostaneš“ pak potvrdil domácí Motor, když skóre otevřel Filip Přikryl.

O chvíli později byl vyloučen první domácí hráč – hosté ale Kachyňův faul nepotrestali. O dalších pět minut později dostal dvojnásobný menší trest za vysokou hůl Hrehorčák a Českobudějovičtí tentokrát už bezzubí nebyli. Po téměř třech minutách této přesilové pasáže se prosadil tvrdou střelou od modré čáry Pavel Pýcha a stanovil rozdíl ve skóre po první třetině.

V úvodu prostřední hrací doby si hosté vyprosili další přesilovku. Rozhodčí potrestali menším trestem Kachyňův krosček a v přesilové hře mohl snížit Hudáček, který byl na konci svižné kombinace, ale Strmeň zakročil přesně lapačkou. V polovině šesté minuty byl dalším potrestaným hráčem na domácí straně Gulaši. Hosté ale místo toho, aby se v početní převaze pokusili zápas snížit na rozdíl jediného gólu, inkasovali potřetí. Kacetlovo zaváhání potrestal Jan Ordoš.

Stále ještě v početní nevýhodě mohl skórovat domácí Beránek, ale husarský kousek v podobě dvou branek v jedné početní nevýhodě Třinečtí hráčům Motoru neumožnili. Ve třinácté minutě nevyužili náznak šance Růžička, který se před Strmeněm neprosadil v situaci jeden na jednoho s domácím obráncem. Posledních pět minut se těžiště hry přestěhovalo před Kacetla a domácí dalším zásahem navýšili vedení – tři minuty před koncem se přesně do pravého růžku třinecké branky trefil Milan Gulaš. Hosté tedy před třetí třetinou měli před sebou vysoký kopec k překonání.

V prvních minutách třetí třetiny byli opticky možná o něco aktivnější hráči Třince, přeci jen čtyřbrankový náskok pro domácí byl poměrně uspokojující. Po dvou minutách hry sekl Gulaši Růžičku a hosté měli k dispozici čtvrtou hokejovou standardní situaci. Oceláři nesehráli přesilovku vůbec špatně, drželi domácí tým před Strmeněm. Už v situaci se standardním počtem hráčů na ledě a po prostřídání měl velkou šanci v domácím brankovišti Dravecký, ale bekhendem brankáře Motoru nepřekonal.

Pak měli dvě početní výhody k dispozici domácí – nejprve třináct a půl minuty před závěrečnou sirénou šel na trestnou Polášek a pak sedm minut před koncem ještě Kurovský. První přesilovku hosté poctivě odbránili, ve druhé potom dokonce unikl Marko Daňo a procedil puk přes Strmeně do branky. Regulérnost gólu si sice rozhodčí museli potvrdit zhlédnutím u tabletu, ale i hosté si nakonec připsali gól v oslabení. Motor to ale nemuselo mrzet – hned vzápětí přesilovku využil Jan Ordoš. Přesilovkový zápis si nakonec připsali i hosté, když se z předbrankového prostoru prosadil Petr Vrána a potrestal tím třetí Kachyňův faul v zápase. Zbytek utkání se už dohrál beze změny. Konečné skóre – Motor 5, Oceláři 2.

Foto použité v článku: Banes Motor České Budějovice

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (asistent trenéra HC Oceláři Třinec): „Gratuluji domácím k vítězství, které bylo zasloužené. Od první třetiny jsme si to sami komplikovali vyloučeními. Měli jsme nějaké přesilovky, ale ty jsme neproměnili. Bylo to hodně o soubojích, my jsme ve všem tahali za kratší konec.“

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Banes Motor České Budějovice): „Díky za gratulaci. Nepamatuju si, kdy jsme v sezoně sehráli naposledy takový zápas. Měli jsme pod kontrolou výkon i výsledek. Neměli jsme tam takřka žádné slabší pasáže. Nedostávali jsme se pod tlak. Žádné drama. Dnes opravdu pozitivní.“

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec