Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Plzeňské prokletí prolomeno, Oceláři vítězí v prodloužení!

10.01.2013 · Martin Stebel
Bravo! Oceláři i nadále pokračují v pravidelném bodovém přísunu a tentokrát loupili na ledě aktuálního lídra z Plzně. Na západě Čech zvítězili v nastaveném čase 3:2. Branky Slezanů zaznamenali Martin Adamský a dvakrát Jiří Polanský, jenž byl zároveň i autorem vítězné trefy!
39.kolo, čtvrtek 10.1.2013
Plzeň
Třinec
2:3p
Třetiny: 1:1, 1:0, 0:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 6. Pletka (Kovář), 33. Pletka (Vlasák, Hanzlík) - 19. Adamský (Lojek, Klouček), 51. Polanský (Adamský), 62. Polanský (Adamský). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Horinek, Pešek. Vyloučení: 6:6, navíc Dvořák 10 min OT. Využití: 1:0. Diváci: 4772. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3. 
Svoboda - Frolo, Jeřábek, St.Pierre, Hanzlík, Růžička, Mozík, Boháč - Balej, Vlasák, Straka, Kašpařík, Lev, Kovář, Holweg, Dvořák, Vlček, Gulaš, Johnson, Pletka
Hrubec - Roth, Galvas, Zíb, Hrabal, Lojek, Klouček, Ovčačík, Kania – Růžička, Peterek, Varaďa - Klimenta, Polanský, Adamský - Orsava, Rákos, Květoň - Hrňa, Matuš, Hampl

Komentář k zápasu

První vážnější šanci zápasu si vypracovali hosté, když se na levém kruhu až před Svobodu protlačil Orsava, ovšem na domácím gólmanovi pohořel. To indiáni z první tutovky udeřili. Kovář krásnou zadovkou zpoza branky nalezl mezi kruhy Václava Pletku, jehož nedůrazně bránil Lojek a plzeňský střelec bez problémů zavěsil do vzdálenějšího růžku - 1:0! Za hosty mohl odpovědět znovu Orsava, který do útočného pásma doslova vlétl, Svoboda sklapl betony včas. Ještě blíže byl k vyrovnání vzápětí Klimenta, jeho pokus z levého kruhu zhatila pravá tyč. Na druhé straně si vybruslil od mantinelu až před Hrubce Balej, další zářez Západočechů ale nepřidal. Podobně jako za moment Straka, jehož střela z mezikruží byla sražena nad. Když už se zdálo, že si modrobílí těsný náskok přenesou do další části, ujel všem Martin Adamský a rychlou kličkou se zakončením mezi betony rozvlnil síť - 1:1!

Druhá třetina započala velkou šancí Květoně, který osamocen mezi kruhy nastřelil břevno. Ve stejné pozici se za pár minut zjevil i Polanský, bekhendem však minul. Stejně jako Adamský, který se podruhé v zápase zjevil za plzeňskou obranou. Před polovinou duelu se Ocelářům naskytla půlminutová dvojnásobná přesilovka, ovšem domácí nepustili svého soka k ani jedné střele. Naopak sami zahrozili, když Hollweg nebezpečně tečoval nabídku Frola od modré. Po chvilce mohl vrátit na hokejky indiánů vedení Hanzlík, který si sjel na levý kruh, Hrubec byl proti. Následně se v rychlé sledu vyfauloval Varaďa s Květoněm a zvýhodněnou početní výhodu dostali i Západočeši. Škodováci se nedali dlouze přemlouvat a brzy se dorážkou na brankovišti prosadil znovu Václav Pletka – 2:1! Potrestaný mohl být nakonec i druhý prohřešek, ovšem Gulaše z mezikruží hostující gólman vychytal. Když pak v závěru Adamský ani nadvakrát neuspěl z levého kruhu a následnou dorážkou, těšili se fanoušci o přestávce z těsného vedení.

Poslední dvacetiminutovka mohla brzy přinést hattrick, ovšem Pletka tečí před Hrubcem neuspěl. Na druhé straně si sjel mezi kruhy Zíb, ale svou dělovku namířil pouze do hrudi Svobody. Ten se musel vyznamenat i proti tvrdé střele Adamského z mezikruží. Vše pak vzal na sebe Jiří Polanský, který skvělé sólo dotáhl do vyrovnání - 2:2! A pro domácí mohlo být ještě hůř. Adamský předvedl podobný výpad, ale kličkou do bekhendu branku minul. V prodloužení nejprve měl další šanci na hattrick Pletka, ale sám před Hrubcem přestřelil. Nedáš – dostaneš. Z protiútoku se prohnal před Svobodu Adamský a jeho pokus dorazil Jiří Polanský- 2:3!

Ohlasy trenérů

Michal Straka (Plzeň): "V posledních zápasech nehrajeme dobře. Nemáme dobrý pohyb a prohráváme osobní souboje. Jediné pozitivum z dnešního utkání byl výkon gólmana Svobody. Také nám pomohla využitá přesilovka. Na každý tým v sezoně sedne krize a my se v ní bohužel asi právě nacházíme. V kabině jsme si to vysvětlovali. Za bod jsme spokojeni. Na rozhodující gól Třince v prodloužení se nechceme vymlouvat. Marušák nenastoupil, protože jednáme o jeho výměně do jiného týmu. Naopak zkoušíme šikovného Vlčka z Písku."

Josef Turek (Třinec): "Oba týmy si vytvořily plno šancí, ale skvěle zachytali oba gólmani. V první třetině jsme dali snad dvě tyčky. Ve třetí třetině jsme byli lepší a ten druhý bod jsme si zasloužili. Už dlouhodobě se nám v Plzni nedařilo, takže jsme rádi za výhru po prodloužení. Chtěl bych za výkon pochválit celý tým. Extrémně se dařilo dvojici Adamský, Polanský a chtěl bych vyzdvihnout i Peterka s Varaďou. Nasazení Růžičky do hry jsme nechali na něm. Cítil se v pohodě, takže se rozhodl hrát."
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec