Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Úspěšný návrat. Junioři ovládli zápas ve Zlíně

17.02.2023 · Martina Sikorová
První únorové utkání zvládli junioři na výbornou! Ve Zlíně sice mladí Oceláři inkasovali jako první, šesti góly ale dokázali otočit zápas na svou stranu.
47.kolo, pátek 17.2.2023
Zlín
Třinec
3:6
ZS Luďka Čajky
Třetiny: 1:0, 1:3, 1:3  Branky a nahrávky: 11. Mikel (Frömel, Čechmánek), 39. Frömel (Čechmánek), 60. Čechmánek (Pilát, Marek) – 23. Cedzo (Šutý, Sikora), 31. Šutý (Jobánek, Holinka), 37. Holinka (Šutý, Cedzo), 46. Jobánek (Šilar, Hrůzek), 53. Bartoš (Hrůzek), 57. Moškoř (Volas, Holinka). Rozhodčí: Blaha, Grygera - Komínek, Blažek. Vyloučení: 5:6, navíc Zavřel (ZLN) trest na 5 minut a do konce utkání za hrubost. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 30:53. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:6, 3:6.  
PSG Berani Zlín: Málek - Šišák, Burian, Nábělek, Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Mikel - Kaláč, Tomek, Babulík, Pilát, Heš, Frömel, Marek, Matúšů, Chludil, Laciga, Čechmánek, Klimek
HC Oceláři Třinec: Milota - Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek, Zielinski - Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Spěváček, Bartoš, Sikora, Cedzo, Hlávka, Šilar, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí junioři naskočili do pátečního zápasu na ledě Zlína po téměř třítýdenní pauze, přesto si hned v první třetině vytvořili několik vyložených šancí. Doplatili ale na jejich neproměňování. Gólem totiž neskončila ani jedna ze tří přesilových her, individuální akce Miroslava Holinky nebo brejk Jonáše Jobánka. A tak přišel trest. V čase 10:48 se v přesilovce Zlína střelou od modré prosadil Tomáš Mikel a po úvodní části museli Oceláři dotahovat jednobrankové manko.

Krátce po začátku druhého dějství už bylo všechno jinak. Po zaváhání zlínské obrany se do dobré šance dostal Adam Cedzo a srovnal na 1:1. K obratu pak Ocelářům pomohla přesilovka. Přečíslení čtyři na jednoho ještě sice ke gólu nevedlo, pak už ale po kombinaci s Miroslavem Holinkou a Jonášem Jobánkem zamířil přesně Patrik Šutý.

Podobný scénář pak nabídla i další početní výhoda Třince. Tomáš Šilar ani Dominik Buják své velké šance nevyužili, puk ale nakonec přesto skončil v síti. A stačilo k tomu nahození Miroslava Holinky, které si zlínský gólman srazil do vlastní sítě. Domácí ovšem ještě před druhou sirénou snížili, pohotovou střelou po buly upravil na 2:3 Šimon Frömel.

Ve třetí části ale Oceláře rychle uklidnil po parádní individuální akci Jonáš Jobánek. Třinecký útočník s číslem 57 ujel do brejku a po úspěšné kličce zakončil do odkryté brány. Stejný hráč pak o chvíli později střílel z dobré pozice v mezikruží, tentokrát si ale na zlínského gólmana nepřišel. Mrzet ho to ale až tak nemuselo. V čase 52:19 totiž na 5:2 z pohledu Ocelářů upravil Jan Bartoš.

Oceláři pokračovali v aktivní hře, která po strkanici na brankovišti vedla k bitce mezi Robinem Gerychem a Matějem Zavřelem. Výška trestů se ale u hráčů lišila. Zatímco Gerych vyfasoval pouze dvě minuty za hrubost, pro domácího beka utkání skončilo. Závěr zápasu ještě přinesl i další dvě branky. Přesnou ranou z mezikruží poslal Oceláře do vedení 6:2 Jan Moškoř, za Zlín pak kontroval Jakub Čechmánek.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "My jsme trochu předpokládali, že to utkání začne hlavně z naší strany podobným stylem. Tři týdny jsme nehráli a na našich hráčích bylo vidět, že se potřebují dostat do herní pohody. Ta první třetina z naší strany nebyla dobrá. Ve druhé jsme začali být aktivnější, vytvořili jsme si více šancí. Bohužel jsme ale neproměňovali přesilovky, čímž jsme si moc nepomohli. Mrzí nás každopádně gól na 2:3 v závěru druhé třetiny, ale jsme rádi, že jsme zvládli tu třetí. Myslím si, že jsme si dneska to vítězství zasloužili. Celému týmu jsme poděkovali za desáté vítězství v řadě."

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec