Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři doma opět vítězní, šesti góly potopili Vervu!

23.11.2012 · Daniel Ježek
Slezané se po dvou zastávkách na venkovních kluzištích vrátili před vlastní publikum. A byl to návrat vítězný! Utkání plné zvratů ve skóre skončilo výsledkem 6:3 pro domácí hokejisty. Největší zásluhu na třech bodech má Václav Varaďa, který v utkání zaznamenal čtyři kanadské body.
24.kolo, pátek 23.11.2012
Třinec
Litvínov
6:3
Třetiny: 2:3, 2:0, 2:0  Branky a nahrávky: 6. Zagrapan (Varaďa, Roth), 8. Varaďa (Růžička M.), 33. Hrabal (Varaďa, Zagrapan), 37. Růžička M. (Varaďa, Zagrapan), 52. Polanský (Rákos), 58. Klimenta (Polanský) - 13. Kubinčák (Hübl), 17. Černý (Kousalík), 19. Kubát (Majdan, Hübl). Rozhodčí: Husička, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3436. Střely na branku: 34:41. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 6:3.  
Hamerlík (od 17. min Hrubec) - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Klouček, Ovčačík, Lojek, Bezuška - M. Růžička, Zagrapan, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Rákos, Klimenta, Polanský - Orsava, Podešva, Hrňa
Francouz - Posmyk, Kousalík, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Kubát. Holub - Majdan, Hübl, Kubinčák - Martynek, Hanzl, Trávníček - Martin Frolík, J. Černý, R. Pšurný - Jurčík, Rapáč, Baláž.

Komentář k zápasu

Utkání mezi šestými Oceláři a pátým Litvínovem, hrané mezi mantinely Werk arény, dokázali do vítězného konce dotáhnout domácí Slezané. Cesta za třemi body ale nebyla vůbec jednoduchá.

Vstup do zápasu měli lepší Třinečtí, kteří se do osmé minuty dokázali dostat do dvoubrankového vedení. Skóre nejprve v přesilovce otevřel Marek Zagrapan, o tři minuty později ho napodobil Václav Varaďa, který důrazným způsobem na brankovišti dotlačil kotouč za Francouzova záda.

Zlomovým momentem první třetiny mohla být akce Růžičky, který svou střelou jen orazítkoval tyč. Hosté se poté dostali do tempa, přineslo jim to vyrovnání a následný obrat průběžného stavu. Hamerlíka nejprve ve třinácté minutě překonal Vojtěch Kubinčák, za pět minut svého parťáka napodobil Jakub Černý.

Třinecký lodivod Turek se na nepříznivou situaci rozhodl reagovat změnou brankářů. Do branky se postavil Šimon Hrubec, ten ale své čisté konto udržel jen dvě minuty. Poté jej překonal Karel Kubát, který poslal Vervu do vedení. Severočeši vstoupili aktivně také do druhé dvacetiminutovky a ve dvaadvacáté minutě mohli navýšit své vedení. Po faulu Peterka se Michal Trávníček rozjel k trestnému střílení, narazil však na pohotového Hrubce.

Pokud se v první třetině dalo považovat za bod zlomu Růžičkovu tyčku, ve druhém dějství to byl právě Trávníčkův nájezd. Oceláři poté přidali na obrátkách, to jim nejprve přineslo srovnání, v závěru prostřední dvacetiminutovky pak vedení. Na 3:3 v přesilovce srovnával Josef Hrabal, který propálil Francouze od modré.

Za další čtyři minuty se Werk aréna radovala znovu. Martin Růžička se dostal ke kotouči, na konci jeho akce byla střela do odkryté branky a vedení Ocelářů 4:3.

Do závěrečné periody vstupovali domácí s jednobrankovým vedením, to si nakonec dokázali pohlídat a navíc přidat dvě uklidňující branky. Na 5:3 zvyšoval Jiří Polanský, který dokázal využít zmatků před hostující brankou a doklepnout volný kotouč.

Šestý zářez ještě v závěru přidal Tomáš Klimenta, jenž upravil na konečné skóre: Oceláři – Verva 6:3.

Ohlasy trenérů

Josef Turek (Oceláři Třinec): Začali jsme dobře, ale pak jsme spadli do takového stavu, kdy jsme si mysleli, že je hotovo. A místo toho jsme třikrát inkasovali. Něco jsme si k tomu o přestávce řekli, hru jsme stáhli na tři pětky, šli jsme do nich a to se vyplatilo. Podařilo se nám otočit skóre. Ve třetí třetině jsme to už drželi ve své moci. Povedlo se nám i střídání s brankáři. Bylo dobře, že jsme se ke změně odhodlali tak brzo. Šimon Hrubec dochytal zápas výborně.

Vladimír Jeřábek (Verva Litvínov): Zaspali jsme začátek, nebyli jsme důrazní, jak vepředu v zakončení, tak kolem naší branky. Dostali jsme branky z dorážky, pak jsme zápas otočili. Zlomový okamžik nastal ve druhé třetině, měli jsme dvě gólovky na 4:2. Ty jsme neproměnili a začali jsme hrozně lítat, hráli jsme nahoru dolů a to se s Třincem nemůže. Udělali jsme hloupé chyby, soupeř to otočil a pak už to bylo těžké lámat.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice