Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři skolili v prodloužení Litvínov

06.01.2023 · Michal Samiec
Velice houževnatý soupeř přijel v rámci pětatřicátého kola do třinecké WERK ARENY. Litvínovští chtěli odčinit poslední nezdary a proti Třinci se prezentovali velmi kvalitním výkonem. Hosté dokázali smazat dvoubrankové manko, které nabrali na začátku utkání. Zápas nakonec rozhodl v prodloužení Nestrašil - 3:2 pro Třinec!
35., pátek 6.1.2023
Třinec
Litvínov
3:2p
WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 0:0, 0:1 – 1:0  Branky a nahrávky: 5. M. Daňo (A. Nestrašil, Zahradníček), 7. M. Daňo (L. Hudáček), 65. A. Nestrašil (Voženílek) – 11. M. Sukeľ (Hlava, Š. Stránský), 43. A. Kudrna (D. Zeman, Estephan). Rozhodčí: Hradil, Stano – Gebauer, Synek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 571. Střely na branku: 41:26. Střely mimo: 15:9. Zblokované střely: 12:10. Hity: 3:5. Vhazování: 34:38. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2. 
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Jaroměřský, Čukste, Zahradníček – Martin Růžička, Marcinko, Voženílek – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček – Hrňa.
HC Verva Litvínov: Godla – D. Zeman, Zile, Wesley, Freibergs, Jaks, P. Demel, Strejček – Zdráhal, M. Sukeľ, Š. Stránský – Hlava, Gut, A. Kudrna – Abdul, Estephan, P. Straka – Chalupa, Jurčík, Šalda.

Komentář k zápasu

Se čtyřmi porážkami v řadě přijel do Třince tým Litvínova, jehož bídné bodové zisky ale ani zdaleka neodpovídají předváděné hře, ostatně také o tom se Oceláři mohli v domácím prostředí přesvědčit.

Třinec začal utkání skvěle, Marko Daňo navázal na říjnovou show, kdy do sítě Vervy nasázel nejrychlejší hattrick extraligové historie, a také tentokrát pálil do litvínovské branky zkraje zápasu zostra a rychle: 5. minuta, průnik po levém křídle a Daňo pálí přesně na teploměr Denise Godly - 1:0! Uběhly další dvě a půl minuty a stejný hráč propálil litvínovského gólmana znovu, tentokrát Marko Daňo pálil přesně pod víko z úhlu po přihrávce z úhlu a Oceláři vedli o dvě branky.

Dva rychlé góly Litvínov nepoložily, ba naopak. Verva dokonce v první třetině Oceláře přestřílela a odměnou byla kontaktní branka Matúše Sukeľa, který v přesilové hře využil zmatků před třineckým brankovištěm a dorazil volný kotouč za záda Mazance.

Právě přesilové hry byly alfou a omegou dnešního utkání, ve druhé třetině Oceláři dostali k dispozici hned dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale prakticky žádnou gólovou šanci si v ní nevytvořili. Za zmínku a pochvalu navíc stojí také fantastické sportovní gesto brankáře Godly, který v kritickou chvíli odvolal signalizovaný trest pro Marcinka a jakoby tak naklonil na chvíli karmu na litvínovskou stranu.

Severočeši totiž neustoupili ze svého houževnatého výkonu a na začátku třetí třetiny byli odměneni, ránou z dálky se prosadil Andrej Kudrna. Bylo to 2:2 a ve WERK ARENĚ se začínalo od znova. Oceláři ale nevyužili ani další přesilovky, navíc je zradila koncovka, měli i smůlu. Ve vlastním oslabení pálil do tyčky Roman, při hře pět na pět vzápětí do břevna také Voženílek.

Celé utkání tak rozhodlo až prodloužení, ve kterém WERK ARENA čekala dlouho na velkou šnaci. Ta přišla až v poslední minutě, Andrej Nestrašil se dostal do podobné pozice jako Daňo na začátku utkání a od levého mantinelu celý duel rozhodl. Třinec bere dva body, porazil Litvínov 3:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Třinec): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ale jako by nám ty dva góly uškodily. Dalších čtyřicet minut jsme se hledali, nevyšly nám přesilovky a v nich jsme ztráceli takové to momentum. Byl to Litvínov, který neustále hrozil. Dostali jsme se do zápasu za stavu 2:2, měli jsme dobré šance a nakonec rozhodlo prodloužení. To je nahoru dolů, padl gól na naší straně. Tenhle zápas nebyl lehký, přestože jsme našli cestu k vítězství, také Litvínov si dnes za své úsilí bod zasloužil."

Karel Mlejnek (Litvínov): "Ubráněné oslabení tři na pět bylo pro nás klíčovým momentem utkání z pohledu bodového zisku z horké půdy favorizovaných domácích. Jsme rádi, že jsme vyrovnali ve třetí třetině na 2:2, v prodloužení si troufám říct, že domácí byli lepší na kotouči. To, co předcházelo vítězné brance, i když za to domácí ale nemohou, nebudu komentovat."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice