Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Drama až do konce, dorost má dva body!

24.02.2023 · Rostislav Niedoba
Třinečtí dorostenci vyzvali v pátek v podvečer hokejisty Plzně. Podle předpokladů šlo o vyrovnaný duel, který nakonec muselo rozhodnout až prodloužení.
A19, pátek 24.2.2023
Třinec
Plzeň
2:1p
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:0, 0:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 25. Hebar (Pohludka), 63. Pohludka (Kubiesa, Dravecký) – 14. Úbl (Černý, Pavlák). Rozhodčí: Janda – Bartek, Navrát. Vyloučení: 3:4, navíc za faul Byrtuse (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 38:20. Průběh utkání: 0:1, 2:1.  
HC Oceláři Třinec: Heczko - Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Solowski, Ćmiel, Blaha - Sajdok, Pohludka, Weiss, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Urbánek, Granečný, Mikula, Hrček
HC Škoda Plzeň: Mařík - Kamas, Tolar, Holubec, Černý, Skala, Mašek - Fábera, Hofrajtr, Úbl, Pavlák, Matějka, Klatovský, Pittr, Beran, Makovec, Slačík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina začala v rychlém tempu. Na začátku utkání se příliš nepřerušovalo, díky čemuž se hráči na ledě dostali rychle do tempa. Svižný hokej nejvíce rozdělily dvě vyloučení domácích. Ćmielovo podražení ještě Plzeň nepotrestala, to z dvanácté minuty od Pohludky už však ano. V blízkosti Heczka se hosté prosazovali marně, tak to zkusili přes obranu. Obránce Černý postrčil puk na svého kolegu Matyáše Úbla, který překonal domácího brankáře nechytatelnou ranou zápěstím. Oceláři se dostávali do šancí jen zřídka, střely z uctivé vzdálenosti plzeňský Mařík lapil spolehlivě.

Druhá třetina obraz hry příliš nezměnila. Oba týmy aktivně bruslily, ale velkých šancí bylo pramálo. Přesto z jedné z nich zapršelo a domácí dokázali vyrovnat. Andrej Hebar se v pětadvacáté minutě ocitl před Maříkem zcela sám a bekhendem ošálil plzeňského brankáře. Po vyrovnávací brance se však vrátila hra do zajetých kolejí. Změnit to mohla až přesilovka Ocelářů v samotném závěru druhé třetiny, ale její část si domácí nakonec odnesli do kabiny.

Ani v ní ale Třinec pohnout s vyrovnaným stavem nedokázal. A to měl dokonce ve třetí třetině k dispozici ještě další tři přesilovky. Ideálně načasovaná byla především ta druhá, která přišla lehce dvě minuty před koncem základní hrací doby. Jenomže to byli naopak hosté, kteří zahrozili. Po úniku dostala Plzeň šanci skórovat z trestného střílení, hostující Tolar ale nezamířil přesně. Třinec však přesilovku nevyužil a tak se šlo do prodloužení.

V něm jsme viděli prakticky dvě šance, po jedné na každé straně. V prvním případě zapracovala na výbornou třinecká obrana. Na druhé straně se už v přímém souboji proti Maříkovi nemýlil Šimon Pohludka, jenž rozhodl o vítězství Ocelářů 2:1 po prodloužení.