Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři jsou zpět na vítězné vlně, Pardubice porazili 5:2

19.10.2014 · Daniel Ježek
Po prohře se Spartou se Oceláři na vlastním ledě utkali s druhým týmem tabulky, Pardubicemi. Slezané se v úvodní třetině dostali do jednobrankového vedení, hostům se ale povedlo srovnat krok. Ve druhé polovině pak Třinečtí dvěma přesnými trefami šli opět do vedení, které udrželi až do konce zápasu.
14.kolo, neděle 19.10.2014
Třinec
Pardubice
5:2
Třetiny: 1:0, 2:1, 2:1  Branky a nahrávky: 8. Dravecký (Jašek, Klesla), 34. Kreps (Nosek, Dravecký), 40. Polanský (Klesla, Adamský), 47. Roth (Kreps, Polanský), 59. Orsava (Žejdl) – 23. Mojžíš (Marcinko, Semorád), 58. Nahodil (Tybor, Marcinko) . Rozhodčí: Homola, Čech – Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 543. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.  
Hamerlík – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, L. Doudera, Trončinský – Dravecký, Kreps, Jašek – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Cienciala
Kristan – Ščotka, Čáslava (C), Benák (A), Havlík, Píša, Mojžíš, Gregorc – Sýkora (A), Špaček, Zohorna – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Marcinko, Semorád – Endál, Kaut, Voženílek – Moučka

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl lepší ze strany domácího celku. Oceláři v úvodních minutách zaměstnávali brankáře Kristana, hostující gólman ale do osmé minuty držel neprůstřelnost. Odměnou za aktivní vstup do utkání domácím byla první branka. Lukáš Jašek před brankovištěm vybojoval puk pro Vladimíra Draveckého, který kličkou do bekhendu překonal dosud bezchybného Kristana.

Hned vzápětí mohl Třinec vyhrávat již o dvě branky, střela Adamského, ani dorážka Irgla ale úspěšná nebyla. Pardubice se ke slovu poprvé přihlásily v deváté minutě, nápor hostujícího celku zakončila dělovka Čáslavy, kterou ale Hamerlík dokázal vyrazit. Východočeši si hned poté zahráli první přesilovku, ta se jim ale vůbec nepovedla.

Závěr první dvacetiminutovky ještě přinesl dvě slibné šance domácího celku. Zbyněk Irgl se prodral kolem bránícího Mojžíše, Kristana ale nepřekonal. V samotném závěru periody pak Adamský v oslabení využil Čáslavovo zaváhání, tváří v tvář Kristanovi ale neuspěl.

To vstup do druhé třetiny se lépe povedl Pardubicím. Z prostředního dějství se neodehrály ani tři minuty a skóre bylo srovnáno. Tomáš Mojžíš zachytil na modré puk, nijak se nerozpakoval a napálil ho na bránu. Hamerlík byl bezmocný – 1:1. Hosté byli i nadále aktivnějším týmem, pokusy Ščotky, Mojžíše nebo Špačka se neujaly.

Oceláři se pořádně do hry dostali až po uplynutí poloviny zápasu, pomohla jim k tomu krátká přesilovka pěti proti třem. Tu sice domácí hráči využít nedokázali, při následné hře ve čtyřech na obou stranách se už ale radovali. Dravecký předložil puk Noskovi, ten od modré vypálil na Kristana. Dráhu letu puku ještě šikovně tečoval Kamil Kreps, pardubický brankář byl bez šance.

Oceláři se druhou brankou vrátili ke kormidlu a udávali tempo hry. Početní výhodu z šestatřicáté minuty sice ještě využít nedokázali, radost třineckého publika ale mohla vypuknout v poslední minutě druhé periody. Třetí branka domácího týmu se na chlup podobala té druhé, Kleslovo nahození od modré před Kristanem tečoval Jiří Polanský - 3:1.

Dvoubrankové vedení ale domácím nestačilo. Oceláři se po vyrovnaných minutách ze začátku třetí třetiny dokázali počtvrté prosadit. Pardubice doplatily na špatné střídání, z dvouminutového trestu uplynuly jen tři vteřiny a Slezané se radovali. Kotouč po buly putoval od Polanského přes Krepse až k Vladimíru Rothovi, který pumelicí z první propálil bezmocného Kristana – 4:1.

Diváci ve slušně zaplněné WERK ARENĚ ještě v samotném závěru zápasu viděli dvě branky. Hostům se nejprve v osmapadesáté minutě povedlo zásluhou trefy Lukáše Nahodila snížit na rozdíl dvou branek, v následující pardubické power-play ale Oceláři pečetili svou výhru. Jakub Orsava zavezl puk do prázdné branky a stanovil tak celkové skóre na 5:2 pro domácí tým.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Pro nás to byl šestibodový zápas. Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, všechno záleželo od první branky. Góly jsme vsítili po tečích, jsme také rádi za branku v přesilovce, což u nás není zvykem. Za tři body jsme velmi rádi, zápas ale stejně tak mohl skončit výhrou Pardubic.

Zdeněk Venera (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Třinec potvrdil svou výbornou formu, hrál velmi dobře. Nejlepší fáze utkání z našeho pohledu byla první polovina druhé třetiny. Povedlo se nám srovnat, měli i několik šancí. Domácí pak ale odskočili na rozdíl dvou gólů a nám bylo jasné, že se to bude těžko otáčet. Třinec zaslouženě vyhrál, byl agresivnější před bránou a efektivnější v koncovce.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice