Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

První bod čtvrtfinále pro Pardubice

21.03.2023 · Šárka Kolková
Junioři nezvládli první zápas čtvrtfinále a v sérii prohrávají 0:1. Svěřenci trenéra Reného Muchy přitom nezačali špatně, na začátku druhé části jim ale příliš nepomohla branka inkasovaná ve vlastní přesilovce.
ČF1, úterý 21.3.2023
Třinec
Pardubice
2:5
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 2:2, 0:2  Branky a nahrávky: 22. Šilar (Ramik, Hrůzek), 31. Haas (Ramik) – 8. Gromadzki (Štetka, Kalužík), 21. Herčík (Pavlata, Chabada), 24. Pavlata (Fiala), 45. Herčík (Pavlata, Novotný), 49. Herčík (Pavlata, Novotný). Rozhodčí: Koziol, Hranoš – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 31:38. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 73. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5. Stav série: 0:1. 
HC Oceláři Třinec: Král – Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Pánek, Haas, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek
HC Dynamo Pardubice: Matěcha – Vachun, Hebek, Červenka, Tvrdík, Rájek, Koudelka, Chabada – Pavlata, Helikar, Paleček, Tomas, Herčík, Kubíček, Fiala, Burda, Novotný, Kalužík, Štetka, Gromadzki

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivně vstoupili do čtvrtfinále domácí, ale vše se změnilo ve chvíli, když se Pardubicím vlastní vinou zranil Koudelka. To se odrazilo na výkonu hostů, kteří se zvedli a v osmé minutě otevřeli skóre zápasu. Adrian Gromadzki poslal puk do poloprázdné klece. I přesto, že byli hosté víc na puku, nedokázali se dostat ze středního pásma, Oceláři výborně bránili. V závěru třetiny byly domácím nabídnuty první přesilovky, z nichž první byla neproměněna a ta druhá pokračovala i v následující třetině.

Druhá třetina byla střelecky mnohem zábavnější. Hned v čase 20:50 se ve vlastním oslabení dokázal prosadit Daniel Herčík. Netrvalo však příliš dlouho a domácí využili přesilovku zásluhou Tomáše Šilara. Hosté se ale nezalekli a Dominik Pavlata rázem vrátil hostům vedení, když vystřelil z mezikruží a Královi prošel puk nad lapačkou. Velké burácení zažila Mini WERK ARENA v polovině třetiny, když bez přípravy vstřelil kontaktní branku Oskar Haas. Poté se hra vyrovnala, nicméně další branka nepadla.

Oceláři bojovali, ale Pardubice definitivně rozhodly v pětačtyřicáté minutě, když Krále podruhé překonal Daniel Herčík. Ten následně vystrašil třineckého brankáře i potřetí, když jedenáct minut před koncem třetiny kosmeticky upravil skóre na 5:2 pro Pardubice a zkompletoval hattrick. Čtvrtfinále ale nekončí, ve středu budou Oceláři od 16:00 bojovat o vyrovnání série.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Nezačali jsme špatně, v prvních minutách jsme měli tlak a šance, které jsme neproměnili. Hra se přerušila zraněním hostujícího hráče. Nás to zastavilo a ještě jsme poté rychle inkasovali. To nás srazilo a soupeře jsme vždy nakopli zbytečnými chybami. Soupeř je trestal a zaslouženě vyhrál. My se musíme poučit, protože zítra je další utkání."

Jiří Malinský (HC Dynamo Pardubice): Utkání hodnotíme pozitivně. Máme skvělý pocit za odvedený výkon. Soupeř výborně bruslil a byl důrazný ve hře. Na to jsme si museli hodně dlouho zvykat. Samozřejmě je to play-off a prostě to lítá. Nějakým způsobem jsme udrželi nervičky, i když na můj vkus bylo hodně vyloučení. Z týmu sálal chtíč, protože z osmého místa na prvního je to takové, že nemáme co ztratit. Hryzli jsme se a předvedli fantastický výkon. Je to pořád ale jen 1:0, hraje se na tři vítězné. Soupeři budeme chtít vzít i zítra druhý bod. Musíme být dobře nastaveni."