Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři mají další tři body. Vyhráli v Litvínově!

12.10.2012 · Luboš Olszar
Třinečtí berou další tři body po výhře 4:1 nad Litvínovem! Velmi vyrovnaný duel zlomili Oceláři v závěru druhé třetiny třemi slepenými góly. Gólem a dvěma asistencemi pomohl svému týmu k výhře Martin Růžička.
11.kolo, pátek 12.10.2012
Litvínov
Třinec
1:4
Třetiny: 1:1, 0:3, 0:0  Branky a nahrávky: 7. Hübl (Lukeš) - 4. Hrabal (Růžička), 33. Orsava (Hrňa, Zagrapan), 34. Růžička (Bonk, Varaďa), 38. Roth (Růžička, Varaďa) Rozhodčí: Šindler a Fraňo Vyloučení: 5:3, navíc Galvas (T)zaviněné TS-Ručinský neproměnil Využití: 0:1 Oslabení: 0:0 Diváci: 3970 
Francouz – Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, Gula, Zeman, K. Černý – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček - Černý, Baláž, Ručinský - Rapáč, Pšurný, Frolík, Kubinčák. Připraven Franěk
Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Klouček, Lojek, Ovčačík - Růžička, Bonk, Varaďa - Adamský, Peterek, Květoň - Klimenta, Polanský, Rákos - Orsava, Hrňa, Zagrapan

Komentář k zápasu

Domácí už mohli poprvé nasadit do hry obránce Zemana, po pauze se v Zápise o utkání objevil také Kubinčák.

Verva proti první formaci Ocelářů začala s Hanzlovou pětkou. První ohrozil Hamerlíka Kubát, ale hodně nadějně vypadala Rapáčova palebná pozice z pravého kruhu ve třetí minutě, kotouč skončil mimo tři tyče. Chvíli na to musel ven za vysokou hůl Frolík a za 16 vteřin přesilovku Ocelářů využil ranou od modré obránce Hrabal.

V šesté minutě prolétl po pravém křídle Růžička, Francouzova lapačka byla však na místě. Ale v sedmé spadli u modré čáry hned dva třinečtí hráči, do šance si vybruslil Lukeš a akci zblízka už do odkryté klece dokončil Hübl, 1:1.

V osmé minutě mohl dokonat obrat skóre Rapáč, Hamerlík puk vyrazil betonem. Po devíti minutách těsně minul levou tyč Hanzl a celý stadión se zlepšeným výkonem svých hráčů nechal strhnout k potlesku.

Hosté odpověděli závarem před Francouzovou klecí, jejímu strážci se podařilo puk přikleknout. Vyloučení Holuba už Litvínov ubránit dokázal. Pět minut před první sirénou pronikl před branku Slezanů Kubát, dorážel vlastní střelu a byl při tom faulován Adamským. Pěknou možnost měl Ručinský, Verva protivníka tlačila, stav se ale nezměnil. Poslední vážné slovo před přestávkou měl Varaďa, jeho rána byla zblokována.

Druhé dějství nabídlo po jedné nebezpečné situaci na každé straně, pak Francouz máchl rukou proti Orsavově švihu a našel puk v lapačce, vychytal i Zíba. Ve 4. minutě se krásně uvolnil Lukeš, ještě se snažil o přihrávku, ta už ale neprošla. Odpověděl z přečíslení Květoň, Kubát mu však přihrávku na volného spoluhráče dokázal zblokovat. Ve 25. minutě si v pravý čas – v okamžiku střely od modré – najel před branku Ručinský, z dorážky ale bekhendem netrefil, stadión jen zahučel. Za chvíli znovu, to těsně minul vzdálenější tyč Baláž. Aktivitu domácích přerušilo vyloučení Ručinského za hákování. Růžička opět nejel z ledu. Bez efektu. Ale zpětná přihrávka Třince prošla přes dvě třetiny kluziště a ideálně ji dostihl Ručinský. Natlačil se před obránce a… – faul, trestné střílení! Hamrlík Ručinskému střelu mezi betony chytil. Vzápětí pálil Trávníček, na nedostatek práce si nemohl stěžovat ani na druhé straně Francouz, hokej se líbil. Minuty okolo zápasového „poločasu“ patřily aktivnějším Ocelářům, lámal se zápas. Na stranu hostí jej zvrtnul odraz od brusle po centru před branku, 1:2. Gól byl připsán Orsavovi. Litvínov se snažil o rychlou odpověď, Frolíkově ráně chyběly milimetry. Z protiútoku zakončil sice z těžkého úhlu, ale do odkryté klece Růžička, nedáš – dostaneš. Hostům se poprvé prosadila první řada a odskočili o dvě branky, 1:3. Kubinčák, který naskočil do hry později, mohl také snížit, ale zase se trefil produktivní soupeř, pod horní tyčku zavěsil Roth, 1:4.

Že to Krušnohorci ještě zkusí dokumentovalo hned první střídání po změně stran. Majdana fauloval Hrabal. Ze dvou metrů vychytal Hamerlík Martynka. Další obraz hry určoval stav zápasu. Ve 45. minutě si sudí popudili diváky vyloučením Kubinčáka za vražení na hrazení. Francouz si poradil se střelou Květoně a jeho spoluhráči zkoušeli útočit i ve čtyřech, což diváci kvitovali. Dvanáct minut před koncem si potřetí sedl na trestnou lavici Hrabal, po jeho návratu Varaďa, ale druhá výhoda se Vervě příliš nedařila a vyvrcholila faulem Posmyka. Čas běžel a hráči v červenobílém si už otěže utkání vyrvat z rukou nenechali.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (Litvínov): Zápas se lámal ve druhé třetině. Dostali jsme v ní lekci z produktivity. Nabádali jsme hráče, že Třinec má šikovné útočníky a s brejky si dokážou poradit. Jindy jsme vyrovnávali a bodovali, dnes jsme naše šance neproměnili. Kdybych z něčeho branku dali, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Ve třetí třetině to už byla z naší strany trochu křeč, chtěli jsme mermomocí dát gól, ale nevedly se nám ani přesilovky.

Pavel Janků: Podali jsme dnes výborný výkon. Chtěl bych pochválit celý tým. Zvláště druhá a třetí třetina byla z naší strany výborná. Dík patří brankáři Hamerlíkovi, zneškodnil nájezd Ručinského. Kdyby ho domácí proměnili, mohlo to pro nás být složité. Nestalo se a v závěru jsme si zápas výborně pohlídali.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice