Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři podlehli Karlovým Varům po nájezdech

21.12.2020 · Dominik Stošek
Oceláři v posledním utkání před Vánoci, v rámci 28. kola Tipsport extraligy, těsně podlehli Karlovým Varům, které zvítězily po samostatných nájezdech. Hráči s drakem na prsou vedli v utkání hned dvakrát, avšak o svá jednobranková vedení pokaždé přišli, a tak se musí spokojit alespoň s jedním bodem.
28.kolo, pondělí 21.12.2020
Třinec
Karlovy Vary
3:4sn
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 2:0, 1:2 - 0:0  Branky a nahrávky: 24. Gernát (M. Stránský, Martin Růžička), 28. Martin Růžička (Galvinš, M. Stránský), 53. Gernát (M. Kovařčík) – 12. Jiskra, 46. Kohout (Koblasa), 55. Flek (D. Kaše, Lauko), rozh. náj. D. Kaše. Rozhodčí: Kika, Hodek – Bryška, Axman. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:28. Zblokované střely: 25:14. Hity: 9:7. Vhazování: 34:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4. Hráno bez diváků.  
HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský (C), P. Vrána (A), Martin Růžička (A) – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, R. Veselý, Kurovský.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili mnohem aktivněji Oceláři, hned při prvním střídání elitní třinecké formace Růžička vybídl ke střele Douderu, který byl však na poslední chvíli dostoupen Šenkeříkem a vůbec nevystřelil. V páté minutě dobrým napadáním u zadního mantinelu obehrál Hrňa rozehrávajícího brankáře Novotného, o kotouč ale vzápětí přišel. O dvě minuty poté na hranici levého kruhu nebezpečně střílel přes dva hráče Růžička, ten však svou střelou pouze orazítkoval Novotného beton. V osmé minutě pálil z hranice levého kruhu Hrňa, kotouč se od zadního mantinelu odrazil směrem k Draveckému, který dojížděl z druhé vlny. Slovenskému útočníkovi však střela bekhendem nesedla podle představ.

Z následné protiakce zahrozili také hosté. Pulpán skvěle našel mezi kruhy Jiskru, ten ale svižnou střelou zápěstím pouze nastřelil Štěpánkův beton. Druhou větší příležitost už Energetici dokázali využít. Z dalšího protiútoku Západočechů střílel ve dvanácté minutě od modré čáry obránce Mikyska, kotouč se poté odrazil od Štěpánka na brusli Vondráčka, jenž jej pohotově poslal opět zpátky do předbrankového prostoru. Puk posléze doputoval přímo do lapačky domácího brankáře, ten ho však velice smolně vyrazil až na hůl Víta Jiskry, hostující mladík následně využil volného prostoru u pravé Štěpánkovy tyče a svou premiérovou trefou v extralize otevřel skóre. Ve zbytku první třetiny šli ještě Oceláři do čtyř po Adámkově obranném faulu, v oslabení ale hráči s drakem na prsou svého soupeře k žádným větším akcím nepustili a skóre se tak neměnilo.

Druhou dvacetiminutovku rozehráli Oceláři, podobně jako tu první, s obrovskou aktivitou. Od první periody se ale tato třetina lišila především využitím naskytnutých šancí, které Oceláři už dokázali zužitkovat. Slezané prakticky od začátku třetiny trávili většinu času ve svém útočném pásmu. Ve čtyřiadvacáté minutě už tuto aktivitu přetavili ve vyrovnávací branku. V signalizované výhodě Martin Růžička střílel ze zápěstí z pravého kruhu, puk se od Novotného odrazil vysoko nad branku, dojíždějící Martin Gernát padající kus černé gumy poté doklepnul až za brankovou čáru a vyrovnal tak stav utkání na 1:1.

Třinec vyrovnávací branka nakopla a aktuální lídr extraligy i nadále pokračoval v obléhání Novotného klece. V přečíslení dva na jednoho sice zakončující Dravecký kotouč za hostujícího brankáře ještě nepropasíroval, to ho však nemuselo mrzet, protože v čase 27:20 musel Novotný lovit kotouč ze své branky podruhé. Stránský u levého kruhu zadovkou poslal kotouč na Galvinše, lotyšský obránce s pukem na holi malinko povyjel vstříc soupeřově kleci a přesnou přihrávkou ke vzdálenější tyči perfektně našel Martina Růžičku, pro kterého už nebyl problém poslat kotouč za brankovou čáru. V devětadvacáté minutě mohl zvyšovat na 3:1 Hrehorčák, slovenský mladík ale v samostatném úniku střelou mezi betony na Novotného nevyzrál. Po Hrehorčákově šanci ještě zaměstnala Novotného dvojice Stránský-Gernát, ani ona však karlovarského brankáře nevyvedla z míry. Ve druhé polovině prostředního dějství stojí za zmínku pouze karlovarská kombinace v předbrankovém prostoru ve 36. minutě, po které však jak Hladonik, tak ani Flek nenašli cestu za Štěpánkova záda.

