Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vynulovali lídra

13.01.2023 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři začali trip do Čech na výbornou. Na ledě aktuálního lídra z Karlových Varů předvedli svěřenci trenéra Reného Muchy vydařený výkon a získali cenné tři body. První trefy v juniorské soutěži zaznamenal dorostenec Petr Sikora, druhou nulu vychytal Jakub Milota.
39.kolo, pátek 13.1.2023
Karlovy Vary
Třinec
0:3
KV Arena
Třetiny: 0:1, 0:2, 0:0  Branky a nahrávky: 6. Cedzo (Andrle, Pospíšil), 23. Sikora (Bartoš, Pospíšil), 33. Sikora (Šutý, Andrle). Rozhodčí: Hucl, Kosnar - Rubáš, Baxa. Vyloučení: 3:5, navíc za faul Berana (KVA) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 20:32. Průběh utkání: 0:3.  
HC Energie Karlovy Vary: Dybal (59. Pavlovic) - Anton, Smýkal, Tůma, Kočí, Dorot, Zolnaj, Vogel, Beran, Cipko - Váňa, Handl, Babeliak, Šmajda, Skuhravý, Adámek, Varvařovský, Kusak, Pastor
HC Oceláři Třinec: Milota - Volas, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek - Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Spěváček, Bartoš, Pohludka, Sikora, Cedzo, Šilar, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodní třetině museli Energetici čelit tlaku třineckých mladíků, kteří se zmocnili kotouče a nechtěli se ho vzdát. Ve čtvrté minutě měli Oceláři možnost otevřít skóre z nařízeného trestného střílení, kterého se ujal Petr Sikora. Ten chtěl poslat kotouč do branky kolem tyčky, ale Dybal jeho úmysl přečetl a mezírku utěsnil. I přesto se prvního gólu dočkali Třinečtí, když se Adamovi Cedzovi podařilo vyzrát na bránící hráče i Adama Dybala.

Vyrovnávací brance z hole Jakuba Vogela pak v cestě stála lapačka Jakuba Miloty. Clonu, kterou vytvořili hráči projíždějící před Dybalem, chtěl zase využít Patrik Volas, ale karlovarský gólman se rychle zorientoval a včas sklapl betony. Na Milotu si následně nepřišel ani Boris Babeliak, který v mezikruží získal kotouč, ten ovšem po jeho ráně skončil v náruči hostujícího brankáře.

Ani ve druhé třetině se Třinečtí od kotouče moc neodlučovali. Neustále dotírali před Dybalem a pokud se karlovarským mladíkům podařilo kotouč vybojovat, tak jim byli Oceláři okamžitě v patách, aby si ho mohli vzít zpět. Ve třiadvacáté minutě setřásl energetiky Petr Sikora, využil Dybalova přesunu a poslal kotouč do odkryté části branky. Milotu pak na druhé straně protáhl od modré pálící Tadeáš Tůma, který ale na třineckého gólmana nevyzrál.

Radost se ovšem nemohl ani třinecký Robin Gerych, který do úspěšného konce nedovedl ani jeden ze svých brejků. Tlak Ocelářů se vystupňoval při následné přesilovce, kterou sice ještě hosté nevyužili, v čase 32:27 ale znovu zaúřadoval Petr Sikora. Po zmatcích před karlovarskou brankou se nejrychleji zorientoval právě dorostenec Ocelářů a dopravil kotouč do odkryté části branky.

V poslední části už se pak skóre neměnilo. Jednu z největších šancí měl karlovarský Matteo Kočí, který pálil do horního růžku, brankář Jakub Milota ale srazil puk mimo. V závěru sáhli domácí trenéři po hře bez brankáře, obrana Ocelářů v čele s výborným Jakubem Milotou ale žádné drama nepřipustila. Z ledu lídra si tak svěřenci trenéra Reného Muchy odvezli cenné tři body.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Musím pochválit celý tým, šlapali jsme od začátku. Od první třetiny jsme byli lepší a aktivnější, což se ve druhé třetině projevilo i gólově. Jsme rádi, že jsme v závěru ustáli těch pár vyloučení, které jsme měli. Myslím si, že jsme po zásluze vyhráli."
×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec