Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři si s chutí zastříleli! Slavii nadělili šest branek!

25.11.2014 · Daniel Ježek
Dvacáté čtvrté kolo zaválo třinecké Oceláře do hlavního města, kde se v O2 aréně postavili Slavii Praha. Výsledek zápasu začínal dostávat své obrysy již v úvodní třetině, kterou Slezané vyhráli 3:1. Nakonec čtyřmi přesilovkovými trefami, proměněným trestným střílením a jednou brankou při hře 5 na 5 dokráčeli k výhře 6:2! Oceláři se také vracejí na první příčku tabulky!
24.kolo, úterý 25.11.2014
Slavia Praha
Třinec
2:6
Třetiny: 1:3, 0:2, 1:1  Branky a nahrávky: 12. Poletín (Bednář, Vlasák), 45. Tomica (Veselý) – 6. Hrňa (Klepiš, Roth), 8. Hrňa (Orsava, Klepiš), 11. Dravecký (TS), 23. Orsava (Doudera, Roth), 30. Klepiš (Trončinský), 53. M. Růžička (Roth, Jašek). Rozhodčí: Fraňo, Souček – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 804. Střely na branku: 22:34. Zblokované střely: 11:11. Hity: 9:7. Vhazování: 24:36. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6.  
Svoboda (33. Furch) – Barák, Kolařík, Holub, Valach, König, Růžička, Knot – Tomica, Vlasák, Bednář – Sklenář, Divíšek, Klhůfek – Doležal, Vas, János – Micka, Poletín, Veselý.
Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, Trončinský, Nosek, Doudera, Matyáš, Galvas – Orsava, Rákos, Hrňa – Adamský, Polanský, Klepiš – Rufer, Žejdl, Dravecký – Matuš, Růžička, Jašek.

Komentář k zápasu

Třinec vstoupil do utkání o poznání aktivněji než Slavia. Po pár minutách hry si hosté vynutili faul v obranné třetině sešívaných a následnou přesilovku dokázali patřičně zužitkovat. Oceláři se během početní výhody usadili před Svobodou, na modré si vyměnili kotouč Klepiš a Roth, přičemž první jmenovaný našel v kruhu pro vhazování Erika Hrňu, který zakončoval do poodkryté Svobodovy branky.

Netrvalo dlouho a Slezané zvýšili na 2:0. Orsava ukořistil puk ve středním pásmu, zavezl ho do útočného pásma, kde se ho ujal Erik Hrňa a z prostoru mezi kruhy vystřelil. Po zásahu domácího brankáře vyletěl kotouč do výšky a nešťastně skončil v bráně za Svobodou.

Asi v polovině první dvacetiminutovky se do samostatného úniku dostal Vladimír Dravecký. Jeden z domácích beků ho ovšem zahákoval a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám faulovaný překvapil strážce domácí svatyně prudkou ránou, a hosté rázem vedli 3:0.

Bláznivá třetina plná gólů pokračovala první přesilovkou svěřenců trenéra Lubiny v zápase. Ti nějakou dobu okupovali území před Hrubcem, což se po chvíli nakonec vyplatilo. Bednář našel na kruhu zcela osamoceného Michala Poletína, který překonal hostujícího brankáře tvrdou střelou.

V úvodu druhé části hráli domácí po Klhůfkově faulu opět ve čtyřech. Třinečtí měli při vlastní početní výhodě velké štěstí. Nejprve se Svobodu pokoušel překonat od modré Roth, jenže jeho střelu i druhý pokus jeho spoluhráče Doudery domácí gólman vyrazil betony, napotřetí se ale ke kotouči dostal Jakub Orsava, který už jen zakončoval do prázdné klece.

Pražané se nechávali v zápase často vylučovat. Zhruba ve třicáté minutě se na trestné lavici objevili hned dva slávisté, a hosté tak měli k dispozici více než minutovou přesilovku 5 na 3. Během ní si vyměnili puk z kruhu na kruh Trončinský a Jakub Klepiš, přičemž právě druhý jmenovaný vystihl okamžik, kdy se Svoboda přemisťoval z jedné strany klece na druhou a střelou z voleje skóroval. Chvíli poté došlo ke střídání brankářů v domácí svatyni, Svobodu nahradil Furch.

Slávisté se pokoušeli ve třetí třetině snížit, a chtěli tak Ocelářům ukázat, že jsou stále ve hře. To se jim povedlo po parádní akci, kdy se po Veselého přihrávce dostal ke kotouči Marek Tomica, který dokázal střelou z mezikruží Hrubce prostřelit.

Hosté zase brzy odskočili sešívaným o čtyři branky. U zadního mantinelu si uzurpoval kotouč Roth a adresoval ho Marku Růžičkovi, jenž číhal před Furchem a umístěnou trefou do růžku zvýšil na 6:2.

V závěru zápasu se již nic důležitého nestalo, Třinec si pohlídal zbytek utkání a po výhře 6:2 si odvezl tři body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (HC Slavia Praha): "Myslím, že na hodnocení není až tak nic těžkého. Utkání bylo kočka s myší, rozhodly naše fauly a přesilové hry soupeře. Pět faulů - pět gólů, a bylo vymalováno! To je z mé strany asi tak všechno, co k tomu můžu říci. Důkladně se připravíme na neděli, na zápas ve Zlíně. To je pro nás stěžejní utkání. Myslím, že dneska od nás nikdo nemohl čekat nějaký luxusní výsledek. Chtěli jsme stejně jako na Spartě hrát dlouho na 0:0, to se nám bohužel rozplynulo v první pětiminutovce. Tím byl ráz zápasu daný."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třince): "Na utkání jsme se pečlivě připravovali. Věděli jsme, že Slavia není v nějakém extra rozpoložení, ale tušili jsme těžký zápas. A houževnatého soupeře, který nedává body zadarmo. Důležitý byl první gól, po němž nám narostla křídla a dostali jsme se do spousty příležitostí. Slavii jsme bombardovali střelami a šancemi, myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Ale mohlo se to vyvíjet jinak, pokud by domácí dali první gól a cítili šanci. Jsme hrozně rádi za tři body."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice