Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři si v Liberci pojistili výhru v dlouhodobé části!

02.03.2024 · Martina Sikorová, Ondřej Gajdáček
Svěřenci trenéra Reného Muchy zvládli zápas proti Bílým Tygrům s čistým štítem a díky výhře 3:0 si kolo před koncem dlouhodobé části zajistili první místo!
N27, pátek 1.3.2024
Liberec
Třinec
0:3
Svijanská aréna
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:2 

Branky a nahrávky: 30. Mikula (Ošmera, Bartoš), 41. Gerych (Horváth, Spěváček), 60. Kozlík (Sikora, Šilar)

Vyloučení: 5:6 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 60 Střely na branku: 33:35

Průběh utkání: 0:3

 
Bílí Tygři Liberec: Hambálek – Ehrenberger, A. Král, Průšek, Pilíšek, Macháček, Jarabko – Jenčovský, Janata, Handl – Pekař, Pérez, Hois – Jansa, Křížek, Liška – Prokůpek, Kofroň, Vološín
HC Oceláři Třinec: J. Král (Heczko) - Volas, Mrtka, Ošmera, Horváth, Blaha, Buják - Kozlík, Šilar, Sikora - Gerych, Šutý, Spěváček - Bartoš, Jobánek - Pánek, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka začala pro Liberec skvěle. Hosté totiž po přejezdu útočné modré faulovali a tak šli hned po 15 sekundách do čtyř. Šelmy však z úvodní početní výhody nevytěžily vůbec nic a v podobném duchu se nesl také zbytek třetiny, který nakonec úvodní gólovou radost nenabídl.

Na tu si museli diváci ve Svijanské aréně počkat až těsně před polovinu základní hrací doby. Nepřesné liberecké vyhození totiž zachytil Adam Ošmera, který okamžitě vracel hrací předmět do závaru před brankovištěm. Zde se nejrychleji zorientoval Marcel Mikula, jenž poslal hosty do vedení.

A také o druhou trefu utkání se postarali Slezané. V úvodu třetí části totiž propadla liberecká obrana, čehož využil Alex Horváth, který přesně našel najíždějícího Robina Gerycha. Třinecký útočník následně překonal Vojtěcha Hambálka střelou do protipohybu.

Šelmy poté zvýšily svou střeleckou aktivitu, i nadále ovšem narážely na výborně chytajícího Jakuba Krále. Když už to nešlo jinak, tak si domácí střídačka vzala oddechový čas, po jehož konci to svěřenci Valdemara Jiruše zkusili v šesti. Ani tato herní situace libereckou branku nepřinesla, naopak z ní těžili Oceláři, kteří pečetili svou výhru gólem do prázdné klece, prosadil se Matěj Kozlík.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Trochu pomaleji jsme se dostávali do hry a musím říct, že v první třetině byl soupeř jasně lepší. Od gólu na 0:1 jsme ale postupně přebírali otěže zápasu. Musím především pochválit naši hru směrem dozadu, protože odjíždíme bez obdržené branky. Posílám za to velké díky celému týmu.“