Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Šlágr kola pro soupeře: Oslabení Oceláři na Hradec nestačili

28.12.2021 · Adam Sušovský
Bez devíti hráčů základní sestavě se vinou onemocnění v třinecké kabině vydali Oceláři ke šlágru kola do Hradce Královo. Souboj prvního s druhým dopadl lépe pro hokejisty Mountfieldu, kteří na domácím ledě ovládli zápas v poměru 5:1. Oceláři prohráli poprvé po třech zápasech.
36.kolo, úterý 28.12.2021
Mountfield HK
Třinec
5:1
ČPP ARÉNA
Třetiny: 0:0, 3:0, 2:1  Branky a nahrávky: 24. Lev (Blain), 27. Lev (Šalda, Oksanen), 32. Smoleňák (Oksanen, McCormack), 53. Oksanen (Lev, Smoleňák), 56. Nedomlel (Štohanzl, Perret) – 43. Martin Růžička (Kundrátek). Rozhodčí: Šír, Úlehla – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 1 000 (omezená kapacita). Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 3:0, 1:3, 5:1.  
Kiviaho – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Lamper, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Orsava – Štohanzl.
Mazanec – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Daňo, Marcinko (A), Martin Růžička (A) – O. Šedivý, R. Szturc, Ramik – Hrehorčák, Jobánek, Dravecký (C) – Christov, Matěj, Kofroň.

Komentář k zápasu

Šlágr 36. kola hokejové Tipsport extraligy ovlivnily výrazné absence v kádru třineckých Ocelářů. Hlavní trenér Václav Varaďa postrádal vinou onemocnění hned X hráčů základní sestavy, do souboje prvního s druhým tak nemohli naskočit kapitán Petr Vrána, bratři Ondřej a Michal Kovařčíci, Andrej Nestrašil, Erik Hrňa, Aron Chmielewski, Miloš Roman, Daniel Kurovský ani obránce Marián Adámek.

V hodně kombinované sestavě, zejména ve složení útočných formací, ale zejména v úvodní třetině nebylo citelné oslabení Ocelářů příliš znát. Třinečtí hokejisté v Hradci Králové hráli velmi zodpovědně zezadu a pouštěli svého soupeře jen do minima gólových šancí. Zajímavé střelecké příležitosti Oksanena, Lva i Perreta navíc Mazanec v brance Ocelářů pochytal a v závěru první třetiny Třinec měl dokonce herně lehce navrch.

Zlomová v celém zápase tak nakonec byla prostřední část, ve které Mountfield využil svých zkušeností. Do vedení ve 24. minutě poslal domácí tým útočník Jakub Lev, který se pohotovou střelou z levé strany trefil přesně za Mazancova záda. O další tři minuty později navíc stejný hráč poslal hradecký tým do dvoubrankového vedení, tentokrát Jakub Lev důrazně dotlačil za Mazancova záda odražený kotouč po střelce z dálky. Výbornou prostřední část pak domácí uzavřeli těsně za polovinou utkání, když se zblízka prosadil také Radek Smoleňák.

Oceláři se ještě v závěru druhé třetiny snažili vstřelit kontaktní branku, která by je vrátila do zápasu. V dobré šanci ale neuspěl Hrehorčák, kterého v samostatném úniku vychytal výborný Kiviaho, ani o chvíli později z dálky Doudera. Co se Třinci nepovedlo před přestávkou, to se svěřencům trenéra Václava Varadi povedlo krátce po ní. Na konci 43. minuty totiž přesilovou hru využil Martin Růžička a snížil na 1:3.

Třinec byl rázem živějším týmem, který dokázal viditelně nervózní domácí přehrávat. Jenže deset minut před koncem zápasu přišel definitivní zlom. Oceláři v nabídnuté přesilové hře sami dvakrát za sebou faulovali, a místo snahy o další gól museli bránit. Nabídnutou přesilovku, už při hře pěti proti třem, pak využil Ahti Oksanen a definitivní jistotu tříbodového vítězství pak ještě čtyři minuty před koncem zápasu dal prudkou střelou Richard Nedomlel.

Oceláři tak ve značně oslabené sestavě odjížděli domů v závěru roku s prázdnou, i po tomto extraligovém kole ale zůstali na prvním místě tabulky před svým soupeřem.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice