Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři podruhé v sezóně prohráli s Dynamem

27.10.2022 · Michal Samiec, foto: Lukáš Filipec
Třinečtí Oceláři i podruhé v sezóně podlehli ve střetnutí úřadujícího mistra a jednoho z hlavních aspirantů na letošní mistrovský titul Pardubicím. Slezané vstoupili do utkání dobře, v první třetině dominovali, ale vstřelili jen jeden gól. Hosté obrátili zápas ve druhé dvacetiminutovce třemi góly, domácí na to ve třetí třetině už nedokázali zareagovat.
15., čtvrtek 27.10.2022
Třinec
Pardubice
2:3
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:3, 1:0  Branky a nahrávky: 11. Dravecký (Buček), 45. J. Jeřábek (Martin Růžička, L. Hudáček) – 22. Říčka (T. Dvořák, O. Chabada), 31. Cienciala (Čerešňák, Říčka), 33. Cienciala (Radil, Košťálek). Rozhodčí: Šír, Pražák – Rampír, Axman. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 909. Střely na branku: 24:20. Střely mimo: 12:9. Zblokované střely: 17:19. Hity: 2:10. Vhazování: 22:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3. 
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička, Marcinko, Voženílek – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrňa, Hrehorčák, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček.
HC Dynamo Pardubice: Frodl – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář, O. Chabada – Cienciala, R. Kousal, Radil – Paulovič, Poulíček, Koffer – Říčka, A. Musil, Matýs – Rouha, Rákos, Urban.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina utkání mezi třineckými a pardubickými hokejisty se hrála podle třineckých not. Domácí byli po většinu první dvacetiminutovky lepším týmem, byli dominantní na kotouči a tlačili se do zakončení. Do poloviny úvodní třetiny se nebezpečnou střelou prezentoval třeba hned v úvodu Daňo, Marinčinovu střelu šikovně tečoval Růžička. Těsně před koncem desáté minuty v akci dva na jednoho zakončoval Buček. Sice neúspěšně, ale následně u levého mantinelu vybojoval kotouč a jeho svižnou střelu křížně do horních pater branky Frodl vyrazil. Odražený puk následně snadno do odkryté branky poslal Vladimír Dravecký.

Po vstřelené brance se povzbuzení domácí dál tlačili na Frodlovu branku, před hostujícím brankovištěm byla vidět aktivita Hudáčkovy formace. Po jedenácti minutách hry byl poměr střel na branku jedenáct jedna pro domácí, hostující pokus bylo nahození Koláře z velké dálky. Teprve zhruba šest minut před koncem úvodní třetiny se podařilo hráčům Dynama domácí na delší dobu zavřít před brankářem Kacetlem. Svěřenci kouče Rulíka ale z této pasáže nic nevytěžili. Oceláři mohli navýšit vedení v poslední minutě, rychlý ťukec domácích však nezakončil z velkého úhlu Chmielewski gólově.

Tak jako první třetina byla v režii Ocelářů, druhá plně patřila Dynamu. Byly to Pardubice, které se v této pasáži utkání prezentovaly dominantním výkonem. Hosté se do pohody dostali na konci druhé minuty, když Dvořák odrazem od zadního mantinelu poslal puk od modré do třineckého brankoviště, Kacetlovi puk utekl pod holí a zblízka třineckého brankáře prostřelil Robert Říčka. Následně byli hosté aktivnější, domácí kombinace šla ztuha, jedno z ojedinělých zakončení na třinecké straně v první polovině druhé třetiny měl na svědomí Hudáček. Těsně před polovinou normální hrací doby byl za řeči směrem k rozhodčímu Šírovi vyloučen Daňo a hosté po půlminutě přesilovku využili. Střelou z první z vrcholu pravého kruhu se prosadil David Cienciala.

