Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třetí formace dirigovala výhru v Hradci

17.11.2019 · Daniel Ježek, Foto: Stanislav Souček (www.mountfieldhk.cz)
Oceláři v devatenáctém kole zavítali do Hradce Králové, na cestu domů si přibalili tři body po výhře 4:1. Všechny branky hostujícího celku obstarala třetí formace, dvakrát se prosadil Michal Kovařčík, po jedné brance přidali Ondřej Kovařčík a Patrik Hrehorčák.
19.kolo, neděle 17.11.2019
Mountfield HK
Třinec
1:4
ČPP Aréna
Třetiny: 0:2, 1:1, 0:1  Branky a nahrávky: 31. Koukal (Červený) – 6. M. Kovařčík (Hrňa), 20. O. Kovařčík (M. Kovařčík), 33. Hrehorčák, 56. M. Kovařčík (Chmielewski, Gernát). Rozhodčí: Jeřábek, Horák – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4219. Střely na branku: 28:21. Zblokované střely: 11:8. Hity: 13:9. Vhazování: 28:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.  
Mountfield HK: Mazanec – Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Šalda – Jergl, Koukal, Červený (A) – Smoleňák (C), Kubík, M. Chalupa – Paulovič, Rákos (A), Perret – Vopelka, Cingel, Klíma.
HC Oceláři Třinec: Kváča – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Zahradníček – Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (C) – Hladonik.

Komentář k zápasu

Utkání v hradecké ČPP aréně začalo pěkně rychle. Hned v první minutě se do dobré šance dostal domácí Cibulskis, svou střelu ale poslal těsně vedle Kváčovy branky. Oceláři se poprvé ke slovu přihlásili v páté minutě, kdy po faulu Cingela hráli první přesilovou hru. Hráčům s drakem na prsou stačilo devětatřicet vteřin k první brance, Michal Kovařčík z mezikruží do sítě dorazil vyraženou střelu Hrni.

V dalších minutách první části se Slezané soustředili na poctivou defenzívu a šancí tak bylo k vidění pramálo. Ve dvanácté minutě domácí zahrávali svou první přesilovku, kromě střely Filipa Pavlíka se ale Mountfield k ohrožení Kváči nedostal. Podobně si Východočeši vedli také v rozmezí sedmnácté a devatenácté minuty, kdy podruhé v zápase měli výhodu jednoho muže v poli. Kváča při druhém oslabení nemusel ani jednou zasahovat. Nemohoucnost domácích v početních výhodách tak Oceláři zákonitě potrestali. Čtrnáct vteřin před koncem si s hostujícími obránci pohráli bratři Kovařčíkové, mladší Michal po krásné individuální akci namazal Ondřejovi, ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil.


Foto: Stanislav Souček, www.mountfieldhk.cz.

Do druhé periody tak Oceláři vstupovali s dvoubrankovým vedením. Začátek prostředního dějství ovlivnily vyloučení na obou stranách, hru ve čtyřech nedokázal nikdo ze soupeřů využít. Divácky atraktivní pasáž tak přišla až v polovině zápasu. Domácí nejprve dokázali korigovat po souhře Rudolfa Červeného s Petrem Koukalem, který po sto padesáti minutách odčaroval kouzlo třineckých gólmanů. Oceláři ale bleskurychle přispěchali s odpovědí. Patrik Hrehorčák na vlastní modré vystihl Kubíkovu rozehrávku a v úniku nedal Mazancovi sebemenší šanci.

Domácí mohli odpovědět hned po dvaceti vteřinách, v akci dvou proti nikomu ale Červený špatně hledal Jergla. Oceláři v dalších minutách druhé třetiny kontrolovali své vedení a nepouštěli Mountfield do větších šancí. V osmatřicáté minutě se Kváča blýskl proti střele Klímy, v závěru třetiny pak i u akce Filipa Pavlíka.


Foto: Stanislav Souček, www.mountfieldhk.cz.

Poslední dvacetiminutovka začala tlakem domácích, do větší šance se však paradoxně dostali Oceláři. Štěpán Novotný mohl za ležícího Mazance dorazit střelu Hrni, brankář domácích ale třineckému útočníkovi v posledním okamžiku vypíchl kotouč z hole. Mountfield následně dostal šanci v přesilové hře, Oskars Cibulskis ale ve vyložené šanci trefil jen horní tyč Kváčovy branky. V polovině zápasu pak v početní výhodě hráli Slezané, v branku ji ale tentokráte nepřetavili.

Padesátá pátá minuta utkání nabídla další přesilovku třineckého celku, tentokráte již v brankovým vyjádřením. Gernát s Chmielewskim v útočném pásmu připravili střeleckou pozici pro Michala Kovařčíka, nejproduktivnější hráč Ocelářů z mezikruží mířil přesně. V závěru utkání ještě chtěl skóre kosmeticky upravit domácí Cingel, ani jednu ze svých střel ale za Kváču nedostal.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Vítězství Třince je zasloužené. Hosté hráli velice dobře v defenzívě, v útoku pak byli hodně nebezpeční a v koncovce velice efektivní, dva góly nám dali v přesilovce. My jsme sice dřeli, v naší hře je ale vidět nervozita. Zejména směrem do útoku a v zakončení. Klukům se nedá upřít snaha, bohužel jsme opět dali jen jeden gól.“

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Za výsledek jsem nesmírně rád. Do zápasu jsme vstoupili velmi slušně, domácí ale měli dost příležitostí, ty však nebyly vyslyšeny. Hlavně kolem branky, tam byli hodně nepříjemní. Přestáli jsme také jejich přesilové hry. Byli jsme trpěliví, hráli velmi dobře ve středním pásmu a využili své příležitosti. Samozřejmě jich bylo více, tam nám ale nebylo souzeno. Byl to vyrovnaný zápas, na domácích sice byla vidět velká snaha, my ale utkání kontrolovali a zaslouženě bereme tři body. Zápas skvěle vyšel třetímu útoku, dnes hráli opravdu dobře. Michalovi se daří od začátku sezóny, prožívá skvělý ročník. Se svým bratrem je zvyklý hrát, dnes se to projevilo. My si přejeme, aby takových zápasů bylo více.“

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice