Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři proti Energii ubránili těsný náskok

10.03.2023 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Reného Muchy po třech prohrách znovu zabrali. Proti karlovarské Energii už v první třetině ukončili více než 120 minut dlouhé čekání na gól a nakonec si došli pro vítězství 3:2.
53.kolo, pátek 10.3.2023
Třinec
Karlovy Vary
3:2
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 9. Hrůzek (Haas), 28. Ramik (Haas, Spěváček), 54. Hlávka (Volas, Kareš) – 37. Kusak (Šlechta, Dorot), 56. Šiler (Tůma, Vogel). Rozhodčí: Rapák, Kapitanov – Hanzlík, Bartoň. Vyloučení: 4:3 . Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.  
HC Oceláři Třinec: Král - Kremnický, Pospíšil, Hrůzek, Buják, Kareš, Andrle, Volas – Ramik, Spěváček, Haas, Pánek, Šutý, Kozlík, Gerych, Hlávka, Šilar, Holinka, Jobánek, Moškoř
HC Energie Karlovy Vary: Dybal – Smýkal, Kubíček, Beran, Zolnaj, Vogel, Dorot, Tůma, Bulka, Anton – Skuhravý, Šlechta, Šiler, Botoš, Handl, Menc, Csabi, Kusak, Váňa

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání rozehráli aktivněji hosté, kteří neotáleli a Král měl hned od startu spoustu práce. Po pěti minutách se situace z pohledu Ocelářů zlepšila, domácí nasadili lepší tempo hry a to se jim vyplatilo. V deváté minutě se do přečíslení dostali Haas s Filipem Hrůzkem a druhý jmenovaný poslal puk Dybalovi pod betony do sítě. Perné chvíle pak ve vlastní přesilovce prožil Král, když se za vyhozeným pukem řítil Handl. Třinecký brankář ale sebevědomě vyjel z brány a puk vyrážečkou poslal na modrou čáru Hrůzkovi.

Domácí v nastaveném režimu pokračovali i na začátku druhé třetiny. Michal Ramik bekhendem poslal puk blíž k levé tyči a ten prošel za brankovou čárou. Haas poté mohl vstřelit třetí branku Třince, ale trefil tyč. Hra se navíc postupně začala vyrovnávat. V závěru se hosté zlepšili a na ledové ploše to bylo znát. Michal Kusak poslal z mezikruží po ledě kotouč na Krále, který nestihl zaklapnout betony a Energie snížila na rozdíl jednoho gólu.

Ve třetí třetině se hra přelévala z jedné strany na druhou. Chvíli byli na koni domácí, chvíli hosté. Král i Dybal ale předvedli skvělý výkon. Skóre se tak znovu měnilo až necelých šest minut před koncem třetí třetiny. Tadeáš Hlávka tečoval nahození Volase od modré čáry a zajistil Třinci dvougólové vedení. To ovšem netrvalo příliš dlouho. Domácí byli potrestáni za hákování a hosté přesilovou hru využili. Jakub Šiler zamíchal pukem a poslal jej blíž k levé tyči brány. Oceláři poté navíc museli znovu do čtyř a Energie si situaci vylepšila odvoláním brankáře. Další gól už ale v zápase nepadl a všechny body zůstaly pod Javorovým.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Výhra se nám dnes nerodila lehce, v prvních sedmi minutách jsme vůbec neměli dobrý pohyb. Soupeř byl aktivnější a hrál jednodušší hokej. My jsme potřebovali nějaký čas na to, abychom si zvykli na jejich hru. S postupem času a vstřelenými góly jsme se dostali do hry. Potřebujeme však dostat z naší hry ven mrtvé chvilky, díky kterým soupeř naskočí do zápasu."

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): "Gratuluji domácím, kteří vstřelili tři branky. My se ofenzivně trápíme, a proto dnes prohráváme."