Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z Budějovic s jedním bodem. V neděli pokračujeme doma

22.03.2024 · Michal Samiec, foto: Petr Tibitanzl
Ráz utkání číslo čtyři určily první minuty zápasu, kdy se rychle po sobě prosadili Kondelík, Nedomlel a Toman. Toto skóre platilo až do závěrečných minut – Oceláři roztáčeli ofenzivní kola, ale jejich další aktivitu otupila třetí branka z hole Kubíka. Domácí pak skóre pečetili v power play Třince.
ČF4, pátek 22.3.2024
HC Motor České Budějovice
HC Oceláři Třinec
4:1
Budvar aréna
Třetiny: 2:1, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 5. Kondelík (Štencel, Pech), 7. M. Toman (Koláček, Vopelka), 55. Kubík, 59. Ordoš (F. Přikryl, Simon) – 5. Nedomlel (Cienciala, M. Daňo). Rozhodčí: J. Jaroš, Jakub Šindel – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 421 (vyprodáno). Střely na branku: 19:35. Střely mimo: 14:22. Zblokované střely: 15:13. Hity: 3:2. Vhazování: 26:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1. Stav série: 1:3. 
Banes Motor České Budějovice: Hrachovina – Kachyňa, M. Doudera, Pýcha, Štencel, Vráblík, Gulaši, Štich – Gulaš, Kondelík, M. Beránek – Simon, F. Přikryl, Ordoš – Valský, Pech, Kubík – M. Toman, Vopelka, Koláček.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, M. Adámek, Polášek – Martin Růžička, A. Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, M. Daňo – Helewka, P. Vrána, Miloš Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký.

Komentář k zápasu

Ani pro utkání číslo čtyři nemusel trenérský štáb třineckých Ocelářů udělat jakoukoliv úpravu v sestavě. Tým tedy i v odvetě na jihu Čech nastoupil ve stejném složení s Mazancem v zádech a stejnou sestavou hráčů v poli jako v předchozích třech případech. Úvodní minuty byly ve znamení opatrného vyčkávání, nicméně následně padly tři rychlé zásahy už do první komerční přestávky. Na konci čtvrté minuty byl vyloučen Adámek a dorážkou z brankoviště se o půlminutu později prosadil Jáchym Kondelík. Než v Budvar aréně utichla gólová radost, vyrovnal o 16 sekund později Richard Nedomlel – po jeho střele se musel Hrachovina hodně červenat.

Ani vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Na začátku sedmé minuty se střelou z pravého kruhu prosadil Matěj Toman a domácí opět vedli. Následně měli optickou převahu Českobudějovičtí, v největší šanci se z osy kluziště neprosadil Pech. V závěru třetiny ještě došlo k zvedmutí emocí poté, co Štencel zezadu do choulostivých míst zasáhl Daňa. Rozhodčí se po prozkoumání u videa rozhodli udělit pouze menší trest a poněvadž hosté ve velkých šancích Daněm a Voženílkem neuspěli, vedli po první třetině hráči Motoru o gól.

Oceláři sice na začátku druhé třetiny nevyužili zbytek přesilové hry, ale následně stejně mohli vyrovnat. Ve třetí minutě se totiž do úniku sám na Hrachovinu dostal Hudáček, ale minul českobudějovickou branku. Následujících několik minut měl optickou převahu Motor, ale k ničemu to nevedlo. Domácí pak měli šanci v přesilové hře po vyloučení Hrehorčáka, ale Kondelík se před Mazancem vytočil pouze ke střele do tyče. Oceláři si v tomto oslabení připravili také slibné šance – skórovat v nevýhodě mohli Dravecký a posléze i Daňo.

Do šancí se následně tlačil přes Douderu Růžička, na centr do brankoviště od Čacha se natahoval Dravecký. Půldruhé minuty před druhou sirénou došlo před Hrachovinovou brankou k potyčce, v níž se opět potkali aktéři situace z konce úvodní hrací doby – Daňo se Štencelem. O chvíli později šel na trestnou Růžička a do šance se v nevýhodném počtu hráčů na ledě opět tlačili hosté. Čacho s Draveckým postupovali na jediného obránce Motoru, Čacho vzal situaci na sebe, ale na Hrachovinu nevyzrál.

V úvodních minutách třetí části hry se zrovna na vyčkávanou nehrálo. Nejprve se před Mazancem zjevil Valský, ale poslal puk do země nikoho. Na druhé straně promáchl skákající kotouč před prázdnou brankou Hudáček. O chvíl později tentýž hráč po přenechází od Ciencialy do tandemu poslal puk těsně vedle vzdálenější tyče Hrachovinovy branky. V deváté minutě třetí třetiny domácí brankář vyrazil před sebe Ciencialovu střelu a Hudáček bekhendem nechal vyniknout Hrachovinu, završil tím hattrick svých nadějných gólových příležitostí. Následující pasáž kolem poloviny třetí třetiny byli hosté jednoznačně lepší a střelecky aktivnější.

V šancích se objevil opět Hudáček, který najížděl na Hrachovinu z úhlu, o moment později tečoval před brankou nahození od modré Čacho. Pět minut před třetí sirénou další nápor Ocelářů notně otupila chyba v obranném pásmu při rozehrávce, kterou potrestal Adam Kubík. Hned o chvíli později mohl skóre vrátit na jednobrankový rozdíl Hrehorčák, ale po jeho šanci v brankovišti domácího týmu vznikla mela. Tři minuty před koncem třetí části hry – po jedné z dalších rozmíšek před brankovištěm Hrachoviny – si hosté vzali time out a odvolali Mazance na střídačku. Ke gólu se nepropracovali, do prázdné branky pojistil výsledek domácí Jan Ordoš. Konečné skóre – Motor 4, Oceláři 1, stav série je snížen na 3:1 z pohledu třineckého týmu.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Oceláři): “První třetina z naší strany byla nemastná a neslaná, spousta prohraných soubojů. Z toho vyplynul stav 1:2. Druhá a třetí třetina byla z naší strany poměrně slušná. Vytvářeli jsme si střelecké i brankové příležitosti, ale my je neproměnili. S jedním gólem se dá vyhrát, ale dnes nestačil.“

Ladislav Čihák (Motor): „Chtěli jsme do zápasu dobře vstoupit. Dali jsme gól v přesilovce, hned nešťastný dostali. Třetina ale byla z naší strany slušná, ve druhé už jsme prohrávali vhazování, dostali soupeře na koně a ve třetí třetině dělali zbytečné ztráty, které dostávaly soupeře do hry. Třinec rychle otáčel hru, my ale díky Hráškovi a obětavosti celého týmu zůstali v zápase. Jsme rádi za třetí gól, ale musíme se taky poučit. Každopádně jsme rádi, že jedeme do Třince a uděláme všechno pro to, abychom sérii ještě více zdramatizovali a vrátili ji ještě jednou domů.“