Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Série výher končí, Oceláři nestačili na Olomouc

17.01.2023 · Daniel Ježek
V dohrávce osmatřicátého kola Oceláři na svém ledě přivítali Olomouc, tu ale nedokázali porazit ani ve třetím vzájemném utkání v sezoně. Hosté dvěma brankami v první třetině prakticky rozhodli o osudu utkání, Třinec se o zbytek duelu nedokázal dostat do většího tlaku a snížit. Jedinou trefu domácích obstaral šest vteřin před koncem Kurovský.
38., úterý 17.1.2023
Třinec
Olomouc
1:3
WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 0:0, 1:1  Branky a nahrávky: 60. Kurovský (Roth, M. Doudera) – 10. Rašner, 18. Navrátil, 60. Nahodil (Rašner, Lukáš). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír – Rampír, Synek. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 794. Střely na branku: 31:19. Zblokované střely: 15:8. Hity: 12:5. Vhazování: 33:30. Průběh utkání: 0:3, 1:3.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Daneček) – Marinčin, Havránek, Čukste, J. Jeřábek, Roth, M. Doudera, Zahradníček – M. Růžička (C), Voženílek, Hrňa – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (C), Rašner, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Škůrek – Kunc, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Orsava (A) – Kusko, Nahodil, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.

Komentář k zápasu

Oceláři se, po vítězném duelu pod širým nebem, vrátili do své WERK ARENY, zápasem s Olomoucí se ale doslova protrápili. Třinečtí po necelých šedesát minut nedokázali najít recept na překonání brankáře Lukáše, až šest vteřin před koncem vsítil čestnou branku Kurovský, domácím nepomohly ani jejich obávané přesilové hry.

První početní výhodu nevyužili Slezané v páté minutě, kdy byl vyloučen Švrček. Do hry se pak dostali hosté, kteří zkraje desáté minuty vsítili první branku. Přečíslení tří proti jednomu zužitkoval Alex Rašner, který nachytal Kacetla střelou mezi betony. Následně pokračovala marná snaha Třince o vstřelení branky. Hrňa tváří v tvář brankáři Lukášovi neuspěl, ve třinácté minutě pak tentýž hráč nepřekonal olomouckého gókmana po Voženílkově pasu.

V osmnácté minutě se podruhé radovali Olomoučtí, Jakub Navrátil z kruhu pro vhazování trefil přesně horní růžek třinecké svatyně. Třinec chtěl na nepříznivě se vyvíjející duel reagovat hned po změně stran, Hrňa ale opět neuspěl. Dvě velké šance následně nevyužili hostující Rašner a Musil, oba vychytal pozorný Kacetl.

V polovině střetnutí se poprvé ke slovu dostala nejúdernější formace domácích, Hudáček ale z první napálil jen připraveného Lukáše. Třinec pak nevyužil další přesilovku po Knotkově faulu, Chmielewski a Kurovský z bezprostřední blízkosti nedokázali prostřelit brankáře Olomouce. Tři minuty před druhou sirénou pak Douderovo nahození nepřesně tečoval Hrehorčák.

Čtyři minuty po startu závěrečné části našel Roth Daňa, nejlepší střelec soutěže ale nepropasíroval kotouč do branky. Hosté následně hráli přesilovku právě po vyloučení slovenského útočníka, Olomouc se ale k zakončení příliš netlačila a Kacetl nemusel řešit žádnou větší příležitost.

Hosté v závěrečných minutách hráli velice účelný hokej, ihned po zisku kotouče jej posílali do třineckého pásma. Oceláři se tak museli neustále probíjet skrz zhuštěné střední pásmo, dlouho se nemohli dostat do souvislejšího tlaku. Tři minuty před koncem velké příležitosti nevyužili Voženílek s Romanem.

Třinečtí trenéři následně vsadili vše na jednu kartu a poslali do pole šestici bruslařů. Oceláři se sice po celou dobu drželi v útočném pásmu, recept na překonání Jana Lukáše ale nenašli, na 3:0 půl minuty před koncem navíc navyšoval Kukáš Nahodil. Čisté konto brankáři Lukášovi pak šest vteřin před koncem smazal Daniel Kurovský.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Oceláři Třinec): "Byli jsme o krok vzadu. Olomouc dobře dostupovala, vyhrávala osobní souboje. Do nějakých šancí jsme se dostali, ale neproměnili je. Soupeř šel rychle do vedení 2:0 a hrál dobře i urputně v obraně. Nepomohli jsme si ani přesilovkami. Dnes to na nás trochu dolehlo a Olomouc bere zaslouženě všechny tři body."

Jan Tomajko (HC Olomouc): "Věděli jsme, že nás čeká velice těžký soupeř, protože Třinec hrál poslední zápasy výborně. Chtěli jsme hrát tak, abychom mu nedali moc prostoru, protože jsou silní na kotouči, a snažili jsme se hodně napadat. Myslím si, že se nám to povedlo. Získali jsme dvoubrankové vedení v první třetině. I ve druhé, hlavně v její první polovině jsme si vytvořili šance, které jsme ale nedali. Hráli jsme dobře i oslabení a třetí třetinu jsme se snažili nepouštět Třinec do šancí a to se nám povedlo."