Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Fotbal s fanoušky a Penaltového krále hostí Městský stadion!

12.07.2024 · Adam Sušovský
Atraktivní program, nový termín a velkolepé kulisy! Třinečtí Oceláři nastoupí k tradiční fotbalové exhibici proti FanClubu v sobotu 3. srpna ve 12:30 na trávníku Městského stadionu v Třinci: Na stejném místě a ve stejný den Oceláři ve spolupráci s fotbalovým klubem TJ Oldřichovice pořádají už třetí ročník soutěže Penaltový král Třinecka. Registrovat se do ní můžete i vy přímo na místě.

Toužíte si zahrát fotbal proti úřadujícím hokejovým šampionům, navíc v kulisách stadionu pro takřka deset tisíc diváků? 

Také letos máte šanci! 

Už osmnáctý ročník tradiční letní exhibice Ocelářů proti FanClubu se odehraje na trávníku Městského stadionu v Třinci, a to v sobotu 3. srpna ve 12:30! 

Registrovat se do fotbalové jedenáctky třineckého fanklubu můžete na e-mailu: fanclub@email.cz.

Penaltový král Třinecka

Utkání je součástí bohatého fotbalového programu, který ve sportovním areálu odstartuje už v 10:15 výkopem úvodního šlágru MSFL mezi Třincem a Frýdkem-Místkem. Derby dvou ambiciózních celků se hraje na stadionu Rudolfa Labaje, hned po jeho konci se mohou fanoušci přesunout na zastřešenou tribunu atletického stadionu. Vrcholem celého dne pak bude oblíbená soutěž o Penaltového krále Třinecka. Tu Oceláři pořádají stejně jako v minulém roce spolu s fotbalovým oddílem TJ Oldřichovice. Partnery akce jsou Karireal, BO! reality, Autel montáže, Radio Čas Rock a FK Třinec. 

Nejlepší penaltový střelec si na konci odnese domů šek v hodnotě 15 tisíc korun, poražený finalista odjede na víkendový výlet zapůjčeným vozem od společnosti Karireal a třetí střelec si domů odnese novou SMART TV. Šek v hodnotě 5 tisíc korun je připraven pro nejlepšího gólmana a speciální cenu si domů odnese také nejlepší penaltová exekutorka z řad žen!

"Fotbalový zápas Ocelářů proti našim fanouškům má dlouholetou tradici, letos se vůbec poprvé v historii odehraje na trávníku největšího stadionu v regionu. Rozhodli jsme se pro to po zkušenostech z minulého roku, kdy divácký zájem o exhibiční utkání a penaltovou soutěž překonal nejen naše očekávání, ale také kapacity fotbalového areálu v Oldřichovicích," říká výkonný ředitel Ocelářů Marek Chmiel s tím, že městský stadion je pro všechny fanoušky lépe dostupný hromadnou dopravou a v jeho okolí není problém ani s parkováním. 

Každý rok větší konkurence

Penaltovým králem Třinecka se může první srpnový víkend stát každý starší patnácti let, kdo se přímo na místě přihlásí (registrace bude spušťena ve 12:00). Za poplatek 200 korun dostane od pořadatelů každý soutěžící své startovní číslo, přímo během registrace si navíc střelci mohou za dalších 100 korun dokoupit jeden bonusový život navíc. Vítězem se každopádně stane ten, kdo během dne promění všechny své penalty. 

"Systém soutěže zůstává stejný jako loni. Střelci budou během jednotlivých kol postupně vyzývání k exekuci penalt a do dalšího kola postoupí jen ti, kteří svou penaltu promění, případně se vykoupí svým bonusovým životem. Střílet budeme na několik branek a brankářů tak dlouho, dokud z celého startovního pole nevzejde nový Penaltový král," říká za TJ Oldřichovice hlavní organizátor penaltové soutěže Radek Janeček.

Oldřichovice pořádaly Penaltového krále poprvé před dvěma lety, vítěz prvního ročníku Jan Cupek tehdy proměnil čtrnáct pokutových kopů. V minulém roce, kdy se do soutěže přihlásila takřka stovka soutěžících, už se musel vítěz Filip Maksič k titulu prostřílet osmnácti povedenými penaltami.

Osmnácti z osmnácti! 

Soutěže se loni zúčastnili nejen hokejisté Ocelářů, ale i někdejší vynikající gólman a ligová legenda Jan Laštůvka. 

Konkurence je každý rok silnějí a silnější bude startovní pole i letos. "V minulém roce se dramatická koncovka penaltové soutěže odehrávala pod září umělého osvětlení, končilo se pozdě večer. I to je důvod, proč jsme tradiční fotbalový den s Oceláři přesunuli na sobotu a začneme hned po ligovém utkání Třince s Frýdkem-Místkem. Vyjma fotbalové exhibice a penaltové soutěže se mohou všichni fanoušci těšit také na bohatý doprovodný program a autogramiádu," říká Marek Chmiel. 

Zábava pro celé rodiny

Jak už bývá každoročním zvykem, fotbalového programu se zúčastní kompletní tým Ocelářů. Autogramiáda proběhne hned po skončení fotbalového duelu, ještě před začátkem penaltové soutěže. K vidění bude samozřejmě také Masarykův pohár pro staronové mistry Tipsport extraligy, nejmenší fanoušci najdou spolu s Dráčkem Werkáčkem vyžití v zábavné fun zóně se skákacím hradem. 

Vstupné na akci je zdarma, buďte u toho!

×
Dnes v 16:00 | Muži
Rouen Dragons
HC Oceláři Třinec