Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z Litvínova Oceláři body nepřivezou

19.02.2020 · Martin Stebel
Třináctkrát v řadě dokázali Litvínov porazit, další vítězství už ale letos nepřidají. Středeční dohrávka 30. kola na zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově přinesla úspěch domácímu týmu, který v současných dnech bojuje o zachování extraligové příslušnosti. Za Oceláře se tentokrát prosadil pouze Vladimír Dravecký a Erik Hrňa. Další utkání čeká třinecké hráče v pátek, kdy se představí na ledě Karlových Varů.
30.kolo, středa 19.2.2020
Litvínov
Třinec
5:2
Zimní stadion Ivana Hlinky
Třetiny: 2:0, 2:2, 1:0  Branky a nahrávky: 15. Pospíšil (Kudla), 18. Mahbod (Baránek), 22. Baránek (Kudla, Gerhát), 37. V. Hübl (Pospíšil), 54. Kudla (Trávníček) – 31. Dravecký (Adamský, Zahradníček), 33. Hrňa (Marcinko, Chmielewski). Rozhodčí: Svoboda, Hradil – Frodl, Rampír. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 4578. Střely na branku: 33:35. Zblokované střely: 9:10. Hity: 8:11. Vhazování: 27:37. Radegast index: 28:10. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2. Nejlepší hráči utkání: Kudla - Hrňa. 
HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – J. Říha, Moravčík, Štich, Ščotka (A), Kudla, Baránek, L. Doudera – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Jánský, V. Hübl (C), Pospíšil – Helt, Gerhát, Válek – Stříbrný, Jurčík, Trávníček.
HC Oceláři Třinec: Kváča (22. Štěpánek) – Gernát, Kundrátek, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, M. Adámek, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Novotný (A), Dravecký (A).

Komentář k zápasu

Do třinecké branky se po třízápasové přestávce znovu postavil Petr Kváča, jenž byl u minulého úspěchu Ocelářů v Litvínově začátkem února. Byl to ale domácí Janus, který se v úvodu pořádně zapotil, když jej střelou z kruhu prověřil Hrehorčák. Gólman Vervy neinkasoval ani chvíli poté, kdy jej ohrozil ránou Hrňa. Kváča poprvé musel pořádně zasahovat po polovině úvodní části, kdy se před nim zjevil Mahbod a trefil jeho betony.

Severočeši se dočkali v čase 14:19, kdy téměř od modré vypálil bývalý zadák Frýdku-Místku Patrick Kudla a puk z jeho hole zastavila až síť. Litvínov svůj náskok zvýraznil dvě minuty před sirénou, kdy se prosadil další Kanaďan Samson Mahbod, jenž přesnou střelou vymetl roh třinecké brány. Náskok Vervy byl už třígólový ve druhé minutě prostředního dějství. V inkriminovaném okamžiku se před Kváčou ocitl Marek Baránek a jehož dorážka vyhnala gólmana Ocelářů na střídačku. Mezi tři tyče se tedy znovu vrátil Jakub Štěpánek.

Ten si pořádně zachytal hned krátce po svém nástupu, jelikož musel čelit trestnému střílení. Samsonu Mahbodovi ale při jeho snaze puk utekl a skóre nedoznalo změn. Ocelářům se povedlo snížit těsně po polovině základní hrací doby. Desátou branku aktuální sezony zaznamenal Vladimír Dravecký, kterému přenechal puk Adamský a slovenský obojživelník rychlou střelou přes obránce poslal kus černé gumy poprvé za Januse.

Minutu a půl poté už domácí vedli pouze o jeden gól. Tentokrát se do střelecké listiny zapsal znovuzrozený kanonýr Erik Hrňa, který za netečného přihlížení domácích obránců pohotově dorazil za brankovou čáru předchozí střelu kolegy Marcinka. Krušnohorcům se ale povedla další rychlá odpověď. Nejprve pálil extřinecký Pospíšil, Štěpánek puk jen vyrazil před sebe, kde si ho našel matador Viktor Hübl a skóre bylo rázem 4:2. V závěru druhé části ještě stála za zmínku aktivita Chmielewského, který zaměstnal Januse bombou z křídla.

Začátkem třetího dějství byli v tlaku domácí a to především díky přesilovce při vyloučení Draveckého. Okolo třinecké branky létalo množství puků, ale stav se nezměnil. Štěpánek vychytal také litvínovského mladíka Helta, který se objevil před třineckou svatyní po sólo úniku. Šancí na straně hostů nebylo mnoho. Výjimku tvořila snad jen nadějná akce Vrány či prudká střela z křídla, kterou se prezentoval kapitán Adamský.

Verva o své výhře definitivně rozhodla v čase 53:43, kdy se podruhé v utkání zapsal do listiny střelců Patrick Kudla. Vysoký bek zvolil rychlou ránu a ta si našla cestu do sítě. V závěru si domácí outsider cenný triumf pohlídal a v tabulce se tak dotáhl na dvojicí Kladno, Pardubice. Oceláře čeká další duel hned v pátek, kdy budou o body usilovat na ledě karlovarské Energie.

foto: hcverva.cz

Ohlasy trenérů

Jindřich Kotrla (HC Verva Litvínov): "Odehráli jsme slušný zápas. Začali jsme dobrou první třetinou, ve které jsme dali dva góly. Pak se nám povedlo přidat třetí, ale následně přišla katastrofální pasáž, kdy nás Třinec dostal pod tlak. Přestali jsme se hýbat a plnit věci, které jsme si řekli. Soupeř se dotáhl na rozdíl jednoho gólu, ale povedlo se nám zápas zlomit čtvrtým gólem. Tlak Třince pak opadl a třetí třetinu jsme takticky zvládli."

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře. Na začátku první třetiny jsme měli nějaké šance, ale ty jsme neproměnili. Pak jsme dostali laciné góly a soupeř nám utekl na 2:0. První třetina asi rozhodla celý zápas. Něco jsme si řekli v kabině a na naší hře to bylo vidět. Začali jsme lépe bruslit, dali jsme dva góly a dostali jsme se na koně. Po naší chybě jsme inkasovali na 2:4, a pak jsme dostali další gól."