Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři derby v Českém Těšíně nezvládli

04.03.2023 · Šárka Kolková
Bodová série třineckých juniorů je u konce. Oceláři v sobotu poprvé v sezoně nestačili na Vítkovice a na zcela zaplněném stadioně v Českém Těšíně prohráli 0:5.
52.kolo, sobota 4.3.2023
Třinec
Vítkovice
0:5
ZS Český Těšín
Třetiny: 0:1, 0:3, 0:1  Branky a nahrávky: 18. Bystroň (Milata), 22. Kubík (Kalandra), 25. Kotásek (Krejsa, Fibigr), 34. Glas (Macias, Slusarczyk), 50. Slusarczyk (Krejsa). Rozhodčí: Šutara, Kapitanov – Gebauer, Tvrdý. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 620. Střely na branku: 21:43. Průběh utkání: 0:5.  
HC Oceláři Třinec: Klimek (25. Král) – Hrůzek, Pospíšil, Buják, Kareš, Andrle, Kremnický – Jobánek, Kozlík, Šilar, Hlávka, Kubiesa, Spěváček, Pánek, Šutý, Holinka, Gerych
HC Vítkovice Ridera: Irgl - Kalandra, Bystroň, Fibigr, Chaloupka, Bialy, R. Smolka – Kubík, Krejsa, Milata, Pavelec, Tobola, Vehovský, Slusarczyk, Glas, Štiak, Přibyl Kotásek, Zozulia, Macias

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V prvních minutách se oba týmy oťukávaly a brankáři neměli téměř žádné problémy. Až později se musel činit třinecký Klimek, který čelil dvěma oslabením za sebou. Tým ale podržel stejně dobře jako na druhé straně Irgl ve dvou přesilovkách Ocelářů. Když už to vypadalo, že v úvodní části gól nepadne, zametl puk do branky Michal Bystroň.

Vítkovice navíc ve střelecké aktivitě nepolevily. Hned na samotném začátku druhé části unikl pozornosti brankáře Klimka Martin Kubík, jenž se trefil z pravého kruhu. V pětadvacáté minutě se prosadil Alex Kotásek a třetím přesným zásahem vyhnal Klimka z brankoviště. Snížit pak mohl Jobánek a to po chybě Bystroně, v poslední chvíli mu ale kotouč sjel z hole. Čtvrtý gólový kousek přidaly Vítkovice ve čtyřiatřicáté minutě, když blíž k levé tyči poslal puk Sebastian Glas. V posledních minutách pak musel znovu zasahovat hlavně Král, který ale vítkovický nátlak ustál.

Vítkovice si hru ve třetí třetině podmanily a snažily se hlavně bránit. To se jim i dařilo. V padesáté minutě jen skóre kosmeticky upravily poté, co využily přesilovou hru. Autorem páté branky se stal Jakub Slusarczyk, který zamíchal pukem v mezikruží a překvapil Krále.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Děkujeme všem fanouškům, rodičům a přátelům, kteří dnes přišli podpořit juniorský hokej. Byla tu krásná atmosféra. Bohužel, nevyšlo to. Vítkovice byly ve všech směrech lepším týmem. Vytvořili jsme si pár šancí, ale nic neskončilo v bráně. Utkání s nulou nemělo skončit, ale soupeř po zásluze vyhrál."

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): "Utkání se mi dnes hodnotí velice solidně. Dokázali jsme Třinec v této sezoně konečně porazit. Byla tady fajn kulisa. Jsme rádi, že jsme mohli hrát tady a přispět na dobrou věc, která se týká propagace hokeje. Pro nás to byla příprava na play off a jsem rád, že jsme to odehráli tímto způsobem."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice