Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři uhájili svůj náskok, v Liberci berou tři body

17.03.2023 · Ondřej Gajdáček, Martina Sikorová
Poslední trip v základní části soutěže začal pro třinecké mladíky úspěšně. Na ledě Liberce svěřenci trenéra Reného Muchy čtyřmi góly otočili zápas ve svůj prospěch a vedení i přes mocné dotahování Tygrů udrželi až do konce.
55.kolo, pátek 17.3.2023
Liberec
Třinec
3:4
Home Credit Arena
Třetiny: 1:0, 0:3, 2:1  Branky a nahrávky: 17. J. Pérez (Culek), 49. Janata (Culek, D. Pérez), 52. Fiala (Kříž) – 29. Hlávka (Šutý, Pánek), 36. Pánek (Moškoř), 39. Gerych (Cedzo), 42. Cedzo (Holinka, Gerych). Rozhodčí: Svobodová, Micka - Gregar, Maňák. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4.  
Bílí Tygři Liberec: Hambálek - Ehrenberger, D. Pérez, Jakubec, Rybář, Meisel, Culek - Hrabčák, Jansa, Fiala, Hois, J. Pérez, Vološín, Kříž, Kofroň, Janata
HC Oceláři Třinec: Král - Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek - Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Pánek, Haas, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První perioda byla velmi skromná, co se týče gólových šancí. Třinečtí měli více ze hry v první desetiminutovce, ale na Hambálka hledali recept jen těžko. První vyloženou šanci zapsal po perfektní Hoisově přihrávce Kříž, který se nikým nehlídaný zjevil mezi kruhy. S jeho střelou si stihl poradit Král.

Vzápětí se na druhé straně musel opět blýsknout Hambálek, který likvidoval nebezpečnou střelu Hrůzka. Hned třicet sekund poté vyslal Culek do samostatného úniku Jaromíra Péreze, který zachoval chladnou hlavu a překonal Krále.

Ve druhé dvacetiminutovce dohrávali Tygři přesilovku, kterou nakonec ale nezužitkovali. Pak se do dlouhotrvajícího tlaku dostali hosté, kteří poprvé udeřili v devětadvacáté minutě, prosadil se Tadeáš Hlávka. Následně se po špatném vyhození puku dostal do šance Martin Pánek, který střelou bekhendem nedal Hambálkovi možnost zasáhnout. Do konce třetiny se ještě trefil třinecký Robin Gerych, který potrestal špatné střídaní Tygrů.

Na začátku závěrečného dějství navýšil náskok Ocelářů Adam Cedzo. Liberec ale stačil zápas zkorigovat. V devětačtyřicáté minutě vypálil tvrdě od modré Culek a jeho ránu stihl cestou ještě tečovat Radek Janata. Trefu na 3:4 a naději pro Liberec vykřesal v čase 51:56 svou dělovkou od modré Samuel Fiala.

Pět sekund před koncem ještě vyplaval Radek Janata před třineckým brankářem, překonat se mu ho však nepodařilo. Díky výbornému zákroku Jakuba Krále si tak Oceláři odvezli všechny body.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „První třetina od nás byla taková nemastná neslaná. V té druhé jsme začali mít lepší pohyb a po právu jsme ten zápas otočili v náš prospěch. Trošku nás mrzí závěr, ve kterém jsme si nechali dát 2 góly. Dneškem jsme si ale splnili další cíl, a tím bylo uhrát první čtyřku.“