Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zakončili nadstavbu vítězně!

02.03.2024 · Martina Sikorová, Tomáš Taybner
Do posledního zápasu v dlouhodobé části soutěže nastoupili svěřenci trenéra Reného Muchy na ledě Mladé Boleslavi. A tam se k výhře 5:1 odrazili zejména od skvělého začátku a dvou tref kapitána Patrika Šutého.
N28, sobota 2.3.2024
Ml. Boleslav
Třinec
1:5
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 0:2, 1:1, 0:2 

Branky a nahrávky: 29. Hruška (Vojáček, Moravec) – 1. Šutý (Sikora), 7. Šutý (Volas, Buják), 24. Mrtka (Šilar, Ošmera), 53. Šilar (Kozlík), 56. Bartoš (Sikora)

Vyloučení: 5:6 Využití: 1:2 V oslabení: 0:1

Diváci: 102 Střely na branku: 21:39

Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5

 
BK Mladá Boleslav: Forst – Moravec, Křivánek, Němec, Průšek, Sypecký, Kubíček – Vojáček, Kučera, Vítek – Hurt, Šindelář, Kristek – Hruška, Šachl, Teplý – Hrouda
HC Oceláři Třinec: Král – Volas, Mrtka, Ošmera, Horváth, Blaha, Buják – Kozlík, Šilar, Sikora – Gerych, Šutý, Spěváček – Bartoš, Jobánek, Mikula – Pánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Mladí Oceláři měli do zápasu výborný nástup, poprvé udeřili už po 49 sekundách! Stalo se tak po ztrátě kotouče v rohu kluziště. Sikora pak předložil puk do mezikruží a Patrik Šutý jej z jedničky napálil za Forsta. Oceláři byli po celou první periodu jasně aktivnější a v sedmé minutě při přesilovce udeřili znovu. Opět to byl kapitán Patrik Šutý, o jehož brusli se odrazil puk po střele obránce Volase z modré.

Také vstup do druhé části měli lepší hosté, kteří ve čtyřiadvacáté minutě zvyšovali už na 3:0. A to v nabídnuté přesilovce. Šilar se prokličkoval po levé straně až k brance a pak připravil gólovou radost pro Radima Mrtku, který si pro kotouč sjel od modré a z jedné se trefil k bližší tyči. Bruslaři se přeci jen trochu chytli v čase 28:48, kdy Jakub Hruška ze vzduchu krásně sklepl nahození Vojáčka a využil tak přesilovku.

Středočeši pak ještě mohli průběh zdramatizovat, když Šachl obkroužil třineckou klec a přihrál Hurtovi k pravé tyči. Domácímu útočníkovi ale nebylo přáno, navíc byl zezadu rychle docvaknutý jedním z obránců v červeném. Za velkou šanci by se pak dala považovat přesilovka pět na tři, Bruslaři měli k dispozici více jak minutu a půl této výhody. Během vylepšené početní převahy ale ani jednou netrefili zařízení, agilní Němec svatyni Ocelářů hned třikrát přestřelil.

Ve třetím dějství nejprve z nebezpečné pozice v mezikruží zakončoval Mrtka, jehož pokus skončil na tyčce. Bruslaři nadále neměli příliš mnoho šancí, navíc v třiapadesáté minutě počtvrté inkasovali. Hosté vytáhli puk ze skrumáže u hrazení, Kozlík rozjel Tomáše Šilara a ten si se svým spoluhráčem ještě jednou narazil, aby pak mohl u pravé tyčky sklidit ovoce a přesně zakončit. Konečný výsledek pak při vlastním oslabení potvrdil Jan Bartoš, který dovezl do odkryté klece puk po obloučku vyhozeném Sikorou z vlastního pásma.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Celé utkání odstartoval náš kapitán, který dal dvě branky po sobě. Myslím si, že to v podstatě nahodilo celý další průběh utkání. Domácí se sice snažili, měli tam nějaké nebezpečné situace. V některých chvílích nás musel podržet i brankář, ale došli jsme si pro vítězství. O půlnoci už na to ale zapomínáme a začíná nová část sezony."

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec