Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři vezou z Varů dva body, rozhodl Wolski!

05.01.2020 · Martin Stebel
Jak na nový rok, tak po celý rok! Premiérové střetnutí kalendářního roku 2020 Oceláři zvládli za dva body. Na kluzišti letos nepříjemných Karlových Varů sice prohrávali, ale v závěru druhé části srovnal Ondřej Kovařčík a osmdesát vteřin před koncem prodloužení zaznamenal vítěznou trefu debutant Wojtek Wolski!
34.kolo, neděle 5.1.2020
Karlovy Vary
Třinec
1:2p
Realistic Arena
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 17. T. Rachůnek (Gríger) – 38. O. Kovařčík (Stránský, Wolski), 64. Wolski (Roth, Kváča). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Pešek, Malý. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 29:43. Zblokované střely: 10:11. Hity: 5:6 Vhazování: 39:31. Radegast index: 11:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2. Diváci: 3932. Nejlepší hráči utkání: Petr Šenkeřík - Matěj Stránský.  
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Graňák (A), M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska, Eminger, Šafář – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Černoch, Raška I, Vondráček – Koblasa, Skuhravý (C), Kohout.
HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Kundrátek, D. Musil (A), Galvinš, Zahradníček, Roth, M. Adámek – Dravecký (A), Wolski, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Novotný, Szturc – Hrňa, Polanský, Chmielewski.

Komentář k zápasu

Třinecký kádr po turnaji ve Švýcarsku hlásil několik návratů, ale čerstvě také jednu ofenzivní absenci. V obraně už nastoupil Kundrátek, Galvinš či Roth, ztrátou naopak byla nepřítomnost Marcinka v útoku. Začátek byl oboustranně opatrný a poznávací. Kváča musel nejprve řešit pološanci domácího Beránka, na druhé straně se do finálního zakončení dostával Dravecký, jenže obrana soupeře mu v nadějné pozici kotouč čistě odebrala.

Energie poprvé třineckého brankáře zaměstnala při přesilovce, kdy se do vyložené šance dostal kapitán Skuhravý, jehož střelu po náhravce zpoza branky Kváča chytil. Při vlastním oslabení mohl skórovat Martynek, ale jeho únik a následnou střelu zastavil vyrážečkou Novotný. Západočeši se dočkali teprve při své v pořadí třetí přesilovce. Během Rothova vyloučení Energie dlouho kombinovala v pásmu až se ke tvrdé střele z kruhu odhodlal nejproduktivnější hráč Tomáš Rachůnek a puk zastavila teprve síť.

V prostředním dějství už Oceláři méně faulovali, logicky se tak dostali do většího tempa a potřebných obrátek. Hned v první početní převaze mohlo být srovnáno. Ostrý projektil Doudery či následná dorážka Stránského ale gólem neskončily. Tým z lázeňského města zahrozil Kohoutem a poté i Grígerem, jenže Kváča působil spolehlivě a obě střely z mezikruží zpacifikoval.

Třineckým patřil závěr druhé dvacetiminutovky a za svou aktivitu byli po zásluze odměněni. Ještě předtím ale nevyužil solidní příležitost Stránský, který to zkoušel z velkého úhlu. Štěstí nepřálo ani debutantovi Wolskému, po jehož ráně puk prosvištěl brankovištěm. Oceláři se dočkali tři minuty před druhou sirénou, kdy právě kanadský Polák Wolski oslovil nahrávkou Stránského, jehož prudkou ránu z pravého kruhu jemně tečoval před brankou Ondřej Kovařčík a na kostce rázem svítil stav 1:1.

Také ve třetí části si Oceláři udržovali mírnou územní převahu a Novotný měl více práce než na druhé straně Kváča. První možnost ale spálil domácí Mikúš, kterému optimálně nabil exOcelář Vojtěch Polák. Hosté zahrozili Novotným, který zkusil skórovat bekhendem a po něm také Adamským z křídla. V posledních minutách jakoby soupeři byli smíření s remízovým stavem a hlavním heslem bylo neinkasovat.

Rozhodlo teprve prodloužení, ve kterém třinečtí dostali možnost přesilové hry po Polákově faulu dvě minuty před závěrem. Mezeru v karlovarské defenzivě dokonale využil Wojtek Wolski, který na ose hřiště nabral kotouč a elegantní krasojízdu zakončil precizním bekhendem pod horní tyč. Ostřílený forward tak během své premiéry zaznamenal gól a asistenci a zásadním způsobem přispěl k cennému skalpu houževnatého protivníka.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): "Já si myslím, že před zápasem bychom ten bod brali více, než po tom průběhu. Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli a donutili jsme Třinec k faulům. Vytvářeli jsme si šance a dali jsme první branku. V celém utkání jsme byli Třinci vyrovnaným soupeřem, v souboji pět na pět jsme neinkasovali, díky skvělému týmovému výkonu a výkonu Filipa Novotného. Bohužel jsme dopustili jednu situaci čtyři na čtyři a v prodloužení jsme potom dostali nešťastnou branku, ale hráči dnes nechali na ledě v tom našlapaném programu a s takto kvalitním soupeřem vše, co mohli. K výhře jsme měli hodně blízko a je velká škoda, že bereme pouze bod."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Já bych chtěl především klukům poděkovat za odedřený zápas. Myslím, že přesto, že jsme v utkání ztráceli jeden gól, tak jsme v první třetině hráli velmi dobře. Akorát jsme v ní bohužel udělali tři fauly a třetí soupeř potrestal. Kluci to ale nezabalili a ve druhé třetině hráli hlavně v útoku hodně dobře a vytvořili si dost šancí, při nichž soupeře podržel brankář, který zaslouží za dnešek velkou pochvalu. Cítím, že jsme dnešní zápas zaslouženě vyhráli, hráli jsme velmi dobře, škoda jen, že jsme nevyužili více šancí. Skvělý individuální průnik nakonec rozhodl o druhém bodu pro nás, kterého si velmi ceníme. Energie proti nám hraje letos velmi dobře, moc se nám proti ní nedaří, takže můžeme být dnes určitě spokojení."