Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V Hradci stačil dorostu jediný gól

04.03.2023 · Tomáš Prodělal, Martina Sikorová
Mladí Oceláři se s nadstavbovou částí sezony loučí vítězně. Na ledě Hradce Králové o tom v dopoledním utkání rozhodl jediný gól, o který se už v první třetině postaral Tobias Sajdok. Šestým čistým kontem se pod výhru podepsal brankář Jakub Milota.
A22, sobota 4.3.2023
Mountfield HK
Třinec
0:1
ČPP Aréna
Třetiny: 0:1, 0:0, 0:0  Branky a nahrávky: 17. Sajdok (Byrtus, Mrtka). Rozhodčí: Hrdlička - Žídek, Kučera. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 0:1.  
Mountfield HK: Meišner - Burda, Černý, Mráz, Vencl, Samek, Pánek - Páleník, Pavlík, Vítek, Novotný, Hendrych, Aschenbrenner, Frolík, Brzák
HC Oceláři Třinec: Milota - Ćmiel, Byrtus, Zielinski, Solowski, Mrtka, Dravecký, Holub, Blaha - Mikula, Granečný, Urbánek, Hebar, Rybnikár, Weiss, Sajdok, Hrček, Hladonik

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do duelu oba celky vstoupily velmi aktivně, ale větší šance byly k vidění na domácí straně. První z nich měl na svědomí Tadeáš Burda, který se šikovně vytočil od zadního hrazení, místo u bližší tyče však nenašel. To samé platilo o Aschenbrennerově střele bez přípravy. Lvi byli nadále aktivnější, což vyústilo i v první gólovku. Tobiáš Vítek se protlačil do slotu, kde vyplaval puk k Ondřeji Páleníkovi, jenž tváří v tvář gólmanovi neuspěl. Na druhé straně se v podobné pozici ocitl Tobias Sajdok, ale nechal zaúřadovat Meišnerovu vyrážečku.

Oceláře akce nakopla a začali být nebezpečnější. Několikrát to zkoušel ze všech možných úhlů hostující kapitán Marek Ćmiel, hradecký gólman však kapitulovat odmítl. Třineckou neproduktivitu mohl potrestat po krásné vyšívané Samka Adam Novotný, ale nezvládl přehodit Milotův beton. A tak přišel gól na druhé straně. Dominick Byrtus poslal v přesilovce žabku přes šíři hřiště Tobiasi Sajdokovi, který utaženou střelou na zadní tyč nedal Meišnerovi šanci. Lvi se snažili reagovat a u hostující branky se otevřela střelnice, jenže maskovaný muž v červeném podržel svůj tým.

Marek Malík před začátkem druhé části své svěřence nabádal k dominantní třetině a hosté do ní skutečně vstoupili s velkou vervou. Po rychlém protiútoku puk dobrých pět vteřin poskakoval po brankovišti, nakonec ho ale Meišner schoval pod betony. Hradec se probral a stal se nebezpečnějším, avšak Dominik Pavlík ani Adam Novotný slibné šance neproměnili. Tlak domácích přerušilo Vítkovo vyloučení. Během něho Východočeši ukázali zodpovědnou obranu a soupeře k ničemu nepustili.

Mountfield přebral otěže, k tomu mu pomohla také přesilovka, ve které několikrát nahazoval Štěpán Černý, neúspěšně. Když to nešlo kombinačně, zkusil Ondřej Páleník změnit skóre sólo akcí. Přes půl hřiště se elegantně proháčkoval až před Milotu, jehož levý beton však znamenal konec snahy. Kýženou branku nepřinesla domácím ani další početní výhoda. Na Lvech zažínala být znatelná frustrace, pokusů totiž měli mraky, jen za poslední dvě minuty druhé periody osm, ale Milotu ne a ne překonat.

Nepříliš pohledný úvod třetí části rozčísla až akce, na jejímž konci zakončoval Rybnikár, Meišner puk vykopl pouze k Davidu Blahovi, který švihem ze slotu nastřelil horní tyč. Na druhé straně to individuálně zkusil Tobiáš Vítek, ale trefil jen draka na Milotově hrudi. Únik Štěpána Černého v oslabení zase zastavil hraniční zákrok soupeřovy hokejky. Třinečtí se mohli uklidnit při vyloučení Hendrycha, ale opak byl pravdou. Do přečíslení dvou na jednoho ujeli Černý s Vojtěchem Aschenbrennerem a druhý jmenovaný jen těsně minul vzdálenější tyč.

Hradečtí s ubíhajícím časem začali své síly vrhat stále více do útoku. Obrana Ocelářů však Lvy nepustila od mantinelu, a pokud ano, v brance stál připravený Jakub Milota. Skvělou šanci na srovnání získali Východočeši tři minuty před koncem, když byl vyloučen hostující obránce. Následnou power-play přibrzdil Mrázův faul. I tak se ale do obří příležitosti dostal Vojtěch Aschenbrenner, na kterého zívala poloodkrytá branka, Milota však vytáhl betonem zákrok utkání. Více už domácí nestihli a tři body brali Oceláři.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice