Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Obránci potopili Olomouc, Oceláři zvítězili 4:2!

25.01.2015 · Daniel Ježek
V jednačtyřicátém kole se Oceláři představili na ledě Olomouce. Slezané se po nezdaru v Pardubicích opět zvítězili, tentokráte v poměru 4:2. Všechny trefy Třince zaznamenali obránci, dvakrát se trefil kapitán Klesla, jednou pak Hrabal a Nosek.
41.kolo, neděle 25.1.2015
Olomouc
Třinec
2:4
Třetiny: 0:1, 0:2, 2:1  Branky a nahrávky: 56. Rachůnek (Herman), 59. Rác (Marosz, Jergl) – 17. Hrabal (Polanský), 34. Nosek (Doudera, Polanský), 39. Klesla (Dravecký, Adamský), 55. Klesla (Hrabal). Rozhodčí: Homola, Pavlovič – Lučan, Kis. Vyloučení: 7:7, navíc Cibák (OLO) 10 min OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4431. Střely na branku: 39:23. Zblokované střely: 9:5. Hity: 7:5. Vhazování: 25:41. Průběh utkání: 0:4, 2:4.  
Vošvrda (55. Urbisch) – Houdek, Skrbek, Škůrek, Vyrůbalík, Staněk, Ondrušek, Rašner – Rác, Marosz, Cibák – Zuzin, Herman, Laš – Rachůnek, Patera (C), Dlouhý – Jergl, Knotek, Buc.
Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Hrabal, Linhart, Galvas, Doudera, Nosek, Foltýn – Rákos, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský, Adamský – Růžička, Plíhal, Matuš – Cienciala, Jašek, Chmielewski.

Komentář k zápasu

Olomoučtí hokejisté se lídra soutěže nezalekli a od první minuty s ním hráli vyrovnanou partii. Hned na začátku se Kohoutům naskytla poměrně dobrá příležitost, zkrácenou přesilovku pět na tři se jim však využít nepodařilo. I nadále trávili v útočném pásmu více času Hanáci, Hamerlík v brance Třince však nemusel čelit žádné větší gólové šanci.

Následně si hru v početní výhodě mohli vyzkoušet i hráči Třince, Vošvrda však také dokázal všem útokům silného soka odolat. Mora svého soupeře výrazně přestřílela, gólově se ale dokázali prosadit hokejisté prvního celku extraligy. V 17. minutě našel Polanský přesnou nahrávkou zpoza branky obránce Josefa Hrabala, který střelou z první prostřelil domácího gólmana.

Hned zkraje druhého dějství mohl vyrovnat slovenský útočník Dávid Buc, jenže jeho střele z blízkosti třinecké branky šla jen těsně vedle. Postupem času však začal iniciativu hry přebírat Třinec, z čehož plynuly šance a posléze i góly. Od modré čáry napřáhl David Nosek a jeho střela zamířila do horního rohu domácí klece.

Čtyři minuty před koncem druhého dějství měli Kohouti k dispozici ideální příležitost na snížen, minutu a dvanáct vteřin totiž hráli v dvojnásobné početní výhodě. Hamerlík však nemusel vytáhnout žádný těžký zákrok, bylo vidět, že se Hanáci opravdu trápí.

Necelou minut před druhou sirénou se Olomouckým dýchalo ještě hůře. Kapitán Ocelářů Rostislav Klesla se totiž trefil z levého kruhu, a postaral se tak o to, že i třetí gól lídra soutěže obstaral obránce.

Třetí perioda se příliš nelišila od těch předchozích, hrálo se vyrovnaně, ovšem bez větších šancí na obou stranách. Třinec se soustředil hlavně na to, aby nedal Kohoutům více prostoru k vytvoření gólové příležitosti.

V 53. minutě si šel sednout na trestnou lavici Marek Laš a hosté znovu udeřili. Podruhé v zápase se střelecky prosadil Rostislav Klesla, jehož rána od modré čáry zapadla až za Vošvrdova záda. Po čtvrté třinecké brance putoval na střídačku Tomáš Vošvrda, jehož stejně jako v utkání proti Slavii nahradila jednička olomoucké juniorky Jakub Urbisch.

Už se zdálo, že si Kohouti protrpí první zápas na domácím ledě, v němž by nedali ani jednu branku. O prolomení Hamerlíkovy neprůstřelnosti se však postaral Tomáš Rachůnek, jenž si vyměnil puk s Hermanem, položil si brankáře Hamerlíka a zavěsil do odkryté klece.

Hanáci se ještě nevzdali a utkání se snažili ještě pořádně zdramatizovat. Poté, co opustil trestnou lavici Jergl, se Olomoučtí vydali do útoku. Na konci pohledné akce byl nakonec Roman Rác, který po nahrávce Marosze dokázal najít prostor nad levým betonem třineckého gólmana.

Na větší zdramatizování zápas už však Kohoutům čas nezbyl, proto nakonec prohráli popáté v řadě, což se jim v tomto ligovém ročníku ještě nestalo. Třinec vyhrál na Hané 4:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (HC Olomouc): "Je to pro nás další porážka, bohužel teď procházíme sérií proher. Pozitivem tohoto zápasu však bylo, že nasazení a bojovnost byly na úplně jiné úrovni než v předchozích zápasech. Myslím si, že Třinec nebyl lepší, rozhodly však početní výhody. O tom, že utkání bylo vyrovnané, mluví i poměr střel, kterých jsme měli hodně, i když musím říct, že některé nebyly zase tak razantní. Nedíváme se příliš na to, kolikátí jsme. Pokud bychom si před sezónou řekli, že budeme v tuhle dobu bojovat o play-off, brali bychom to. Trápí nás však náš herní projev, který není dobrý. Potřebujeme ale hledat pozitiva. Je pro nás důležité, aby se teď kluci zvedli psychicky."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Hodnotí se mi to pozitivně. Čekali jsme těžké utkání, což se potvrdilo. Věděli jsme o sérii porážek, kterou Olomouc má. Kohouti si ale proti nám vždycky věří, nedají nám nikdy nic zadarmo. Od začátku jsme však šli za třemi body, chtěli jsme se vrátit na vítěznou vlnu. Za přispění našeho brankáře, který nás podržel zejména v první třetině, jsme však střetnutí zvládli. Také nám pomohl čtyřgólový příspěvek od obránců. V první třetině jsme malinko ztráceli, pak jsme za to ale vzali a odvážíme si podle mě zasloužené tři body."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice