Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři se před pauzou dobře naladili vysokým vítězstvím

06.11.2022 · Michal Samiec
Třinečtí Oceláři v posledním utkání před první reprezentační přestávkou vyprovodili kladenské Rytíře vysokým vítězstvím. Zápas se pro domácí začal stáčet dobrým směrem už v první třetině, ale výborný výkon a čtyři branky ve druhé dvacetiminutovce definitivně rozhodly o vysokém vítězství domácích.
19., neděle 6.11.2022
Třinec
Kladno
8:0
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 4:0, 2:0  Branky a nahrávky: 6. Kurovský (Chmielewski), 18. L. Hudáček (A. Nestrašil, Zahradníček), 30. Martin Růžička (Voženílek, A. Nestrašil), 34. L. Hudáček (A. Nestrašil, J. Jeřábek), 38. L. Hudáček (Marinčin), 39. Čukste (Chmielewski, Martin Růžička), 53. Chmielewski (Hrňa, Marinčin), 54. M. Daňo (A. Nestrašil). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5 161. Střely na branku: 34:12. Střely mimo: 8:12. Zblokované střely: 14:22. Hity: 2:4. Vhazování: 30:34. Průběh utkání: 8:0. 
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička, Voženílek, Chmielewski – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrňa, Miloš Roman, Hrehorčák – Kurovský, Dravecký, Buček.
Rytíři Kladno: Bow (38. Brízgala) – Slováček, Dotchin, Sotnieks, Ticháček, Cibuļskis, Babka, Kehar – Martin Procházka, Plekanec, Kubík – Zikmund, Klepiš, Michnáč – Bláha, Indrák, Melka – Brodecki, Filip, Beran.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina utkání, které bylo v Třinci při nedělním odpoledni věnováno dětem, se musela divákům v solidně zaplněné Werk areně líbit. Třinečtí si vypracovali dvě branky, žádnou nedostali a měli i dle statistik výraznou střeleckou převahu. První vzruch byl k zaznamenání ve třetí minutě, když Buček z levé strany nahrál do šance Kurovskému, který byl při přebírce puku v předbrankovém prostoru faulován. Oceláři měli k dispozici první početní převahu v zápase. Tu sice nevyužili, ale půlminutu po návratu vyloučeného Filipa na led si spravil náladu sám původně faulovaný Daniel Kurovský. Třinecký křídelník využil forčekingu Hudáčka a přiťuknutí Chmielewského a z vyložené šance z předbrankového prostoru se prosadil mezi Bowovy betony.

Hosté pak měli možnost vyrovnat poté, co Dravecký v útočném pásmu fauloval Procházku. Kladenští přesilovku nevyužili, naopak mohli inkasovat po skvělé práci forčekujícího Daňa a zakončujícího Voženílka. Rytíři se kolem poloviny třetiny začali čím dál víc v útočném pásmu osmělovat a povedený fragment první třetiny v jejich podání vyvrcholil v minutě čtrnácté, když Filip nevyužil vyloženou šanci a ze slotu přestřelil Mazancovu branku. Domácí pak dvě minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky navýšili vedení, když Libor Hudáček od pravého hrazení centroval do předbrankového prostoru na sjíždějícího Nestrašila, ale ještě před třineckým hráčem si puk do vlastní sítě srazil kladenský obránce Sotkineks. A protože gólem neskončil v samotném závěru závar po rychlém výpadu Adámka kolem pravého mantinelu, skončila první třetina dvoubrankovým vedením domácích.

V prvních minutách prostřední hrací doby bylo na Kladenských vidět značné úsilí, vždyť jediná branka Středočechy mohla zase vrátit do hry. První větší šanci si hosté vyrobili v šesté minutě, když byl Brodecki na chvíli sám v mezikruží, rychle ale nedokázal zakončit přesně. To na korekci výsledku bylo málo, a tak se na ledě činili Oceláři. V deváté minutě byl vyloučen Indrák a Třinečtí po čtvrtminutě využili přesilovou hru. Nestrašil poslal puk podél pravého hrazení na u levé tyče stojícího Voženílka, který rychle křížně skrz brankoviště vybídl ke skórování Martina Růžičku a ten se obvykle v těchto situacích nemýlí. Po inkasované brance měli hosté pasáž, v níž se před branku tlačil po hybridním icingu Brodecki a z modré čáry se do situace jeden na brankáře utrhl Procházka.

