Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Krasojízda nekončí! Junioři vyhráli potřinácté v řadě

25.02.2023 · Šárka Kolková
Juniorská show zatím nebere konce, vítězství berou mladí Oceláři i proti Pardubicím. Velkou měrou se pod něj podepsal brankář Jakub Klimek, který kryl 35 střel soupeře a o čisté konto přišel až v poslední minutě. V té době už ale Třinec vedl 3:0.
50.kolo, sobota 25.2.2023
Třinec
Pardubice
3:1
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 0:0, 1:1  Branky a nahrávky: 6. Gerych (Spěváček), 19. Holinka (Zielinski, Buják), 53. Spěváček (Zielinski) – 60. Novotný (Hebek, Vachun). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Bartek, Gančarčík. Vyloučení: 5:7, navíc Bartoš (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za vražení na hrazení. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 3:0, 3:1.  
HC Oceláři Třinec: Klimek - Hrůzek, Zielinski, Pospíšil, Buják, Andrle, Kremnický, Volas – Kubiesa, Hlávka, Bartoš, Spěváček, Pánek, Šutý, Holinka, Gerych
HC Dynamo Pardubice: Matěcha – Helikar, Hebek, Oliva, Tvrdík, Červenka, Vachun – Kučera, Novotný, Burda, Klos, Fiala, Kubíček, Tomas, Paleček, Kalužík, Gromadzki, Herčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivně vstoupili do utkání hosté. Herčík hned v první minutě vyzkoušel Klimkovu pozornost střelou z mezikruží. Do vedení šli ale Oceláři. V čase 05:58 si Dynamo nepohlídalo Robina Gerycha, jenž z levého kruhu poslal puk pod břevno a otevřel skóre. Ze hry poté měly více Pardubice, které se nebezpečně ochomýtaly kolem třinecké brány. Pak ale nevyužily nabídnutou početní výhodu a znovu tak udeřil až Třinec. V závěru třetiny využili Oceláři přesilovku, autorem gólu do šatny se stal Miroslav Holinka.

Druhá část zápasu byla nemastná a neslaná. Hlavně ze strany domácích. Bartoš se navíc nechal hned na začátku třetiny zbytečně vyloučit do konce zápasu a na herním projevu Třince se to odrazilo. Pětiminutové oslabení ale Oceláři přesto ustáli, a to zejména díky výborně chytajícímu Klimkovi. Velkou šanci měl poté Holinka, který se v rychlosti ocitl před brankovištěm, ale trefil jen Matěchovo rameno. Na druhé straně mohl skórovat Kalužík, ale Klimek puk zalehl. Třinecký gólman zažil i další krušné chvíle. A to v případě dorážky Palečka, proti které ale nakonec zasáhl včas.

Napětí se ve třetí třetině stupňovalo a na obou stranách to šlo znát. Oceláři navíc začali poslední třetinu početní výhodou, ale Pardubice statečně vzdorovaly a třinecké tažení ubránily. Výbornou pozici pro vstřelení branky měl Helikar, ale se střelou otálel a Klimek stačil reagovat. Hosté se dlouho drželi v útočné třetině, pak jim ale ujel Vojtěch Spěváček. Třinecký útočník vytáhl parádní individuální akci a poslal svůj tým do vedení 3:0.

Třinec se poté snažil ubránit čisté konto a dlouho se mu to i dařilo. Třicet čtyři vteřin před koncem zápasu byl ale Klimek přece jen překonán. Adam Novotný silou vůle dotlačil puk pod betony třineckého strážce až do sítě. Na víc se ale Pardubice už nezmohly. Oceláři tak navýšili sérii výher na 13.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Celý tým si dnes zaslouží velkou pochvalu. Sestavu jsme hodně skládali, protože máme nemocné a zraněné. K hokeji to patří a kluci v zápase ukázali morálku. Včetně brankáře, kterému také gratuluji za výborný výkon, který předvedl. Dlouho nechytal a i pro něj je to velice cenné vítězství. Z naší strany to byl výborně odehraný taktický zápas."

Jiří Malinský (HC Dynamo Pardubice): "Dnešní zápas byl jednoznačně odlišný oproti včerejšímu. Prezentovali jsme se dobrým výkonem, který byl herně fajn. Po prvních pěti minutách to vypadalo hodně dobře a pak se to rychle sesypalo. Soupeř zdůraznil na hře a hrál celoplošný hokej. Dali dvě branky po našich chybách. Takticky to dobře zvládli a začali si to později i hlídat. Vystřídal se nám skoro celý mančaft, máme hodně zraněných hráčů. Postupně odcházeli a my jsme to hráli na tři beky. Fyzicky ani psychicky nešlo už zápas ovlivnit. Gratuluji soupeři a my musíme zabrat příště."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice