Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci doma přetlačili Vsetín

19.09.2020 · Šárka Kolková
Dorostenci zvládli první zápas pod Javorovým na jedničku! Třinečtí si vytvořili dvoubrankový náskok, ale hráči Vsetína vyrovnali a následně otočili. Oceláři sice byli pod velkým tlakem, ale ten dokázali ustát a čtyřmi góly v poslední části rozhodli o svém vítězství. Hattrickem se v utkání blýskl Tadeáš Hlávka.
2.kolo, sobota 19.9.2020
Třinec
Vsetín
6:4
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 0:3, 4:1 

Branky a nahrávky: 2. Wawrzkiewicz (Ochman), 10. Hlávka (Janoš), 42. Hlávka (Volas), 44. Hlávka (Janoš, Volas), 49. Cedzo (Kozlík, Wawrzkiewicz), 53. Tomiczek (Pánek) – 22. Koláček, 25. Rigo (Juráň, Koláček), 27. Adámek, 58. Matějíček (Fojtík, Kovář).

Rozhodčí: Blaževič – Klimek, Hladík.

Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0.

Diváci: 50.

Střely na branku: 43:24. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 6:3, 6:4.

 
Uhrin – Hykl, Andrle, Žabka – Volas, Pohludka, Šutý, Pánek, Cedzo, Janoš, Tomiczek, Wawrzkiewicz, Šotkovský, Lipka, Hlávka, Kozlík, Ochman
Růžička – Mikula, Fojtík, Machů, Valda, Mošnička – Koláček, Juráň, Rigo, Kovář, Adámek, Matějíček, Dědek, Čajanová, Vaněk, Tomek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní část zápasu dopadla lépe pro svěřence trenéra Malíka. Hned v druhé minutě překonal Růžičku Dawid Wawrzkiewicz, který dorazil střelu Ochmana. V desáté minutě rozezněli gólovou sirénu znovu Oceláři a to díky Tadeáši Hlávkovi, který se trefil z levého kruhu. Hosté se pak ukázali v dobrém světle hlavně na konci, kdy se podařilo hráčům Vsetína dvakrát ujet, ale branku tyto situace nepřinesly.

Druhá třetina dnešního klání patřila spíše hostům. Ve dvaadvacáté minutě snížil na rozdíl jedné branky Adam Koláček, jenž propálil strážce ocelářské svatyně mezi betony. Autorem vyrovnávací trefy byl Šimon Rigo, jenž se trefil z prostoru v mezikruží. O dvě minuty později hosté nechali rozeznět třetí gólovou sirénu a to díky Matyáši Adámkovi, který využil samostatný únik. Třinečtí na konci třetiny tlačili soupeře, ale vyrovnání se ještě nedočkali.

Poslední perioda byla střelecky pestrá. Ve dvaačtyřicáté minutě se připomenul Tadeáš Hlávka, který dal branku z levého kruhu a postaral se o vyrovnání. Netrvalo dlouho a Tadeáš Hlávka o dvě minuty později vstřelil hattrick a navýšil skóre. Chvíli poté se prosadil Adam Cedzo, který po nádherné akci poslal puk do brány z levého kruhu. V padesáté třetí minutě vyslal za Růžičkovy záda gólovou střelu Filip Tomiczek, který v oslabení přidal poslední třineckou branku zápasu. Hosté ještě dvě minuty před koncem snížili díky přesné trefě Jana Matějíčka, který využil početní výhodu.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Dnešní zápas měl dvě fáze, které byly z naší strany vynikající. Byla to první třetina a začátek třetí třetiny, poté to byl katastrofální průběh. V druhé třetině jsme lacině přistoupili k utkání. Upustili jsme od systému, začali jsme hrát individuálně a přetahovali jsme zbytečně střídání, a to mělo za výsledek to, že mužstvo jako Vsetín dokázalo otočit výsledek. Chceme být však pozitivní, jsme rádi, že jsme ten výsledek otočili a zápas vyhráli, ale musíme si na to dát pozor, protože tohle se nám může proti dalším kvalitním soupeřům vymstít."

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): "V první třetině nás soupeř vyloženě přehrával. Musím říct, že díky gólmanovi jsme neprohrávali 5:0. V druhé třetině jsme srovnali krok a několikrát jsme soupeře dostali pod tlak. Třetí třetina byla o obrovských chybách, které rozhodly o naší prohře."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice