Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři prohráli s Boleslaví, v předkole jdou na Litvínov

05.03.2023 · Adam Sušovský
Třinečtí Oceláři končí základní část porážkou na domácím ledě s Mladou Boleslaví. Proti dynamicky hrajícímu soupeři sice vyhráli první třetinu jednobrankovým rozdílem, hosté ale ve zbytku zápasu systematicky pracovali na otáčce. V utkání, kde oběma týmům šlo hlavně o nabrání sebevědomí před předkolem, nakonec vítězí hosté. V předkole Třinec narazí na Litvínov, série začíná ve středu ve WERK ARENĚ.
52., neděle 5.3.2023
Třinec
Ml. Boleslav
2:3
WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 5. Buček, 17. J. Jeřábek (Miloš Roman, Kurovský) – 4. Söderlund (Šťastný, Jánošík), 28. Kelly Klíma (Bičevskis), 57. O. Roman. Rozhodčí: Šír, Cabák – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 691. Střely na branku: 23:40. Střely mimo: 11:9. Zblokované střely: 8:19. Hity: 2:4. Vhazování: 24:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3. 
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Zahradníček, Smith, J. Jeřábek, Čukste, M. Adámek, M. Doudera, Roth – Martin Růžička, Marcinko, M. Daňo – Hrňa, Voženílek, A. Nestrašil – Dravecký, Holinka, Chmielewski – Kurovský, Miloš Roman, Buček.
BK Mladá Boleslav: Stuchlík – Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich – Závora, O. Roman, Malát – D. Šťastný, Fořt, Söderlund – Kelly Klíma, Bičevskis, M. Gardoň – J. Stránský, O. Najman, Lunter.

Komentář k zápasu

Už před zápasem bylo jasné, že bez ohledu na výsledek nemůže žádný z týmů ovlivnit svého soupeře pro předkolo play off, které startuje už za tři dny. A dost možná i to hrálo roli na tempu utkání, které se odehrálo bez přehnaných emocí a vyloučených.

Oceláři v sestavě postrádali kapitána Petra Vránu, útočníka Libora Hudáčka a také obránce Martina Marinčina s Lukášem Kaňákem. A bez nich také velmi rychle prohrávali, už ve čtvrté minutě se prosadil Tim Söderlund, nejlepší mladoboleslavský hráč zápasu za záda Kacetla dorazil střelu po vlastním zakončení individuální akce.

Bruslaři ale v Třinci vedli jen 62 vteřin, už za minutu totiž do rychlého brejku vystartoval Samuel Buček, nečekanou brzdou na levém kruhu zmátl jak obránce, tak brankáře Marka Stuchlíka, který v extralize debutoval, a trefil se přesně do pravého horního růžku - 1:1.

Ještě v první třetině šli Oceláři také do vedení, v 17. minutě už se zdálo, že budou mít k dispozici přesilovou hru, když Jakub Jeřábek v signalizované výhodě naznačil střelu, kličkou vytáhl Stuchlíka daleko z branky a pak trefil přesně její volnou část.

Od druhé třetiny už to ale byla Mladá Boleslav, která měla ve hře navrch. A to i střelecky. Ondřej Kacetl čelil několika nebezpečným střelám, nedosáhl až na tu ve 27. minutě, kdy po krásné přihrávce Bičevskise zůstal sám před prázdnou brankou Kelly Klíma a měl snadnou práci - 2:2.

Na hře se nic výrazně nezměnilo ani v průběhu třetí třetiny, dál se hrál velmi rychlý hokej, jen velmi málo se hra přerušovala. A tak byl třinecký zápas, oproti všem ostatním stadionům, o skoro půl třetiny napřed. Rozhodnutí ale po sérii dalších šancí Mladé Boleslavi přišlo až tři a půl minuty před koncem. Jeřábek po situaci, která zaváněla zakázaným uvolněním, nezvládl ve svém rohu v těžké situaci souboj, puk se odrazil před Kacetla a tam si suverénním způsobem v zakončení počínal Ondřej Roman. Přestože Tiřnec následně ještě zkusil hru bez brankáře, na zvrat to nestačilo.

Až po zápase se oba týmy dozvěděli také jméno svého soupeře pro předkolo play off, zatímco do Třince přijede Litvínov, Mladá Boleslav pojede do Brna

Klub Oceláři Třinec zveřejní informace o předprodeji vstupenek na předkolo v průběhu pondělí.

A ještě jeden důležitý milník dnešního duelu: Svou derníeru si po 22 sezonách v nejvyšší soutěži odkroutil čárový rozhodčí Jiří Gebauer. Dnešní zápas byl jeho 810. odpískaný. A taky úplně poslední.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): "Nejezdily nám nohy. Byli jsme slabí v bruslení i osobních soubojích, z toho rezultovalo, že jsme si nevytvořili žádný větší tlak a žádnou situaci pro eventuální přesilovou hru, ve které jsme silní. Od toho se to odvíjelo a zápas jsme prohráli chybami, které jsme vyprodukovali. Byly to víceméně podobné góly, kdy jsme soupeře nechali samotné v předbrankovém prostoru. To byly hrubé chyby, za které jsme byli potrestání."

Petr Haken (Mladá Boleslav): "První třetina byla zvláštní, těžko se nám hodnotila i v šatně. Nepohybovali jsme se, jak bychom si představovali. To se trošku změnilo ve druhé třetině. Snažili jsme se i jednoduše tlačit do brány v útočném pásmu, to nám poslední dobou dělá často problémy. Dali jsme branku z ojedinělé situace, kdy jsme se dostali jednoduše do pásma a z první vystřelili, což také neděláme, a díky tomu jsme vyhráli."