Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Bohužel to nevyšlo ani proti Liberci, Oceláři prohráli 0:2

10.01.2021 · Dominik Stošek
Oceláři v rámci 34. kola Tipsport extraligy v zápase proti Liberci předvedli mnohem lepší výkon než v pátečním duelu proti Pardubicím. Zápas však rozhodlo především využití naskytnutých šancí, ve kterých Liberec nekompromisně trestal větší chyby a ukázal svou herní pohodu. Hráči s drakem na prsou se trápili v koncovce, nenašli cestu za Kváčova záda, který pochytal všech osmatřicet střel a výrazně dopomohl Liberci k vítězství.
34.kolo, neděle 10.1.2021
Třinec
Liberec
0:2
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 15. Bulíř (Gríger), 39. R. Pavlík (J. Vlach). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:22. Zblokované střely: 12:11. Hity: 10:6. Vhazování: 26:27. Průběh utkání: 0:2. Hráno bez diváků.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, Marcinko, Martin Růžička (A) – Leier, P. Vrána (C), Rodewald – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.
Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandić, Štibingr, Derner, Vitásek – Lenc, A. Musil, Birner (A) – Gríger, Bulíř, Průžek – R. Pavlík, P. Jelínek (C), J. Vlach – D. Špaček, Najman, Šír.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka začala zhurta a od prvních vteřin bylo nastoleno vysoké tempo. Oceláři v prvních dvou minutách sice měli více ze hry, první větší šanci si ale vydobyli hosté. Vlach po rychlém přechodu do útočného pásma střílel z pravého kruhu, jeho pokus však doletěl přímo do náručí Kacetla. O pár okamžiků později zahrozili rovněž hráči s drakem na prsou, jak Hrehorčák, tak i Růžička však ze slušné palebné pozice stříleli pouze na hruď Kváči.

V osmé minutě v útočném pásmu Liberce našel Birner na protější straně kluziště dobře postaveného Kolmanna, Kacetl si ale výborně povyjel a střelu libereckého beka vyrazil svým levým ramenem. Na počátku jedenácté minuty mohla otevřít skóre jedna z kanadských posil Třince. Leierovi se v předbrankovém prostoru zjevila poloprázdná branka, kanadský forvard ale trestuhodně promáchl a vůbec nezakončil. No, a tak skóre otevřeli hosté. V patnácté minutě Jaroměřský nevyřešil situaci na modré čáře podle svých představ a na Kacetla se tak řítili hned dva liberečtí útočníci, a to David Gríger a Michal Bulíř. Liberecké útočné duo se nemýlilo a zakončující Michal Bulíř překonal přesouvacího Kacetla střelou k levé tyči. V závěru třetiny ještě hledal svou křižnou přihrávkou Vrána v předbrankovém prostoru najíždějícího Rodewalda, přihrávka byla ale příliš prudká a kanadskému útočníkovi kotouč přeletěl přes čepel.

Vstup do druhé periody měli lepší hosté a ti si také vynutili v dvaačtyřicáté minutě přesilovou hru po faulu Marcinka. Ocelářům se ale oslabení povedlo odbránit na jedničku, protože si Liberec nebyl schopen připravit nebezpečnější šance. Pár sekund po vypršení Marcinkova trestu si do své útočné třetiny nabruslil Kurovský a svou akcí Kváčovi pořádně zavařil, ten totiž kotouč vyrazil pouze do rohu, odkud puk doputoval zpátky před jeho brankoviště. Tam operoval Marcinko, jehož dorážka prošla skrze betony libereckého gólmana a bohužel pro Oceláře skončila pouze na tyči, Marcinko poté jen nevěřícně kroutil hlavou. Z následné protiakce hostů musel být pozorný Kacetl, jenž musel reagovat na střelu Grígera svou vyrážečkou.

V dvaatřicáté minutě putoval na trestnou lavici liberecký obránce Hanousek a Oceláři si tak zahráli svou první přesilovou hru v zápase. Ta se jim povedla mnohem lépe než jeho soupeři, avšak bohužel pro ně bez úspěchu. Slezané mačkali Liberec dlouho v jeho obranném pásmu, avšak veškeré třinecké střely skončily na Kváčovi, který za svá záda žádný kotouč nepustil. V závěrečných minutách druhé dvacetiminutovky si hráči s drakem na prsou připravili hned dvě slibné příležitosti. Nejprve, v přečíslení dva na jednoho, Vrána bekhendem poslal kotouč na Kváču, od kterého se puk odrazil k Růžičkovi, ten ale nebyl přesný a nevměstnal kotouč mezi tři tyče. O pár okamžiků poté v téže minutě Růžička znovu zahrozil, tentokrát si z libereckých bránicích hráčů udělal kuželky, když nasadil jesličky jak Špačkovi, tak i Dernerovi a vybídl ke střele Hrehorčáka, jenž nastřelil Kváčův beton. Už to vypadalo, že do šaten hráči odejdou za nepozměněného stavu, opak byl ale pravdou. V devětatřicáté minutě na útočné modré zazmatkoval Kundrátek a Liberec se tak dostal do přečíslení dva na jednoho, po kterém navýšil třinecké manko na dvoubrankové. Vlach celou situaci vyřešil výborně, poslal kotouč na Radovana Pavlíka, který zakončil přesně pod horní tyč a nedal Kacetlovi žádnou šanci.

Třetí třetinu rozehráli Oceláři mnohem lépe než tu druhou a od prvních minut šla vidět jejich snaha s nepříznivým výsledkem něco udělat. Na sklonku jedenačtyřicáté minuty stříleli od modré čáry postupně Kundrátek a poté Jaroměřský, Kváča ale zůstal v klidu. O tři minuté poté si Slezané zahráli svou druhou přesilovku, ve které si ale nevytvořili mnoho nebezpečných pokusů a hosté z ní vyvázli bez větší úhony. V čase 48:14 Jelínek po delší době zaměstnal Kacetla, když střílel po rychlé kličce zápěstím, třinecký brankář zasáhl svou lapačkou.

Druhá polovina třetí periody přinesla další vyloučení, za katr si šel sednout Kunst po faulu vysokou holí a Oceláři měli možnost zahrát si svou třetí přesilovou hru v tomto zápase. Ta trvala ale pouze minutu, jelikož ve vlastním pásmu si nedovoleně počínal Stránský. Následovala hra čtyř proti čtyřem a poté zkrácená liberecká přesilovka, která však také nebyla úspěšná a skóre se tak neměnilo. Necelých šest minut před závěrečnou sirénou střílel na hranici levého kruhu Průžek, jeho pokus Kacetl vyrazil svým betonem. V závěrečných dvou minutách to Oceláři ještě zkusili v šesti hráčích v poli, Liberec však potvrdil svou herní pohodu a závěr třetiny si zkušeně pohlídal. Oceláři tak prohráli na domácím kluzišti počtvrté za sebou.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Nemůžeme týmu vytknout, že by nechtěl a nepracoval. Na klucích je vidět, že to chtějí zlomit, což je vidět na ledě i na střídačce. Když ale dáte za tři zápasy jen jeden gól, nemůžete vyhrát."

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): "Odehráli jsme zápas dobře z hlediska systému. Hráli jsme obětavě, s dobrou defenzivou a s podporou dobře chytajícího Kváči."


×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary