Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři prohráli v Kladně 2:5

25.02.2024 · Daniel Ježek, FOTO: Rytíři Kladno
Vítězná šňůra sedmi utkání je u konce, Oceláři ve druhém utkání venkovního tripu museli zkousnout prohru. Hráči s drakem na prsou hráli v Kladně, po velmi špatné první třetině ale bylo o vítězi rozhodnuto. Branky Třince vsítili Čacho s Adámkem.
49.kolo, neděle 25.2.2024
Rytíři Kladno
HC Oceláři Třinec
5:2
ČEZ stadion
Třetiny: 4:1, 0:0, 1:1  Branky a nahrávky: 2. Hejda (Strnad, M. Procházka), 8. Ticháček (Tralmaks, Smoleňák), 10. Klepiš (Nemčík), 17. M. Procházka (Slováček, Kusý), 53. M. Procházka (Strnad, Melka) – 18. Čacho (J. Jeřábek), 45. Adámek (M. Růžička, Nestrašil). Rozhodčí: Šír, Cabák - Svoboda, Dědek. Vyloučení: 4:2, navíc Voženílek (TRI) 5 min. + DKÚ. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 047. Střely na branku: 26:30. Zblokované střely: 15:19. Hity: 10:12. Vhazování: 29:41. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.  
Rytíři Kladno: Mitens (Zavoral) – Slováček, Nemčík, Hejda, Veber, Trojna, Ticháček – Smoleňák (C), Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Kusý – Strnad (A), Melka (A), M. Procházka – Bláha, Jarůšek, Frolík.
HC Oceláři Třinec: Kacetl (17. Mazanec) – Smith, Nedomlel, Polášek, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Mrtka – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, L. Hudáček, Kurovský – M. Roman, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Spěváček.

Komentář k zápasu

Oceláři v Kladně prožili nejhorší první třetinu v celé sezoně. Domácí Rytíři se již po devětašedesáti vteřinách dostali do vedení, když Strnad namazal Tadeáši Hejdovi, který střílel do odkryté branky. Hráči s drakem na prsou mohli kontrovat o čtyři minuty později. Unikajícího Čacha fauloval Veber, Martin Růžička ale při trestném střílení bekhendem napálil tyč.

Za další minutu a půl fauloval Smith, Kladno hrálo svou první přesilovku a vsítilo druhou branku. Kanadský obránce pobyl na trestné lavici minutu a sedm vteřin, jeho předčasný návrat na led zařídil od modré přesně střílející Jiří Ticháček.

Snová třetina domácích pokračovala, v desáté minutě Němčíkovu střelu vyrazil Kacetl jen do předbrankového prostoru, odkud se pohotově trefil Jakub Klepiš. Toho o dvě minuty později sestřelil Daniel Voženílek, třinecký forvard od sudích obdržel trest na pět minut a do konce utkání. V přesilovce se nejprve Kladnu nedařilo, faul Tralmakse srovnal síly na ledové ploše, ve čtyřech na obou stranách Nestrašil napálil tyč.


FOTO: Rytíři Kladno

Po návratu Lotyše na led Rytíři pokračovali v početní výhodě, Martin Procházka z levého kruh poslal kotouč k bližší tyči a zároveň Kacetla na střídačku. Utkání dochytal Marek Mazanec. Od sedmnácté minuty hráli domácí další přesilovku, když fauloval Kurovský, prosadili se ale Oceláři. Viliam Čacho využil nečekaného odrazu kotouče od zadního mantinelu a uklidil puk do odkryté branky zmateného Mitense.

Druhá perioda branku nenabídla, byť o zajímavé šance nouze nebyla. Od dvacáté čtvrté minuty hráli hosté v přesilovce, do velkých šancí se ale paradoxně dostali domácí. Strnad v protiakci branku netrefil, Klepišův únik pak zastavila blesková Mazancova lapačka. Série třineckých přesilovek pokračovala, v třicáté třetí minutě dorážel Roman, Mitens se ale stihl přesinout. Po ubráněném oslabení pak do tyče Mazancovy branky střílel Sideroff.


FOTO: Rytíři Kladno

Ocelářům v zakončení nebylo přáno, a to ani v početní výhodě z konce sedmatřicáté minuty. V samotném závěru třetiny navíc mohli domácí přidat pátou trefu, Tralmaks v úniku ale napálil kotouč do tyče. Čtyři a půl minuty po startu závěrečné části hry vykřesal Ocelářům naději Marian Adámek, ke kterému se dostal kotouč po vyhraném vhazování a třinecký bek poslal puk ke vzdálenější tyči Mitensovy klece.

Sedm minut před třetí sirénou se Rytíři dostali do přečíslení dvou proti jednomu, střelu Martina Procházky sice Mazanec vyrazil do vzduchu, kotouč se ale snesl za jeho záda a proskákal až do branky. Rytíři tak opět odskočili do tříbrankového trháku, který udrželi až do konce základní hrací doby. Oceláři tak po sedmi vítězstvích v řadě museli zkousnout porážku.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Oceláři): "Všechno se odvíjelo od nepovedené první třetiny. V desáté minutě to bylo 0:3 v náš neprospěch. Domácí měli i další příležitosti. Ve druhé části jsme si nějaké příležitosti dobrých pohybem vytvořili, nepomohli jsme si ale ani přesilovkami. Výsledek je takový, jaký je. Samozřejmě velké zklamání."

Pavel Skrbek (Rytíři Kladno): "Souhlasím s kolegou. Všechno rozhodl vstup do utkání. Rychle jsme vedli 3:0. Takových zápasů jsme hráli několik. Tentokrát byl ale rozdíl v tom, že jsme konečně nabídnuté šance proměnili. Měli jsme i další šance, které jsme nedali. Ubránili jsme skvělou přesilovku Třince. Velká pomoc. Hráli jsme zodpovědně, odehráli jsme velice dobré utkání."