Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři vynulovali Liberec, domů se vracejí se třemi body!

21.09.2014 · Daniel Ježek, Dominik Jakubec
V pátém kole se Třinečtí představili na severu Čech, kde se střetli s libereckými Bílými Tygry. Po bezbrankové první třetině se v následujících periodách prosadili jen Oceláři, po výsledku 3:0 se do Slezska vracejí se třemi body. Čisté konto zaznamenal Šimon Hrubec, vítěznou trefu obstaral Vladimír Dravecký, pro něhož to byla první branka v extralize.
5.kolo, neděle 21.9.2014
Liberec
Třinec
0:3
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 31. Dravecký (Klesla, Orsava), 48. Irgl (Roth, Polanský), 53. Roth (Orsava, Dravecký) . Rozhodčí: Hribik, Smitka – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:10. Bez využití. Diváci: 4 259. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 0:3.  
Lašák – Šimek, Škoula, Derner, Gřegořek, Voráček, Vitásek – Krenželok, Vampola, Bartek (C) – Bulíř, Filippi, Bakoš – Jelínek, Bulík, Valský – Jonák, Mikyska, Jass
Hrubec – Klesla (C), Roth, Doudera, Nosek, Linhart, Galvas, Trončinský – Žejdl, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský, Irgl – Orsava, Matuš, Dravecký – Cienciala, Kindl, Chmielewski

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve velmi svižném tempu. Domácí se chvílemi zdáli být aktivnějším týmem, jejich snažení ale shazovala nepřesnost v jejich rozehrávce. Do první opravdu gólové šance zápasu se tak dostali hosté po více než deseti minutách hry. V přesilovce se před Lašáka natlačil Zbyněk Irgl, liberecký brankář ale s trochou štěstí dokázal jak jeho pokus, tak následnou dorážku Adamského zlikvidovat.

Trochu nenápadně zahrozili stále ještě při stejném trestu Petra Gřegořka také Bílí Tygři. Váhajícího Šimona Hrubce obral o puk Petr Vampola a třinecký strážce svatyně měl co dělat, aby se do klece vrátil včas a zabránil tak Vampolovi ve skórování. Blízko otevření gólového účtu byl v první třetině také Orsava, jehož skrytou střelu Lašák pouze lehce tečoval těsně vedle své pravé tyče, nakonec se ale i přes ofenzivní podívanou šlo do kabin za bezbrankového stavu.

V úvodu druhého dějství dostal po samostatném úniku a háčku Davida Noska možnost zahrávat trestné střílení Tomáš Filippi. Ten si sice při nájezdu rozhýbal gólmana Hrubce, nakonec ale nadějným pokusem zamířil těsně nad. Na gól si tak museli diváci v Tipsport aréně počkat až do 31. minuty. Orsavu sice ještě Ján Lašák vychytal, na dorážku Vladimíra Draveckého už byl ale krátký a hosté se tak ujali vedení.

Tygři se snažili vyrovnat a jako ideální příležitost se nabízela přesilová hra po faulu Marka Trončinského. V té si sice Liberec vytvořil velký tlak, ani ten se ale nedařilo přetavit v gól. I nadále byli sice domácí u puku častěji, Šimon Hrubec byl ale i při šancích Bakoše nebo Valského stále neoblomný a s čistým kontem vstupoval také do třetí dvacetiminutovky.

Velmi podobný scénář se opakoval i v jejím úvodu. Nabídku ke skórování měl na holi například Tomáš Bulík, který ale zblízka vylámal zuby na bezchybném Hrubcovi. A ukázalo se otřepané sportovní pravidlo – nedáš, dostaneš. Z protiútoku předvedli Třinečtí přesnou souhru, na jejímž konci stál navrátilec do extraligy Zbyněk Irgl a zvýšil náskok svého týmu.

Akcie Libereckých šly prudce dolů o pět minut později, když jejich ztráta narostla už na tři branky. Precizně provedenou akci tři na dva zakončoval Vladimír Roth a přesnou pumelicí pod víko nedal Lašákovi sebemenší šanci. Na domácích byla od té doby vidět nervozita, která se projevila například na chabé souhře při minutu a půl dlouhé přesilovce pět na tři. V samotném závěru si již žádnou větší příležitost ke korekci skóre vytvořit nedokázali a podlehli tak Ocelářům 0:3.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Bílí Tygři Liberec): "Soupeř určitě vyhrál zaslouženě. My jsme věděli, že Třinec po dvou porážkách bude hladový a čeká nás tak těžký zápas. Oceláři mají silné mužstvo, a v utkání se to potvrdilo. Mrzí mě první inkasovaná branka, kdy nás přetlačili na brankovišti a naklonili si tak výhodu na svou stranu. Když potom nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát."

Jiří Kalous (Oceláři Třinec): "Bylo to velmi těžké a úporné utkání. Dlouho to však bylo pouze o jednu branku. My jsme byli šťastnější v koncovce, dostali jsme se do vedení a šance Liberce jsme pak ubránili. V krizových momentech nás podržel Šimon Hrubec. Pro nás to jsou tři nesmírně cenné body."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice