Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Nájezdové drama pro Motor, Oceláři berou bod

23.10.2022 · Daniel Ježek, foto: Motor České Budějovice
Venkovní trip Oceláři zakončili na ledě jihočeského Motoru. Ve vyrovnaném utkání nejprve šel Třinec do vedení trefou Marcinka, domácí pak dvěma brankami otočili zápas na svou stranu. Ve třetí třetině v přesilovce srovnal Růžička, Motor ale zvítězil v nájezdech. Oceláři tak mají jeden bod.
14., neděle 23.10.2022
České Budějovice
Třinec
3:2sn
Budvar aréna
Třetiny: 0:0, 1:1, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 38. Bindulis (Pech), 52. Štencel (Pech, Kachyňa), rozhodující nájezd Štencel – 25. Marcinko (Nestrašil, J. Jeřábek), 55. M. Růžička (J. Jeřábek, Nestrašil). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 522. Střely na branku: 28:22. Zblokované střely: 19:14. Hity: 8:3. Vhazování: 37:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.  
Motor České Budějovice: Strmeň – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel, Šedivý – Čachotský, Hanzl (A), Vopelka – Dzierkals, Pech (C), Valský – Strnad, M. Toman, Tomeček – Přikryl, Koláček, Karabáček.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Hrňa – Buček, Lyszczarczyk, Kurovský.

Komentář k zápasu

Oceláři zakončili dvouzápasový venkovní trip na ledě českobudějovického Motoru. Poprvé v letošním ročníku museli Oceláři do samostatných nájezdů, v nich nakonec neuspěli a domů se vrací s jedním bodem.

Úvodní dvacetiminutovka souboje Motoru s Oceláři mnoho hokejové krásy nenabídla. Oba celky vyprodukovaly shodně sedm střel na soupeřova brankáře, ani Strmeň, ani Mazanec ale nemuseli řešit žádnou větší příležitost. Nadějně se rodící příležitost Pecha, který se dostával za třineckou obranu, totiž zastavil ofsajd, Třinečtí pak dlouho nemohli seřídit svá mířidla a poslat kotouč na branku.


Foto: Motor České Budějovice

Podstatně zajímavější průběh pak nabídla třetina následující. Oceláři nejprve přečkali oslabení po vyloučení Jeřábka v dvacáté druhé minutě, hráči s drakem na prsou následně dostali příležitost své první přesilové hry, tu dokázal úřadující mistr využít. Vyloučený Tomeček pobyl na trestné dvaačtyřicet vteřin, po přihrávkách Jeřábka a Nestrašila jej totiž předčasně do hry pustil Tomáš Marcinko, který se parádně opřel do kotouče na vrcholku kruhu a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Třinečtí v dalších minutách prostřední části hry hlídali své hubené vedení, po uplynutí poloviny základní hrací doby museli bránit dvě soupeřovy přesilovky. Motor hrál šestnáct vteřin v pěti proti třem, ani tato výhoda ale domácím nestačila ke srovnání. To přišlo až dvě minuty před druhou sirénou. Kristofers Bindulis využil velkého provozu před Mazancem a nenápadným nahozením od modré překonal třineckého brankáře mezi betony.

Do závěrečné periody se tak vstupovalo s nerozhodným výsledkem. Ve čtyřicáté druhé minutě nejprve na trestnou lavici putoval Daňo, o čtyřicet vteřin později jej následoval domácí Karabáček. Při hře ve čtyřech ujela do přečíslení dvojice Valský – Čachotský, prvně jmenovaného ale skvěle vychytal Mazanec. Oceláři pak mohli jít opět do vedení ve čtyřicáté šesté minutě, střílejícího Voženílka ale o jasný gól připravil pozorný Strmeň. V padesáté minutě pak znovu zahrozili domácí, Tomana ale opět vychytal skvělý Mazanec.


Foto: Motor České Budějovice

Hned za další minutu mohli pro změnu zahrozit hosté, Martin Růžička ale v brejku na Strmeně nevyzrál. Hokej nahoru, dolů pokračoval, ve dvaapadesáté minutě Jan Štencel střelou z levého kruhu poslal kotouč do horního růžku třinecké branky a domácí vedli. Třinec přidal na obrátkách, vybojoval si přesilovou hru a v pětapadesáté minutě vyrovnal. Oceláři drtili Motor v jeho obranném pásmu, po několika neproměněných pokusech poslal Jeřábek kotouč na levou stranu, odkud přesně z první vypálil Martin Růžička.

Dvě minuty před koncem třetí třetiny mohli Oceláři přesunout misky vah na svou stranu, Hrehorčákovi ale v dobré pozici utekl kotouč, Hrňu pak zastavil Strmeň. Šlo se do prodloužení. Rozhodnout o výhře Motoru mohl devadesát vteřin před koncem nastaveného času Roman Vráblík, toho ale parádně vychytal Mazanec, který se roztáhl v brankovišti a zastavil jistý gól.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V úvodní sérii se prosadili Nestrašil a Koláček, pak kralovali brankáři. Rozhodnutí přišlo až v deváté sérii. Jan Štencel prostřelil Mazance pod vyrážečkou, Hudáček pak v odpovědi přestřelil. Dva body ze zápasu bere Motor.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (Motor): „Chtěl bych vyzdvihnout našeho gólmana, který podal výborný výkon a dal nám šanci vyhrát. Mužstvo si znovu získává tvář, kterou jsme si budovali loni. Kluci byli odměněni za práci, kterou každý den odvádějí. Třinec je kvalitní soupeř s rozdílovými hráči. Bylo to atraktivní utkání ve výborné divácké kulise. Je fajn, že jsme dokázali najít cestu k vítězství.“

Vladimír Országh (Třinec): „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a domácí nám nedají nic zadarmo. V první třetině jsme byli horší, soupeř lépe bruslil a vyhrával osobní souboje. Ve druhé části se nám podařilo dát gól z přesilovky a vytvořili jsme si i další šance. Třetí třetina byla nahoru dolů, oba celky mohly dát gól. Jsme rádi, že jsme dokázali vyrovnat a urvat alespoň nějaký bod. V nájezdech se výhra přiklonila k soupeři, který dal do utkání více bojovnosti. My jsme dali dva góly z přesilovek, ale musíme se prosadit také ve hře pět na pět. Motoru gratulujeme k vítězství.“