Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vyrovnaná bitva za bod, Oceláři prohráli v Pardubicích

18.09.2022 · Daniel Ježek, Foto: HC Dynamo Pardubice
Ve druhém kole se Oceláři vydali na led Pardubic, šlágr kola byl jasný. Duel na ledě enteria arény byl velice vyrovnaný, Slezané se v utkání třikrát dostali do vedení, nakonec se ale musí smířit se ziskem jednoho bodu. V prodloužení rozhodl domácí Tomáš Dvořák.
2., neděle 18.9.2022
Pardubice
Třinec
4:3p
enteria arena
Třetiny: 2:2, 0:1, 1:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 6. A. Musil (Říčka, Košťálek), 18. Čerešňák (Radil, Zohorna), 47. A. Musil (Košťálek) – 5. Daňo, 13. Marcinko (Nestrašil, M. Růžička), 40. Hrehorčák (Chmielewski). Rozhodčí: Hribik, Vrba – Kis, Lučan. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 9 085. Střely na branku: 30:24. Zblokované střely: 25:9. Hity: 12:9. Vhazování: 28:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3. 
HC Dynamo Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko – Radil, Zohorna (A), Hyka – Říčka, R. Kousal (A), A. Musil – Paulovič, Poulíček (C), Rohlík – Koffer, Urban, Rákos. Trenér: Radim Rulík
HC Oceláři Třinec: Mazanec – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Lyszczarczyk, Svačina. Trenér: Zdeněk Moták

Komentář k zápasu

Trenéři Zdeněk Moták s Vladimírem Országhem provedli pro první venkovní utkání jednu změnu v sestavě, kdy ze zdravotních důvodů nemohl do duelu naskočit obránce Jan Jaroměřský, svůj první start v české nejvyšší soutěži si tak připsal junior Marek Ročák.

Do zápasu v enteria aréně vstoupili lépe hosté ze Slezska. Třinečtí dostali ve čtvrté minutě možnost hrát první přesilovou hru utkání, tu Oceláři využili po minutě a dvanácti vteřinách. Střela Martina Marinčina od modré se odrazila od horní tyče do předbrankového prostoru, zde se nejlépe orientoval Marko Daňo, který vsítil první branku Třince v nové sezoně. Třinecké vedení ale nemělo dlouhého trvání, po faulu Hrehorčáka hráli v početní výhodě domácí, výhodu jednoho hráče v poli Dynamo využilo po pěti vteřinách, kdy Adam Musil z hrany brankoviště dorazil do sítě Mazancem vyraženou střelu Říčky.

V desáté minutě mohli obhájci titulu jít opět do vedení, Daňo ale Růžičkovu pobídku nevyužil. Hosté tak museli na další gólovou radost čekat ještě další tři minuty. Oceláři se prosadili opět v přesilovce, Nestrašilovu střelu z pravé strany vyrazil Will pouze před sebe, na brankovišti důrazný Tomáš Marcinko pak uklidil puk za záda brankáře domácích. Hráči s drakem na prsou se následně dvěma fauly dostali do situace tří proti pěti, Pardubice toho dokázaly využít a v klasické přesilovce srovnat stav. Peter Čerešňák dostal nabito na modrou čáru, jeho nekompromisní bombu zastavila až síť Mazancovy branky.


Foto: HC Dynamo Pardubice

Druhá dvacetiminutovka začala dvěma fauly domácích, Oceláři měli k dispozici 106 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, Slezané ale tuto příležitost nevyužili. Od sedmadvacáté minuty pak v přesile hráli domácí, ani Dynamo ale nepotrestalo faul soupeře. Deset vteřin před vypršením poloviny hrací doby se do nebezpečné pozice před pardubickou brankou dostal Libor Hudáček, jeho rychlá forhendová klička ale branku nepřinesla.

Druhá polovina třetiny se nesla v poněkud opatrnějším duchu, oba soupeři si hlídali zadní vrátka, mnoho vyložených šancí tak k vidění nebylo. Hra se navíc dosti kouskovala nepřesnostmi na obou stranách. Důležitý moment pro další průběh utkání tak přišel až v poslední minutě. Aron Chmielewski zpoza Willovy branky poslal kotouč do jízdy Patriku Hrehorčákovi, slovenský útočník se vymanil ze souboje s Davidem Musilem a střelou z první nad Willovo rameno znovu poslal Oceláře do vedení.


Foto: HC Dynamo Pardubice

Třinečtí tak vstoupili do závěrečné části hry s jednobrankovým vedením, to museli bránit po faulu Hudáčka, kdy Dynamo hrálo další přesilovku. V samotném závěru oslabení Ocelářům pomohla branková konstrukce, Paulovič totiž v nadějné pozici trefil tyč. V sedmačtyřicáté minutě už ale Slezané kapitulovali. Střela Jana Košťálka propadla Mazancovi, puk do branky pak dorazil Adam Musil. Začínalo se tak opět od nuly.

O dvě minuty později si Třinečtí mohli vzít vedení zpět, Hrehorčákovu dorážku ale Will dokázal vytěsnit betonem. Následující minuty mnoho gólových šancí nepřinesly, na větší rozruch se tak muselo čekat do poslední pětiminutovky. Dynamu se povedlo zavřít hru v pásmu Třince, domácí měli dvě vyložené šance, první pokus Košťálka ale zastavil skvělý Mazanec, další střelu od modré pak obětavě zablokoval Voženílek. Do konce základní hrací doby se nic dalšího nestalo, šlo se tedy do prodloužení.

Rozuzlení přišlo po osmdesáti vteřinách nastaveného času. Matej Paulovič zavezl kotouč do útočného pásma, za třinecké hráče si najel Tomáš Dvořák, který nikým nehlídán rozhodl o vítězi utkání.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Oceláři Třinec):

Myslím, že jsme viděli dobrý zápas z obou dvou stran. Obzvlášť v první třetině dominovaly speciální týmy, oba dva góly padly v přesilovkách. Nás mrzí, že jsme nevyužili další - hlavně přesilovku pět na tři, která byla skoro dvou minutová. Do třetí třetiny jsme šli s jednobrankovým náskokem (3:2). Doufali jsme, že to dotáhneme do vítězného konce, ale Pardubice ukázaly svoji sílu. Remíza byla zasloužená, v prodloužení jsme udělali jednu chybu při komunikaci, z čehož vytěžili domácí extra bod. Kluci to dnes odmakali, můžeme se od toho odrazit do dalších bojů v sezoně.

Marek Zadina (Dynamo Pardubice):

Bylo znát, že Třinec doma v pátek prohrál, u nás hrál skvěle. Prohrávali jsme, ale taky věřili, že náš tým má sílu, charakter a že vyrovnáme. Udělali jsme ve hře určité korektury, abychom hru zjednodušili, víc se tlačili do branky a hráli přes beky. Povedlo se nám to.