Od poloviny utkání se snažili vrátit zpět k útočné aktivitě z první třetiny domácí Oceláři. Po jedné ze ztrát puku v útočném pásmu na modré čáře dokázali hráči Dynama rychle exportovat puk do útočné zóny, kde Košťálek šikovně dal puk mezi kruhy Radilovi a jeho pokus nedokázal Kacetl rychle přikrýt a z brankoviště se tak podruhé během zhruba dvou a půl minut prosadil třinecký rodák David Cienciala. Závěr třetiny rozkouskovala vyloučení. Podruhé v zápase byl za výpad směrem k sudímu vyloučen Daňo a hned o devět sekund později byl za další nezvyklý prohřešek vyloučen hostující Košťálek. Ve čtyřech proti čtyřem se hrálo ale jen minutu, pak šel za podrážení ven Čukste. Hosté měli přesilovku čtyři na tři, v níž se pokusil vyhozením puku z lapačky dopředu rychle rozehrát domácí brankář, jedná se ale o nepovolený způsob uvedení kotouče do hry. Během necelých dvou minut tak byli vyloučení čtyři hráči, ale pouze jeden za faul.

Do třetí třetiny vstoupili zase aktivněji domácí. Ti si byli vědomi toho, že z dvoubrankové ztráty je vrátí zpět do hry pouze tvrdá práce. Na začátku páté minuty Hudáčkovi vytvořil prostor na ose útočného pásma Buček, ale střela slovenského útočníka se neujala. Podařilo se to až o chvíli později, kdy se padl do branky pokus Jakuba Jeřábka z otočky od modré čáry. Domácí byli rázem na dostřel a o dvě minuty později mohlo být ještě lépe. Jeřábek z vlastní třetiny vysunul na modrou najíždějícího Hudáčka. Jeho únik a následný bekhendový blafák ale Frodl přečetl. Zhruba deset minut před koncem třetí třetiny přišel před Frodlem velký zmatek – puk za brankáře Dynama se snažil zamést Buček, velkého provozu před pardubickou brankou nevyužil z dorážky Marinčin.

Do závěrečné desetiminutovky tak oba týmy vstupovaly za nejtěsnějšího vedení Pardubic. Byla k vidění dlouhá pasáž bez přerušení, v níž byli aktivnější domácí. Pět minut před třetí sirénou se prezentoval svižnou střelou z jízdy z levého křídla Voženílek. O další dvě minuty později byl vyloučen Radil na čtyři minuty za faul vysokou holí na Milanu Douderovi, domácí tak měli až v samotném závěru třetí třetiny první možnost hrát přesilovku. Po poradě u hráčské lavice Třinečtí odvolali brankáře a poslední desítky sekund odehráli nastěhovaní před Frodlem s odkrytými zády – vyrovnat ale nedokázali. Konečný výsledek – Oceláři 2, Dynamo 3.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (hlavní trenér HC Oceláři Třinec): „My jsme byli po dvě třetiny lepším týmem, bohužel nám trestuhodně utekla druhá třetina, kde jsme měli jednu střelu na bránu a to ještě tečovanou hostujícím hráčem. V první třetině jsme měli dost příležitosti střeleckých i brankových. V té třetí třetině šel Hudáček sám na brankáře, Voženílek z druhé strany sám na brankáře. V závěrečné přesilové hře jsme měli dostatek příležitosti na to, abychom zvrátili výsledek. Ale ani za kvalitní dvě třetiny jsme si nezasloužili vyhrát, měli jsme jednu maximálně špatnou.“

Richard Král (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): „Chtěl bych poděkovat klukům za parádní výkon. Byla ten velká disciplína a na konci i velká obětavost. Zápas byl ve vlnách – v prvních deseti minutách jsme byli zakřiknutí, od poloviny třetiny jsme to vyrovnali a pak jsme měli parádní druhou třetinu, domácí jsme přehráli. Třetí třetina – to už se na nás Třinec tlačil, tam měli více ze hry oni. V přesilovce v závěru velká obětavost hráčů a bloky. Ustáli jsme to.“