Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost veze dva body, v Jihlavě uspěl v nájezdech!

28.09.2023 · Vít Trubička, Martina Sikorová
Třinečtí mladíci pokračují na vítězné vlně! Další body do sbírky vydolovali svěřenci trenéra Marka Malíka na ledě jihlavské Dukly, dovednostní loterii v páté sérii nájezdů rozsekl Jakub Blahuta.
7., čtvrtek 28.9.2023
Jihlava
Třinec
3:4sn
Jihlava, Malá hala
Třetiny: 1:2, 1:1, 1:0 - 0:0 

Branky a nahrávky: 3. Kytka (Nejedlý, Hospodka), 21. Grabowski (Chvátal, Fink), 44. Grabowski (Adamec, Štěbeták) - 7. Karas (Makula, Holub), 12. Řípa (Blahuta, Řehák), 27. Weiss (Hrček, Rybnikár), rozh. nájezd Blahuta

Vyloučení: 4:1 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 57 Střely na branku: 37:40

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4

 
HC Dukla Jihlava: Štěbeták – Piskač, Podroužek, Tramba, Zmrhal, Pešl, Slavíček – Katolický, Fink, Koníř – Chvátal, Adamec, Grabowski – Hospodka, Nejedlý, Kytka – Ratushniak
HC Dukla Jihlava: Čelko – Kaleta, Holub, Marek, Mrtka, Hebar, Niemczyk – Rybnikár, Weiss, Řípa – Blahuta, Řehák, Karas – Morcinek, Makula, Hrček – Spaskin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili o poznání aktivněji třinečtí Oceláři. Přesto to byli právě oni, kdo jako první inkasoval. Už ve třetí minutě obdržel Daniel Kytka ve středním pásmu přesnou přihrávku a po samostatném úniku doklepl kotouč za záda gólmana Čelka. Domácí Jihlava pak musela čelit oslabení, ve kterém si Třinec vytvořil ještě větší tlak. Ten dokázal využít a v sedmé minutě vyrovnal. Od modré napasoval kotouč směrem k brance Holub, jehož ránu přesně tečoval Antonín Karas. O vedoucí gól Třineckých se postaral Dominik Řípa, jemuž se povedlo přelstít jihlavského brankáře, položit si ho na led a následně přesně zavěsit do sítě.

Ve druhé třetině musela Jihlava otáčet jednobrankovou ztrátu a tato mise se zdála být úspěšná. Po odražení úvodního třineckého náporu v čase 20:59 umístil kotouč do volného prostoru nad ležícím gólmanem Ocelářů Henryk Grabowski. Hra se posléze znovu vyrovnala a především připomínala přetahovanou o kotouč, ať už na jedné či druhé straně. Znovu se ovšem zadařilo více Třinci, který si uzmul vedení zpět do svých rukou. A to když se v sedmadvacáté minutě z rychlého brejku po levém křídle dokázal prosadit Matěj Weiss.

Úvod závěrečného dějství patřil domácí Dukle, která znovu vsítila branku. Tentokrát se tak stalo v čase 43:22, kdy Henryk Grabowski převzal Adamcovu nahrávku od mantinelu a z levé strany uklidil kotouč pod betony třineckého brankáře Čelka. Jihlava tak byla zpátky ve hře. Po zbytek této části zápasu se navíc domácím dařilo o malý kousek více, dostávali se o něco častěji do přečíslení, i do dalších příležitostí. Přesto z těchto situací žádná gólová trefa nepadla a za vyrovnaného stavu přišlo na řadu prodloužení.

Nadstavbová pětiminutovka zprvu patřila spíše hostujícím Ocelářům, Dominiku Řípovi se povedlo nastřelit břevno jihlavské branky. Ani tato část hry ale gól nepřinesla a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy.

I v samostatných nájezdech se čekalo na gólovou trefu poněkud delší dobu. Ta první přišla ve čtvrté sérii, kdy se prosadil třinecký René Řehák. Zpočátku páté série ovšem na jeho zakončení úspěšně odpověděl Oliver Fink, proto pro ukončení zápasu museli Třinečtí znovu skórovat. Což se zadařilo, o rozhodující trefu se postaral Jakub Blahuta, který umístil kotouč přesně mezi nohy Ondřeje Štěbetáka. Oceláři si tak z ledu Jihlavy odvážejí dva body.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): „Pro nás to byl těžký zápas. Hrálo se o gól do poslední minuty, soupeř byl velice houževnatý. Dovolili jsme mu dostat se do utkání, což nás trochu mrzí, ale v Jihlavě se nevyhrává lehce. Jsme spokojeni se dvěma body, kluci makali, přestože se nám nedařilo efektivně zakončovat vlastní šance. To se ale někdy stává.“