Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Skvělý obrat! Oceláři vezou z Hradce vítězství a dva body

03.01.2023 · Adam Sušovský
Nevydařená první třetina, ale velká vůle celého týmu. Třinečtí Oceláři vstoupili do nového roku vítězstvím i v zápase, který nerozehráli nejlépe. V Hradci po dvaceti minutách prohrávali 0:2, díky trefám Daňa, Růžičky a Voženílka ale nakonec vezou domů vítězství 3:2 po prodloužení a dva cenné body.
34., úterý 3.1.2023
Mountfield HK
Třinec
2:3p
ČPP Aréna
Třetiny: 2:0, 0:1, 0:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 2. Lalancette (Perret, Jergl), 18. McCormack (Blain, Okuliar) – 29. Daňo (Nestrašil, M. Růžička), 43. M. Růžička (J. Jeřábek, Voženílek), 65. Voženílek (Čukste, Daňo). Rozhodčí: Pražák, Pilný – Gerát, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 340. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2 - 2:3.  
Kiviaho – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (C), Rosandić, Marcel – Lev (A), Cingel, Pilař – Okuliar, Kev. Klíma, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Kel. Klíma, Štohanzl, Doležal.
Mazanec – Havránek, Marinčin, Jaroměřský, J. Jeřábek, Zahradníček, Čukste – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský – Hrňa.

Komentář k zápasu

Do nového roku pravou nohou, třinečtí hokejisté zvládli úvodní zápas roku 2023 v Hradci Králové a přestože to tak možná dlouho nevypadalo, odvážejí si z horké půdy rozjetého soupeře vítězství a dva body.

Tým trenéra Zdeňka Motáka musel v Hradci otáček, Ocelářům vůbec nevyšel vstup do utkání. Už po osmdesáti vteřinách Kevin Klíma trefil tyč a její cinknutí bylo jen varováním před dalším nebezpečím. Tlak Mountfieldu totiž pokračoval a ještě na konci druhé minuty už domácí vedli, když krásnou přihrávku Perreta snadno usměrnil za Mazancova záda připravený Christop Lalancett.

Úvodní branka hradecké hráče nakopla, na začátku šesté minuty trefil tyč střelou od modré také Blain a chvíli po něm velkou šanci spálil i Doležal. Oceláři o sobě směrem dopředu dali poprvé vědět až ve druhé polovině první části, kdy nejprve Daňo také trefil jen brankovou konstrukci a následně se z dobré pozice nepodařilo vyrovnat ani Růžičkovi. A možná i proto přišel trest, na konci sedmnácté minuty byl vyloučen Voženílek a Hradec přesilovku už po šestadvaceti vteřinách využil. Tvrdou ránou z první se trefil Graem McCormarck přesně - 2:0.

Stejný hráč měl ve druhé třetině na hokejce také další góly, nejprve se proti Mazancovi neprosadil v samostatném úniku, následně třinecký gólman jeho střelu udržel jen těsně před brankovou čárou. A tak se v Hradci začalo schylovat k velkému obratu. Kontaktní branku Oceláři vstřelili v polovině zápasu v přesilové hře, na konci 29. minuty to z nulového úhlu zkusil Marko Daňo a překvapil tím nejen domácí fanoušky, ale také gólmana Kiviaha.

Další podstatné momenty se děly až ve třetí třetině, do které vstoupili Oceláři výborně. Nejprve přečkali únik Jergla, aby následně sami dokázali vyrovnat. Ve 43. minutě utkání pálil od modré čáry golfákem přesně nejproduktivnější muž soutěže Martin Růžička. Stejný hráč pak před brankou nebezpečným pasem hledal neúspěšně Jeřábka, Hradec zase spálil svou největší šanci při sérii dorážek v podání Okuliara a Pavlíka. A tak se v ČPP Aréně šlo do prodloužení.

V něm si oba týmy připsaly několik zajímavých pokusů, vítězná branka ale přišla až ve chvíli, kdy už se pomalu schylovalo k samostatným nájezdům. Šestačtyřicet vteřin před koncem Hradečtí úplně zapomněli na Daniela Voženílka, který se po hezkém pasu Čuksteho dostal do samostatného úniku a v něm dlouhou bekhendovou kličkou zajistil Ocelářům perfektní obrat zápasu i druhý bod navíc.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): "Trvalo nám celou (první) třetinu, než jsme se adaptovali na hru soupeře. Byli jsme pomalejší, prohrávali jsme souboje. Rychlost domácích nám dělala problémy, ale důležité bylo, že i za nepříznivého stavu 0:2 pro nás jsme chtěli hrát a výkonnostně se Hradci vyrovnat. Ve druhé třetině se nám to dařilo, podařilo se nám dát kontaktní gól, ve třetí třetině vyrovnali a v prodloužení si došli pro druhý bod. Ironií je, že to bylo ze samostatného úniku, jakých dnes domácí měli asi pět. Mazanec to všechno pochytal a my z toho našeho jediného úniku gól dali. Do kabiny patří gratulace a můj veliký dík, protože jsme si za dvěma body šli. V zápase jsme ukázali velký charakter."

Petr Svoboda (Hradec): "Já si myslím, že jsme měli výborný vstup do první třetiny. Podařilo se nám dát gól z přesilovky i ze hry pět na pět. Druhou třetinu rozkouskovaly přesilovky a oslabení, trošku jsme vypadli z tempa a třetí třetina už z naší strany byla ustrašená. Klíčová dnes byla určitě produktivita, měli jsme spoustu samostatných nájezdů, jeli dokonce do úniku dva na nula, ale góly jsme z toho nedali a to rozhodlo."