Kladenští ale z těchto šancí neskórovali, a tak zbytek druhé třetiny už byl jen o třineckých šancích a gólech. Na konci čtvrté minuty se Nestrašil natlačil z pravé strany až do zakončení před Bowa, ale skóroval až z dorážky Libor Hudáček. Třinečtí pak nevyužili šance Bučka, který se šikovně vypletl od levého hrazení, a Adámka, jenž prudce centroval z pravé strany a kotouč se otřel o tyč. Další gól padl v polovině osmé minuty, když Libor Hudáček, tentokrát s přispěním Indráka, zařídil už druhou vlastní branku Kladna v zápase, zkompletoval hattrick a ukončil šichtu brankáři Bowovi. Po půlminutě přivítali gólově na ledě Třinečtí brankáře Brízgalu poté, co Růžička ve vlastním pásmu zastavil kotouč a jel do akce dva na jednoho s Chmielewskim. Polský útočník dal na střed Kārlisi Čukstemu, jenž se mohl radovat ze svého prvního gólu za třinecký tým. Na konci druhé třetiny po faulu Bučka měli hosté ještě k dispozici přesilovku, kterou ale nevyužili, a tak se dohrávala na začátku třetí části hry.

Kladenští zbylou minutu početní převahy na začátku třetí třetiny nevyužili, ale během prvních minut byli aktivnější než domácí tým. Hosté se snažili propracovat aspoň k čestnému úspěchu. První delší pobyt Ocelářů v útočném pásmu byl na programu až ve čtvrté minutě, když byla aktivní čtvrtá formace a vidět byl především Dravecký s Bučkem. Rytíři o dvě minuty později měli solidní pasáž, když se dvěma nebezpečnými pokusy prezentoval Zikmund, kterému šla k duhu spolupráce s Klepišem. Na domácí straně byl v deváté minutě vidět Voženílek, který narýsoval pas před branku úplně volnému Chmielewskému. Třinecké osmičce ale puk v klíčovém okamžiku přeskočil hůl. Voženílek se pak ještě tlačil k brance z levé strany, snažil se vylákat Brízgalu a zasunout, ale bez úspěchu.

Na zbývajících minutách třetí třetiny se už podepsal fakt, že o majiteli tří bodů z tohoto utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Oba týmy se sice snažily dál o zápis do gólové listiny – Oceláři chtěli navýšit pohodové vedení, hosté naopak zaznamenat aspoň kosmetickou úpravu skóre – ale nasazení už nebylo takové jako v ukázkové druhé třetině. Zhruba sedm minut před koncem dal šanci na další gólovou radost domácím Beran, jeho trest domácí potrestali už po devíti sekundách. Marinčin přihrál na pravou stranu Hrňovi, který nabil Aronu Chmielewskému a jeho střela z první z vrcholu pravého kruhu zapadla Brízgalovi mezi betony. Půlminutu nato šel odsedět dvojku Čukste, ale tento trest nevedl k první brance Kladna, ale osmé brance domácího týmu. Laxní rozehráku Klepiše sebral za brankou Nestrašil, poslal puk na úplně volného Marka Daňa, který pod Brízgalou přidal další puk do kladenské sítě. Hosté pak hráli po vyloučení Hrehorčáka dokonce kratičkou přesilovku pět na tři, ale neskórovali v této, ani v pokračující pasáži početní výhody. A jelikož se gólově neprosadili už ani domácí, byl na světe konečný výsledek – Oceláři 8, Rytíři 0!

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (asistent trenéra HC Oceláři Třinec): "Jsme spokojeni, hrálo se před výbornou atmosférou. Jsme rádi, že nám konečně nějaké góly napadaly, i po odrazech. Těší nás také nula. Byly situace, kdy měl soupeř šanci se zápasem něco udělat, měl dvě tři přečíslení, ale celkově chci kluky pochválit za dobře odvedenou práci."

Jiří Burger (trenér Rytíři Kladno): "Není moc co hodnotit. V prvé řadě bychom se měli omluvit fanouškům, hlavně těm deseti patnácti, kteří sem jeli přes celou republiku a museli na to koukat. Nemůžeme si dovolit udělat tolik chyb, obzvláště proti takovému týmu. Soupeř víceméně každou chybu potrestal. Jakmile se zápas dostal na 5:0, tak už bylo jen otázkou, na jakém skóre se zastaví."