Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinecké galapředstavení nabídlo jak obrat, tak hattrick Polanského

24.09.2013 · Tomáš Vacho
Třinečtí fanoušci, kteří dnes dorazili do Werk Arény, sledovali nejprve nevídané trápení Ocelářů, kteří prohrávali již o dvě branky, aby následně aplaudovali skvělému obratu, o který se postaral nejen Jiří Polanský svým hattrickem.
5., úterý 24.9.2013
Třinec
Chomutov
6:4
Třetiny: 0:0, 4:3, 2:1  Branky a nahrávky: 31. Polanský (Růžička), 34. Polanský (Adamský), 35. Bonk (Růžička, Hrabal), 38. Polanský (Adamský), 44. Krejčí (Rufer, Růžička), 60. Adamský – 23. Divíšek (Bartečko, Pulpán), 25. Svoboda (Bartečko), 39. Divíšek (Bartečko, Pulpán), 55. Hruška (Hřebejk). Rozhodčí: Hradil, Šír – Tošenovjan, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3124. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.  
Hrubec – Linhart, Hrabal, Galvas, Zíb, Roupec, Krejčí, Kania – Rákos, Bonk, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Gorškov – Varaďa, Peterek, Zagrapan – Rufer, Marek Růžička, Matuš
Kostúr – Lakos, Malec, Šulák, Pulpán, Kučný, Bartejs, Mazanec – Balej, Bartečko, Jaroslav Svoboda – D. Hruška, Divíšek, Hromas – Hřebejk, Sikora, Šagát – Kaše, Kämpf, Račuk

Komentář k zápasu

Domácí, kteří nastoupili bez chybějícího Rotha, začali parádně – již ve čtvrté minutě mohli zásluhou Adamského otevřít skóre, jenže domácí třiaosmdesátka po střele z úniku rozezvučela pouze břevno Kostúrovy klece.

Hosté z Chomutova s odpovědí nečekali moc dlouho a v šesté minutě se blýskli ofenzivní smrští, ve které se největšími šancemi prezentoval nejprve Hřebejk a po něm i Kučný, jenže při třineckém brankáři stálo štěstí.

Oceláři měli v první třetině možnost sehrát dvě přesilové hry, jenže Piráti obě s přehledem ubránili, ba co víc – v konečném součtu prvního dějství soupeře přestříleli a obecně působili aktivnějším dojmem.

Chvíli před první sirénou vyrazil do útoku domácí Gorškov, který osamocen před Kostúrem správně zvolil ofenzivní blafák, jenže slovenský strážce chomutovské svatyě vytasil bravurní zákrok holí a skóre se ani tentokrát neměnilo.

Pokud si po první třetině někdo stěžoval na brankově chudé utkání, pak stačilo počkat na třetinu druhou, ve které padlo celkem sedm branek.

Skóre otevřel hostující Tomáš Divíšek ve třiadvacáté minutě, chvíli po něm se trefil i jeho spoluhráč Jaroslav Svoboda a s Třincem bylo zle.

Jenže Oceláři nahodili svůj brankostroj na plný výkon a v rozmezí od jednatřicáté do osmatřicáté minuty nasázeli soupeři čtyři branky a dokonali tak nebývalý obrat.

O jeden gól se postaral Radek Bonk, zbylé tři zařídil Jiří Polanský a dovršil tak hattrick.

Chomutov ještě do konce druhé periody stihnul korigovat na jednobrankový rozdíl a to díky druhé trefě Tomáše Divíška z devětatřicáté minuty.

Jenže úvod posledního dějství opět patřil domácím, kteří čtyři minuty po jeho začátku znovu odskočili na rozdíl dvou branek, premiérovou extraligovou trefou v kariéře se prosadil Daniel Krejčí.

A když už se zdálo, že utkání se již jen dohrává, vzal si puk David Hruška, který předvedl jak rychlé má ruce a opět snížil na nejtěsnější rozdíl.

Severočeši ale již nedokázali seskupit poslední síly a závěrečný tlak se nekonal. Naopak přišla pojistka domácích, když Martin Adamský dobruslil vyhození Hrabala a uzavřel gólový výpis zápasu.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Třinec): "Byl to velmi těžký zápas, urputný soupeř nám nedal ani centimetr zadarmo. Jsme rádi, že i za nepříznivého stavu 0:2 jsme se dokázali dostat do hry a získat tři body. Skvělý den měl Jirka Polanský, který dal hattrick. Poděkování ale zaslouží celý tým za to, že se nepoložil."

Jiří Čelanský (Chomutov): "Jeli jsme sem s cílem bodovat, protože první kola ukázala, že ani domácí nejsou v optimální formě. Dostali jsme se brzy do vedení 2:0, ale krátce po naší přesilovce jsme inkasovali na 2:1 a domácí jsme dostali do tlaku. Náš výpadek po prvním gólu byl bohužel obrovský, domácí otočili na 4:2. Potom jsme sice ukázali morálku, ale bohužel to nestačilo."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice