Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři domácí sérii zápasů výhrou nezakončili

26.11.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Reného Muchy prohráli poslední zápas před venkovním tripem na sever Čech. Domácí inkasovali hned z první střely, ale nakonec se zvedli a dokázali skóre otočit. Litvínov však dvakrát vyrovnal a rozhodnout muselo až prodloužení. V něm Oceláři na soupeře nestačili a berou jen bod.
26.kolo, sobota 26.11.2022
Třinec
Litvínov
4:5p
Mini WERK ARENA
Třetiny: 3:1, 0:2, 1:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 10. Holinka (Cedzo), 12. Cedzo, 19. Volas (Šilar, Spěváček), 45. Gerych (Šutý, Kremnický) – 1. Ekrt (Beran, Vopat), 39. Čech (Skuhrovec, Danielčák), 40. Postl (Vopat, Dej), 55. Slavík (Danielčák, Dej), 62. Danielčák (Slavík, Hocelík). Rozhodčí: Hradil, Cabák – Hanzlík, Gančarčík. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 46. Střely na branku: 48:42. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:5. 
HC Oceláři Třinec: Milota – Kareš, Kremnický, Pospíšil, Andrle, Buják, Hrůzek, Volas – Ullrych, Pánek, Šilar, Šutý, Bartoš, Spěváček, Gerych, Cedzo, Holinka, Hlávka, Moškoř, Jobánek
HC Litvínov: Klika – Hocelík, Vyhlídal, Bystřický, Werner, Janda, Hynek, Dudáček – Bednařík, Slavík, Skuhrovec, Beran, Čech, Vopat, Postl, Dej, Danielčák, Špaček, Ekrt, Svoboda

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ocelářům se vstup do první třetiny nepovedl. Brankář Milota inkasoval už po 34 sekundách, když si nepohlídal Jana Ekrta. Dalších deset minut odehrály oba týmy vyrovnanou partii. Verva pak ale ve vlastní přesilovce potrestala sama sebe. Všichni upřeli pozornost na Cedza a nikdo si nevšiml Miroslava Holinky, který bez problémů skóroval do prázdné brány. Následně se dostal ke slovu i Adam Cedzo, jenž se dostal přes Wernera a uháněl sám na bránu. Klika vyjel ze své pozice a rozhodl se mu puk sebrat. To se brankáři hostí nepovedlo a Oceláři šli do vedení. V závěru třetiny navíc využil přesilovku Patrik Volas.

I ve druhé části byli Oceláři střelecky aktivnější, další gól ale přidat nedokázali. Velkou možnost měl Cedzo, který se dostal do dalšího úniku, Kliku ale tentokrát neobelstil. Sám před bránou se ocitl i Šutý, ani on si ale s litvínovským gólmanem nevěděl rady. A tak přišel trest. V přesilovce pět na tři nejprve Milotu prostřelil Dominik Čech a minutu na to trefil prostor pod břevnem Ondřej Postl.

Na začátku třetí třetiny se jako první prosadili domácí. Robin Gerych zametl puk pod betony Kliky a poslal svůj celek znovu do vedení. To pak mohli navýšit Pánek s Holinkou z přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný ale trefil jen tyč. Hosté byli na druhé straně mnohem úspěšnější a b>Marek Slavík trefou do pravého rohu vyrovnal na 4:4.

Utkání tak muselo rozhodnout prodloužení. Domácí se na kotouč prakticky nedostali a ve dvaašedesáté minutě inkasovali. Z individuální akce se prosadil Tim Danielčák a Oceláři tak brali jen bod.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Začátek utkání byl plný kuriózních situací a chyb, ať ze strany brankáře, tak hráčů. Podle toho vypadalo počáteční skóre, které se přelívalo z jedné strany na druhou. Chybu jsme udělali na konci druhé třetiny, kdy jsme vedli 3:1 a nechali se vyloučit do tří. Postavili jsme hosty na nohy a následně je pustili k vyrovnání. Byť jsme ve třetí třetině dali odskakující gól ve třetí, bohužel jsme soupeře znovu nechali z brejku vyrovnat. V prodloužení jsme na puku nehráli, a to rozhodlo."

Jakub Petružálek (HC Litvínov): "Jsem šťastný, že i z druhého zápasu moravského tripu vezeme body. Získali jsme dnešním zápasem pět bodů. Jsem na kluky hrdý. Vrátili se dvakrát do zápasu. Ukázali charakter. Věděli jsme, že Třinec je kvalitní tým, který nic nevypustí a půjdou do nás celých 60 minut. I přes individuální chyby, kterých jsme se dopustili v první třetině, tak jsme hlavy nepověsili a vrátili se. Bereme dva body, za které jsme šťastní."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice