Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Osmá výhra v řadě, opět s čistým štítem!

14.10.2014 · Daniel Ježek
Po výhře se Slavií se Oceláři přesunuli do nedalekého Zlína, kde se postavili trápícím se mistrům. Po bezbrankové první třetině se rozjela třinecká mašina a čtyřmi brankami rozhodla o vítězi. Peter Hamerlík má první nulu sezóny, Oceláři dvakrát skórovali v oslabení.
12.kolo, úterý 14.10.2014
Zlín
Třinec
0:4
Třetiny: 0:0, 0:2, 0:2  Branky a nahrávky: 28. Rufer (Linhart, Kreps), 31. Adamský, 41. Orsava (Adamský, Galvas), 57. Irgl (Polanský, Nosek). Rozhodčí: Hribik, Mrkva – Bryška, Skopal. Vyloučení: 7:7, navíc Linhart, Rákos (oba TRI) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 3 603. Střely na branku: 17:40. Průběh utkání: 0:4.  
Kašík – Marušák, Horák, Tesařík, Urbanec, Řezníček, Kotvan – Ondráček, Leška, Köhler – Okál, Čajánek, Veselý – Šťastný, Holík, Říčka – Balaštík, Sedláček, Čech.
Hamerlík – Klesla, Roth, Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Kreps, Rufer – Adamský, Polanský, Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu mezi úřadujícím mistrem a aktuálním lídrem tabulky se nesl v poměrně nervózním duchu. První část hry byla především ve znamení prohřešků proti pravidlům, rozhodčí v této třetině rozdali celkem 32 trestných minut. Zlínští se v sedmé minutě dostali ke své první početní výhodě, ze svého tlaku ale nic vytěžit nedokázali. Nejblíže ke skórování byl Balaštík, jeho pokus ale Hamerlík dokázal zastavit.

Oceláři se poprvé ke slovu přihlásili na konci desáté minuty, dorážky Irgla ale úspěšné nebyly. Za dalších čtyřicet vteřin se za třineckou obranu dostal Ondráček, ani on ale nenašel recept na překonání soupeřova brankáře. Domácí pak hráli v rychlém sledu za sebou dvě přesilovky, ani jedna se jim ale nepovedla. A když se na konci třetiny v početní výhodě neprosadili ani Oceláři, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

To prostřední dvacetiminutovka už branky přinesla. V pětadvacáté minutě se domácí dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Okál před brankou hledal Holíka, letící puk ale dokázal zastavit kapitán Klesla. Oceláři sice pak nedokázali využít přesilovku, minutu po jejím skončení už se ale radovali. Pohlednou kombinaci na jeden dotek přesnou tečí zakončil Adam Rufer.

Hned vzápětí mohl srovnat Sedláček, jeho teč Urbancovy střely ale našla jen připraveného Hamerlíka. Chvíli po skončení první poloviny zápasu se Zlínští dostali k početní výhodě, ta se jim ale vůbec nepovedla. Nejen, že domácí nedokázali překonat třineckou defenzívu, sami navíc museli lovit puk z branky. Martin Adamský dokázal využít Marušákovo zaváhání, tváří v tvář Kašíkovi se pak nemýlil – 0:2. Před koncem druhé periody ještě třinecké vedení mohl navýšit Žejdl, jeho rána z přesilovka ale přesná nebyla.

Hned v úvodu poslední třetiny dostali Oceláři k dispozici svou největší zbraň – oslabení. Jakub Orsava využil další hrubky domácí obrany, natlačil se před Kašíka, kterého kličkou do forhendu propálil potřetí.

Ševcům se nedařilo vůbec nic. Když už se domácí hokejisté dostali k zakončení, ztroskotali na pozorně chytajícím Hamerlíkovi. Příkladem může být nahození Urbance, se kterým neměl třinecký brankář sebemenší problémy. To pokusy Ocelářů byly mnohem nebezpečnější. Ve čtyřicáté osmé minutě mohl třinecké vedení navýšit Rákos, recept na překonání Kašíka ale nenašel.

Už se zdálo, že zápas skončí třígólovým vítězstvím hostujícího celku, pak se ale Oceláři dostali ke své šesté přesilovce, kterou dokázali zužitkovat. Dravecký sice ještě pálil nad, za další minutu už se hráči s dráčkem na prsou radovali. V nepřehledné skrumáži před Kašíkem se nejlépe zorientoval Zbyněk Irgl a počtvrté dotlačil puk za záda domácího brankáře.

Berani se v závěru ani neodhodlali k většímu tlaku a snaze o vstřelení čestné branky, Peteru Hamerlíkovi tak nic nebránilo k zapsání první nuly v sezóně. Zlín – Třinec 0:4.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): Když v současné době chcete bodovat s Třincem, musíte především využívat přesilové hry. Je velký luxus, když dostanete při vlastní přesilovce dva góly. Jak se Třinec dostal do vedení, tak bylo při jeho současné formě hodně těžké s ním hrát. Mají za sebou hodně výher a hráči mají sebevědomí. Ve hře pět na pět jsme soupeři stačili, ale při přesilovkách, našich i jejich, jsme zápas ztratili.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Na utkání jsme se připravovali poctivě, protože jsme věděli, že Zlín je mužstvo, které si na nás hodně věří. Čekali jsme opravdu tuhý boj. Neočekávali jsme, že budeme v první třetině hrát tolik v oslabení. Říkal jsem hráčům, ať si na to dávají pozor, ale naštěstí se nám je podařilo ubránit. To si myslím, že byl základ úspěchu. V druhé třetině jsme už za to vzali a domácí měli velké problémy s naší rychlostí. Přestříleli jsme je, sehráli jsme výborná oslabení, ve kterých jsme dali dva góly a to zápas převážilo na naší stranu. Ve třetí třetině jsme dobře bránili a nedovolili domácím žádnou vážnější šanci, takže si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice