Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři prohráli ve Zlíně a komplikují si situaci v závěru základní části

17.02.2013 · Michal Samiec
Třinečtí nezvládli ani druhý duel na trojzápasovém venkovním tripu. Po Českých Budějovicích nechali body také ve Zlíně, když si domácí uhlídali náskok vytvořený do čtyřicáté minuty.
49.kolo, neděle 17.2.2013
Zlín
Třinec
4:2
Třetiny: 2:0, 2:1, 0:1  Branky a nahrávky: 2. Okál (Tesařík, Čajánek), 8. Honejsek (Čajánek, Tesařík), 35. Holík, 40. Čajánek (Honejsek) - 23. Růžička (Rákos, Hrabal), 46. Varaďa (Růžička, Zagrapan). Rozhodčí: Minár, Hradil – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5007. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2. 
Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Řezníček, Kotvan, Urbanec, Zámorský, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Veselý, Čajánek, Honejsek - Okál, Holík, Ondráček - Šlahař, Čech.
Hamerlík - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Zagrapan, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava – Hrňa, Peterek, Matuš - Klimenta, Polanský, Adamský.

Komentář k zápasu

Třinečtí do zápasu na Zimním stadionu Luďka Čajky nevstoupili zrovna nejlépe. Domácí otevřeli skóre již po 117 sekundách, když po forčekingu získali puk a brankáře Hamerlíka prostřelil Zdeněk Okál. Oceláři se po inkasované brance těžko dostávali do hry, domácí Zlín je dokázal často uzamknout v obranném pásmu, brankář Hamerlík tak byl v podstatně větším zápřahu než strážce zlínské branky Sedláček. Na začátku osmé minuty při vyloučení Hrabala se ševci dočkali podruhé. Ke skórování vyzval Antonína Honejska zpoza branky Čajánek. Kromě kapitána domácího týmu se na gólu podílel již svou druhou asistencí v zápase i extřinecký obránce Tesařík.

Oceláři byli vinou dvoubrankového manka jako opaření. Těžko se jim dýchalo dokonce při vlastní přesilovce, vyráběli technické přestupky, nedostávali se do tempa. K ohrožení branky Sedláčka se Třinec dostal až v závěru úvodního dějství. Stříleli například Hrňa nebo Zíb, ale korekci stavu nevymysleli. To se povedlo až po 125 sekundách prostřední třetiny. Po vyloučení střelce první branky hráli hosté přesilovku a to je ideální situace pro třineckého kanonýra. Martin Růžička vstřelil svůj 19. gól v početní výhodě v této sezóně, celkově to byla branka číslo 38, čímž vyrovnal extraligový rekord Davida Moravce. Zároveň tím třinecké číslo 27 získal 77. kanadský bod v ročníku, to je zase historický rekord české extraligy v produktivitě.

Po brance na 1:2 se zdálo, že se Třinec ještě může vrátit zpět do hry. Jenže druhá třetina již více radosti třineckým barvám nepřinesla. Oceláři ještě díky Hamerlíkovým zákrokům nebo dobře postaveným tyčím přežili nebezpečné situace Zlína, ale pak nedokázali dotáhnout vlastní nadějně vyhlížející situace. Naopak. Domácí šťastným zásahem Petra Holíka a nechytatelným projektilem kapitána Zlína Petra Čajánka 12 sekund před koncem tercie uskočili na rozdíl tří branek, což Třinci před poslední třetinou nevěstilo nic dobrého.

Oceláři se po nepovedených čtyřiceti minutách rozhodně nevzdali. Na konci čtvrté minuty byl Zámorským faulován Rákos a dostal možnost repete díky trestnému střílení. Rákos však na Sedláčka nevyzrál, a tak stav zůstal 4:1. Třinečtí se ale snížení přece jen dočkali. Na konci 46. minuty Václav Varaďa nastavil hůl do milimetrové přihrávky Růžičkovy a korigoval tak výsledek z pohledu Slezanů na 2:4. Ze strany Třince to však již bylo vše, vyrovnání střeleckého rekordu ligy a překonání rekordu v produktivitě Martinem Růžičkou tak byly jedinými světlými momenty zápasu ve Zlíně. K další korekci nebo dokonce vyrovnání skóre nedošlo ani po šanci Rotha nebo v samotném závěru Růžičky, všechny body tak zůstaly v Baťově městě.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (Zlín): "V pátek jsme odehráli špatný zápas v Kladně. Sedli jsme si v kabině a všechno jsme si vyříkali. Zápas nebyl v první třetině rozhodnutý jen díky skvělému brankáři Hamerlíkovi. Nás uklidnila branka na 3:1. V závěrečné třetině jsme přenechali hodně iniciativu Třinci, naštěstí náš náskok byl dostačující. Dřívější začátek úvodního buly byl na větší návštěvnosti poznat. Záleží, jak vedení klubu vyhodnotí tento krok."

Josef Turek (Třinec): "Měli jsme špatný začátek, od čehož se odvíjel celý zápas. Na začátku druhé třetiny jsme stáhli hru na tři pětky, vytvořili jsme si tlak a hned na začátku třetiny jsme snížili na 1:2. Zlínu výborně zachytal brankář Sedláček. Třetí inkasovaný gól byl tečovaný a hodně nešťastný. Škoda, že jsme na začátku třetí třetiny neproměnili trestné střílení."

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice