Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři vyhráli v Pardubicích, Mazanec má další čisté konto

11.12.2022 · Adam Sušovský
Třinečtí Oceláři zlomili nepříznivou sérii a poprvé v sezoně dokázali porazit Pardubice, vítězství 3:0 trefil už v první třetině Erik Hrňa. Další pojistky přidali střelami do prázdné branky Martin Růžička a Milan Doudera v závěru.
28., neděle 11.12.2022
Pardubice
Třinec
0:3
enteria arena
Třetiny: 0:1, 0:0, 0:2  Branky a nahrávky: 12. Hrňa (Haas), 58. M. Růžička, 59. M. Doudera. Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 9 053. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 0:0, 0:3.  
Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Bučko, Hrádek, Chabada – Říčka, Zohorna, Hyka – Cienciala, R. Kousal, Radil – Lichtag, A. Musil, Vondráček – Paulovič, Poulíček, Matýs.
Mazanec – Čukste, J. Jeřábek, Havránek, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský – Daňo, Marcinko, M. Růžička – Svačina, Voženílek, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Lyszczarczyk, Haas, Hrňa.

Komentář k zápasu

Třinečtí Oceláři si po pátečním neúspěchu s Českými Budějovicemi spravili chuť a uspěli na ledě jednoho ze suverénů letošního ročníku, vítězstvím 3:0 sesadili těsně před reprezentační přestávkou Pardubice z prvního místa a sami poskočili v průběžné tabulce do TOP 4.

Zásadní podíl na vítězství v Pardubicích měl nejlepší muž zápasu brankář Marek Mazanec, který v utkání pochytal všech 28 střel soupeře a zapsal do svých statistik třetí čisté konto v sezoně.

O tom, že si do Pardubic přivezl s sebou velkou pohodu, přesvědčil Mazanec domácí střelce už v prvních minutách utkání, kdy postupně kryl dvě obrovské příležitosti Radila i zajímavou střelu Pauloviče, a tak jako první udeřili v Enteria Areně hosté. Oskar Haas v 11. minutě natáhl ke střele z pravého kruhu, kterou gólman Roman Will vyrazil jen před sebe a tam úspěšně dorážel Erik Hrňa. Haas si díky této asistenci připsal v pátém zápase v extralize svůj první kanadský bod.

Pardubice mohly v první třetině vyrovnat ještě v přesilové hře, jenže velkou šanci Hyky v ní kryl znovu pohotový Marek Mazanec. Hlavně o něm byl také další průběh zápasu, protože to byly Pardubice, kdo si v domácím prostředí před více než 9 tisíci diváky, vytvářely větší šance. V prostřední části ale proti třineckému gólmanovi neuspěl ani potřetí v zápase Radil a po něm samostatný únik neproměnil ani Lichtag.

Dynamo se s nepříjemným stavem pralo i v závěrečné třetině, Mazanec si to nejlepší schoval na konec, když nejprve ustál složitý závar v jeho brankovišti a následně také ránu Pauloviče z mezikruží.

Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby domácí sáhli ke hře bez brankáře, a přestože v útočném pásmu vyhráli buly a snažili se o drtivý tlak, přišla chyba v rozehrávce, kterou zachytil Martin Růžička. A právě třinecký kapitán následně trefil střelou přes celé kluziště odkrytou klec, aby dal Ocelářům vítěznou jistotu. Definitivní tečku za vítězstvím pak gólem na 3:0, také střelou přes celé kluziště do odkryté branky, přidal ještě obránce Milan Doudera.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Dynamo Pardubice): "Třinec prodal výborný výkon směrem do defenzívy. Bojoval, byl obětavý a měl výborného Mazance v brance. Strašně těžko se nám k nim dostávalo, a když už se nám to povedlo, chytil naše šance gólman. Z naší strany to dnes nebylo optimální, ale na tom měl podíl i výkon soupeře. Musíme se z toho do dalších zápasů poučit a hlavně se musíme naučit dávat góly."

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec): "Podali jsme výborný týmový výkon, bojovný, s nasazením a dobrou defenzívou. Důležité bylo, že jsme vstřelili úvodní branku. Díky ni jsme se uklidnili a pracovali tak, jak bychom si to představovali i do budoucích zápasech. Veliká poklona před týmem, který zvládl i třetí třetinu, kdy jsme byli velice silní ve vlastním pásmu a díky spoustě zblokovaných střel nedovolili domácím skórovat. Před reprezentační přestávkou to jsou pro nás důležité tři body, bude se nám lépe pracovat, protože pracovat potřebujeme."