Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Pátý duel pro Zlín, Ocelářům končí sezóna

13.03.2016 · Daniel Ježek
Série předkola mezi po základní části sedmým Zlínem a desátými Oceláři byla velmi vyrovnaná. Tři z pěti zápasů se rozhodly až po základní hrací době, ne jinak tomu bylo také v dnešním rozhodujícím duelu. Oceláři neudrželi dvoubrankový náskok, v prodloužení pak o výhře Zlína rozhodl jeho kapitán.
PK5, neděle 13.3.2016
Zlín
Třinec
3:2p
Třetiny: 0:1, 2:1, 0:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 26. Štumf (Marušák, Vlach), 34. Holík (Žižka, Matějíček), 61. Veselý (Ondráček, Veselý) – 12. Nosek (Pechanec, Tybor), 25. Kindl (Adamský, Polanský). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 357. Střely na branku: 21:26. Zblokované střely: 13:8. Hity: 24:15. Vhazování: 32:28. Průběh utkání: 0:2, 3:2.  
Kašík – Kotvan, Marušák, Žižka, Matějíček, Řezníček, Horák – Říčka, Holík, Bukarts – Veselý, Vlach, Štumpf – Kubiš, Šťastný, Čachotský – Maruna, Fořt, Ondráček.
Hamerlík – Repe, Hrabal, Jank, Nosek, M. Doudera, Slovák, L. Doudera, Stehlík – Dravecký, Kopecký, Tybor – Svačina, Pechanec, Kanko – Adamský, Polanský, Kindl – Matuš, Kovařčík, Rákos.

Komentář k zápasu

Rozhodující duel předkola začal pěkně zhurta. Oceláři mohli jít do vedení hned po minutě hry, Svačinův projektil ale zastavil Kašíkův beton. Berani mohli odpovědět v početní výhodě, Hamerlík ale musel řešit pouze Marušákův pokus. Větší šance se domácím naskytla v páté minutě, Holík ale minul.

Oceláři mohli odpovědět pokusem Noska, zlínský brankář se však dokázal včas přesunout. Na konci desáté minuty si hráči s dráčkem na hrudi zahráli svou první přesilovku, dvě vteřiny před jejím koncem se Slezané radovali. Antonín Pechanec podržel kotouč, bekhendem namazal Davidovi Noskovi. Třinecký bek pálil z první, Kašík byl bezmocný.

V samotném závěru úvodní dvacetiminutovky mohli hosté navýšit své vedení, Rákos však netrefil klec, v početní výhodě pak Tyborovu nabídku promáchl Svačina. Další trefu tak stadion Luďka Čajky viděl až po přestávce, k radosti menšiny fanoušků se podruhé prosadili Slezané. Martin Adamský dojel nahozený kotouč, přenechal jej Denisovi Kindlovi, ten si věděl rady a bekhendem poslal puk do zlínské klece.

Dvoubrankové vedení ale Ocelářům nevydrželo dlouho, hned v následující minutě totiž domácí zásluhou šikovné teče Daniela Štumpfa snížili na rozdíl jediné trefy. Ještě do konce druhé třetiny se skóre opět hnulo, ke smůle Slezanů se podruhé v zápase prosadili domácí.

Třinečtí sice dokázali ustát oslabení po Svačinově faulu, vteřinu po návratu potrestaného Oceláře se mezi čtveřici bránících hráčů prosmýkl Petr Holík, který přišpendlil kotouč pod horní tyč Hamerlíkovy branky. Ještě veseleji mohlo ve Zlíně být půl minuty před druhou sirénou, Holík svou další šanci ale promarnil.

Závěrečná perioda se proměnila v souboj o každý kousek ledu, oba soupeři se spíše soustředili na poctivou defenzívu s co nejmenším počtem chyb. Přesto bylo k vidění několik šancí. Šťastný trefil tyč Hamerlíkovy klece, v následujícím tlaku pak Bukarts přestřelil. Za tři minuty mohl skórovat Tybor, třinecký útočník však přestřelil.

Radoslav Tybor mohl Slezany nasměrovat do čtvrtfinále ještě jednou při akci z sedmapadesáté minuty. Slovenský forward měl před sebou jen Kašíka, střelou mezi betony ale mezírku nenašel. Potřetí v sérii se tedy šlo do prodloužení.

To ale nemělo dlouhého trvání, po padesáti vteřinách bylo rozhodnuto. Po smolné teči Pechance se nastřelený kotouč dostal k Vlachovi, který se neukvapil a nabídl jej Ondráčkovi. Ten vyšperkoval akci přihrávkou na kapitána Ondřeje Veselého, který uzavřel předkolo střelou do odkryté branky.

Do čtvrtfinále tedy postupuje Zlín, který se utká se Spartou. Oceláři končí sezónu jako druzí v pořadí na konečném desátém místě.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (PSG Zlín): „Celá série byla vyrovnaná, nikdo neměl navrch. Co jsem se díval, tak čtyři zápasy z pěti prohrál ten, kdo dal první gól. Na začátku jsme se snažili o úvodní tlak, pak jsme dostali gól v oslabení. Celkově ta hra byla oboustranně vyrovnaná. Jak už jsem řekl, rozhodovaly maličkosti a štěstí. Třinec hrál velmi dobře jak v ofenzivě, tak defenzivě a byla to otázka štěstí jak v tomto zápase, tak možná i v celé sérii.“

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Především bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit na všechny tři zápasy do Zlína. Dneska jsme vedli, měli jsme dvougólové vedení, ale bohužel jsme ho neudrželi. Byla to taková klasická ukázka, jak dokáže být sport krutý, domácí byli šťastnější. Nemyslím si, že byli lepší, ale šťastnější.“


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice