Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Těsná porážka v Mladé Boleslavi

27.09.2019 · Michal Samiec
O výsledku utkání v Mladé Boleslavi do jisté míry rozhodla gólovými momenty nabitá první třetina. Do úvodních dvaceti minut se vměstnalo pět branek, přičemž domácí vsítili o branku víc než Třinec. A když Bruslařský klub ve druhé třetině navýšil své vedení, nestačilo Ocelářům snížení Draveckého. Víc v závěrečné třetině nevyprodukovali.
5.kolo, pátek 27.9.2019
Ml. Boleslav
Třinec
4:3
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 3:2, 1:0, 0:1  Branky a nahrávky: 5. P. Musil (R. Zohorna, J. Stránský), 7. Najman (Pláněk, Kousal), 17. Skalický (Vondrka), 39. Najman (J. Stránský) – 1. Marcinko (Hrňa), 9. Hrehorčák (P. Vrána, D. Musil), 48. Dravecký (Hrňa). Rozhodčí: O. Hejduk, J. Šindel – Kajínek, Špringl. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 221. Střely na branku: 27:19. Střely mimo: 7:11. Zblokované střely: 12:4. Hity: 20:12. Vhazování: 21:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3. 
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad – D. Šťastný, Žejdl, Pabiška – Vondrka, Zbořil, Skalický – J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna – Kousal, Najman, Flynn.
HC Oceláři Třinec: Bartošák (21. Kváča) – Roth, Gernát, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, M. Doudera – M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – D. Kofroň, Hladonik, Adamský – Polanský.

Komentář k zápasu

První třetina utkání pátého kola na ledě ŠKOENERGO Arény v Mladé Boleslavi byla z hlediska vývoje skóre pořádná divočina. Oceláři se dostali do vedení přesně po šedesáti sekundách, když hrůznou minelu Lukáše Žejdla před vlastním brankovištěm potrestal dorážející Tomáš Marcinko. Třinečtí se z vedení neradovali dlouho – po rychlém přechodu do útočného pásma se solidním věšákem trefil za záda Bartošáka, který se po jednozápasové pauze vrátil do třineckého brankoviště, Pavel Musil. Po dalších dvou minutách bylo k vidění další branka do sítě hostujícího týmu. Pláňkovu střelu od modré tečoval za třineckého brankáře Ondřej Najman. Třinecký trenérský štáb si vybral první coach’s challenge od jeho zavedení v extralize. Rozhodčí si situaci znova prohlédli, poradili se a nakonec gól potvrdili. Nutno podotknout, že Bartošák se v brankovišti dostal do kontaktu s před brankou stínícím Pabiškou, sudí ale rozhodli, že situace byla v souladu s pravidly.

Ani domácí se z vedení neradovali dlouho – po další minutě a půl šikovně v předbrankovém prostoru tečoval pobídku Vrány z levé strany Patrik Hrehorčák. Díky šikovnému usměrnění puku překonal Krošelje v mladoboleslavské brance a zaznamenal svůj první extraligový gól. Prvních osm minut zápasu nabídlo čtyři branky, dalších dvanáct pouze jedinou. Trochu smolnou situaci z hlediska Ocelářů proměnili domácí v gól Pavola Skalického. Zcela osamocen se totiž před Bartošákem zjevil Vondrka. Třinecký brankář jeho šanci vyrazil pouze nad sebe, puk spadl do brankoviště, odkud jej odpálil bránící Doudera. Odpálený puk ale do třinecké branky nahrnul dojíždějící Skalický. Po dvaceti minutách tak bylo pět branek rozděleno v poměru tři ku dvěma pro domácí.

Vývoj druhé třetiny ze začátku ovlivnila vyloučení domácích hráčů. Nejprve hosté dohrávali přesilovku po vyloučení Vondrky z konce první třetiny, následně byl na začátku čtvrté minuty vyloučen Flynn. Třinečtí však nevyužili ani jednu z početních her, nepodařilo se to ani domácím hokejistům poté, co byl v osmé minutě jako první hráč Třince vyloučen David Musil. Větší šance než v přesilovkách byly k vidění až po polovině zápasu. Nejprve Vondrka naservíroval puk do ideální pozice Zbořilovi, Kváča, který po první třetině vystřídal Bartošáka, byl na místě. Největší šanci Ocelářů ve druhé části nevyužil David Musil, kterému ve výhodném postavení posunul puk Hladonik. Na druhé straně se neprosadil střelou přes obránce Vondrka. Jediný gól prostřední hrací doby padl 72 sekund před druhou sirénou, když rychlý kontr domácích zakončil po přihrávce Jana Stránského podruhé v utkání Ondřej Najman.

Poklidný běh třetí třetiny narušili až v osmé minutě hostující hráči. Hrňa v rohu kluziště vyvedl lehkým přistrčením z rovnováhy Ševce, obral jej o puk a poslal kotouč na Krošelje. Slovinský brankář ve službách domácího týmu puk nezkrotil, zůstal mu pod betony, odkud jej do branky dorazil důrazný Vladimír Dravecký. Rozhodčí na ledě nejprve rozpažili, nakonec ale šli situaci prozkoumat s kolegou u videa. Na jeho radu gól uznali. Ani to ale nebyl konec této situaci, poněvadž coach’s challenge si vybrali i domácí trenéři. Druhé zkoumání gólové situace – tentokrát přímo rozhodčími u ledu – již změnu rozhodnutí nepřineslo. Oceláři tak měli dvanáct a půl minuty na srovnání. Přibrzdila je však vyloučení – Mladá Boleslav se sice premiérového gólu v početní převaze nedočkala, ale ušetřila do závěrečné sirény nějaký čas v relativním klidu. Domácí závěr utkání sehráli právě v jedné z početních výhod, neprovinili se žádnou chybou, která by dovolila Třinci vyrovnat. Tři body za vítězství jednobrankovým rozdílem tak zůstaly v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (trenér BK Mladá Boleslav): „Pro nás bylo strašně důležité, že jsme se vrátili do zápasu po nepovedeném začátku. Podařilo se nám dát dvě branky a otočit stav na 2:1, pak jsme sice inkasovali, ale první třetinu jsme dokázali vyhrát, což podle mě bylo klíčové pro další vývoj utkání. Jinak jsme sledovali vyrovnanou partii, my dnes byli šťastnější než soupeř."

Václav Varaďa (trenér HC Oceláři Třinec): „Zápas byl velice vyrovnaný. My jsme do něj vstoupili dobře, naše vedoucí branka byla zasloužená, ale paradoxně nám pro zbytek utkání ublížila. Nechali jsme si dát tři laciné branky, které hodně ovlivnily výsledek. Ve druhé a třetí třetině už to bylo hodně urputné, domácí si dnes počínali hladověji a důrazněji, ať už v obranném či útočném pásmu. Domů jedeme s prázdnou, nedělní utkání proti Hradci Králové musíme zvládnout lépe."