Ve třetí periodě se v prvních pěti minutách oba celky prezentovaly hrou nahoru-dolů, žádné větší příležitosti však k vidění nebyly. V čase 45:58 se skóre ale přeci jen měnilo a bohužel pro Oceláře se jednalo o vyrovnávací branku Karlových Varů. Koblasa sice ve velice krátkém samostatném nájezdu Štěpánka střelou bekhendem nepřekonal, dojíždějícímu Martinu Kohoutovi však bekhendová dorážka sedla o poznání lépe a zamířila mimo Štěpánkův dosah k pravé tyči. Oceláři posléze mohli jít znovu do vedení, Novotný však nastavil stopku ve vyložených šancích jak Musilovi, tak i Růžičkovi a skóre tak zůstalo stejné. Vyrovnané skóre ale platilo pouze do třiapadesáté minuty, kdy Růžička střílel od útočné modré, jeho rána sice doputovala pouze do skrumáže před brankou, odkud se však kotouč odrazil příhodně pro Martina Gernáta, ten se svým prvním pokusem nejprve neuspěl, protože Novotný jeho střelu ještě stihl vyrazit. Celou akci ale třinecký nejproduktivnější obránce bedlivě sledoval a potom, co se Novotnému podařilo kotouč vyrazit znovu pouze před sebe, poslal vyražený kotouč do sítě za zmateného karlovarského brankáře.

Ani toto vedení se však hráčům s drakem na prsou nepodařilo udržet. V pětapadesáté minutě si totiž Energetici vypracovali přečíslení tři na dva, po kterém kotouč po ose Lauko-Kaše doputoval až na hůl Jakuba Fleka, jenž překonal přesouvajícího se Štěpánka. V závěrečných pěti minutách třetí třetiny zazlobil střelou od modré Graňák, jehož tečovaná rána prosvištěla těsně kolem Štěpánkovy levé tyče. V čase 57:27 musel ještě třinecký gólman likvidovat jedovatý bekhend Mikúše z předbrankového prostoru. V posledních dvou minutách skóre zůstalo nepozměněné, a tak se šlo do prodloužení.

V prodloužení jsme mohli vidět nespočet obrovských šancí na obou stranách. Ani jeden z celků však nebyl schopen najít cestu za záda obou brankářů. Nepomohlo tomu ani vyloučení Mariána Adámka, jenž poslal Oceláře do oslabení tří proti čtyřem za faul v útočném pásmu.

Následovaly tak samostatné nájezdy, ve kterých měli nejdříve navrch Karlovarští po brance Černocha. Oceláři srovnali s hosty krok zásluhou Růžičky, jenž střelou k tyči překonal Novotného. Rozhodující trefu však naneštěstí pro Oceláře vsítil David Kaše, který svou kličkou do bekhendu uspěl proti Štěpánkovi a zařídil tak svému týmu cenné dva body do tabulky. Oceláři naopak získali pouze bod a poprvé v této sezóně prohráli podruhé za sebou.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Výsledek není takový, jaký jsme chtěli, určitě jsme chtěli zvítězit. V první třetině to z naší strany nebylo moc dobré. Sice jsme se drželi na puku a v útočném pásmu, nebyli jsme ale schopní si vytvořit vážnější šanci. V zápase jsme dostali hodně laciné góly, po našich chybách a individuálních hrubkách. Ve druhé třetině jsme hráli přesně to, na co jsme zvyklí. Vary jsme mačkali, škoda, že se nepovedl dát třetí gól, kterým bychom odskočili. V poslední třetině to byla bitva, hosté hrozili hlavně z brejků. Nakonec nám z toho dali dvě branky. Je to pro nás zklamání, taková ukázka toho, čeho se musíme vyvarovat. Dělat co nejméně chyb a hrát náš hokej, abychom byli úspěšní.“

Tomáš Mariška (Energie Karlovy Vary): „Snažili jsme se na zápas pořádně připravit, i přes to ale domácí dokázali v určitých momentech zápasu dominovat. Povedlo se nám bodovat po maximální obětavosti a týmovém výkonu, který byl podpořen skvělým Filipem Novotným, jenž nás držel ve hře. K útočníkům domácích jsme občas měli až přílišný respekt. Když jsme se dostali do útočného pásma, tak jsme ukázali, že i my dokážeme hrát s pukem a být nebezpeční. Dvakrát jsme se vrátili do zápasu proti takhle silnému soupeři, navíc jsme v prodloužení mohli rozhodnout. To je velmi pozitivní, za dva body jsme velice rádi.“


×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec